Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ....

Έντονη ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση – παρά τα σκληρά μέτρα – καταγράφει το έκτακτο Βαρόμετρο της Public Issue για το ΣΚΑΪ, στον απόηχο των εξαγγελιών Παπανδρέου.
Έξι στους δέκα τάσσονται υπέρ του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ έξι στους δέκα θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Από την άλλη, πέντε στους δέκα πιστεύουν ότι η Ελλάδα δε θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει μόνη της το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα,
- Σχεδόν επτά στους δέκα συμφωνούν με την περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο, το «πάγωμα» των προσλήψεων και των μισθών. Αντιθέτως, το 61% διαφωνεί με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το 69% με την αύξηση των φόρων στα καύσιμα και το 51% με την επιβολή νέων φόρων.
- Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία (94%) θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι μεγάλο, το 83% ανησυχεί γι΄ αυτό, ενώ 59% θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους.
- 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, 62% ότι είναι ικανή να την αντιμετωπίσει και 60% πιστεύει ότι το νέο πρόγραμμα θα έχει αποτέλεσμα. Ωστόσο, στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα οι γνώμες είναι μοιρασμένες. 52% απαντά ότι μάλλον μπορεί και 46% ότι μάλλον δεν μπορεί. Ως προς την προτίμηση της χώρας δανεισμού, το 25% απαντά ότι δε γνωρίζει, 17% προτιμά να δανειστούμε από τη Γερμανία, 15% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 9% από την Κίνα.
- Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη διαχείριση των προβλημάτων, 55% το Γιώργο Παπανδρέου και 42% τη Λούκα Κατσέλη, ενώ 58% θεωρεί σωστή τη στάση που τηρεί ο πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα της οικονομίας.

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: