Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

124ΕΚ.ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ...ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...

Κονδύλια ύψους 132,3 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα για παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε αγροτικές δαπάνες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η Κομισιόν ζητεί την επιστροφή κονδυλίων συνολικού ύψους 346,5 εκατ. ευρώ από 20 κράτη μέλη της ΕΕ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, για την Ελλάδα η διόρθωση ανέρχεται σε 132,3 εκατ. ευρώ από τα οποία 105,5 εκατ. ευρώ αφορούν ελλείψεις στο σύστημα ελέγχου για το βαμβάκι (για την περίοδο 2004-2006) και 18,5 εκατ. ευρώ για ελλείψεις στο σύστημα αγροτικής ανάπτυξης (για την περίοδο 2005-2006)
Τα εν λόγω κονδύλια θα πρέπει να ανακτηθούν λόγω των ανεπαρκών διαδικασιών ελέγχου και της μη συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στις αγροτικές δαπάνες.
Βάσει της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των δαπανών στο αγροτικό τομέα.

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι χιλιάδες αγρότες βάζανε 5 ρίζες βαβμάκι στο τετραγωνικό μέτρο και μετά το αφήνανε να ξεραθεί μόνο και μόνο για να πάρουνε την επιδότηση και μετά με ψευδά στοιχεία η παραγωγή βαβμακιού στην Ελλάδα ήτανε τεράστια....αίσχος, κανένας έλεγχος....φυσικά όλα αυτά ήτανε γνωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες και νομαρχίες.....