Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2010 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΜΨΗ...!!!

ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ,ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 2010 ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;;;;

Η υγεία των μεταναστών αναδεικνύεται σε μεγάλη πρόκληση για τα δυτικά συστήματα υγείας, δήλωσαν σήμερα ειδικοί, τονίζοντας την ανάγκη να προσφέρεται στους μετανάστες πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς.
Περίπου 100 ειδικοί συναντώνται στη Μαδρίτη για ένα τριήμερο συνέδριο που οργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την υγεία των μεταναστών.
"Η υγεία των μεταναστών είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην υγειονομική πολιτική των ευρωπαϊκών χωρών", δήλωσε ο ισπανός υγειονομικός αξιωματούχος Χοσέ Μαρτίνεθ Ολμος ανοίγοντας το συνέδριο.

Η άνιση πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη μπορεί να οδηγήσει σε χειροτέρευση της δημόσιας υγείας στις χώρες που καταφεύγουν οι μετανάστες, προειδοποίησε ο Ντάνιελ Λόπεθ-Ακούνα του ΠΟΥ.
Είναι απαραίτητο να καθοριστούν "όσο το δυνατόν γρηγορότερα" πολιτικές και μηχανισμοί που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη τόσο στους νόμιμους όσο και στους παράνομους μετανάστες, δήλωσε ο Λόπεθ-Ακούνα στους δημοσιογράφους.
Η κοινή γνώμη έχει την λάθος εικόνα ότι οι μετανάστες αποτελούν έναν ιδιαίτερο υγειονομικό κίνδυνο, συνέχισε ο Λόπεθ-Ακούνα, εξήγησε όμως ότι οποιοσδήποτε ταξιδιώτης μπορεί να μεταφέρει αρρώστιες από τη μία χώρα στην άλλη.
Ο ειδικός του ΠΟΥ πρότεινε μία "παγκόσμια" προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, τους εμβολιασμούς και την θεραπεία μεταδοτικών ασθενειών.

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακα πρεζα εδω μας εχουνε γαμησει πληρωνουμε ταμεια και περιθαλψη δεν εχουμε πως να χουμε τα χουνε κλεψει τα λαμογια, μειωνουν τους μισθους, συνταξη δεν θα παρω και θα νοιαστω για τους λαθρομεταναστες? δεν γαμιεσε και συ βρηκες τη μερα για παπαριες

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 7.27 καλά του τα λές, εδω ο κόσμος καίγεται, δεν ξέρουμε πως και αν θα ξεχρεώσουμε το σπίτι μας και αυτός ...............

Ανώνυμος είπε...

preza, pes tous na erthoun edw na tous perithalpsoume pou exoume lefta

ANTE PHGENE NA DEIS AN ERXOMAI RE..

Ανώνυμος είπε...

όλοι αυτοί που λέτε αυτές τις μαλακίες, θα θελα να ξερα, τί λέτε για τους έλληνες μετανάστες που πήγαν σε αμερική, γερμανία, αυστραλία;