Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 6000 ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΙ...

Τις 6.000 έφθασαν πλέον οι επισήμως καταγεγραμμένες αυθαίρετες κατοικίες στο νομό Λάρισας. Στην πλειονότητά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχίας, οι αυθαίρετες κατασκευές βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη του νομού, από τα όρια του νομού Πιερίας ως τα όρια του νομού Μαγνησίας.
Το γεγονός αυτό, που συνεχίζει να καταστρέφει την παραλιακή ζώνη του νομού και να "εξοντώνει" χιλιάδες λαρισαϊκά νοικοκυριά που πληρώνουν, συχνά, μεγάλα πρόστιμα, οδήγησε το νομάρχη Λάρισας, Λουκά Κατσαρό, να αποστείλει υπόμνημα στους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος Δημήτρη Ρέππα και Τίνα Μπιρμπίλη, προτείνοντας να ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων με την ένταξη σε Σχέδια Πόλης.
«Το πρόβλημα είναι βέβαια πανελλαδικό», σημειώνει ο κ. Κατσαρός, «αλλά εμείς με την επιστολή μας θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση και να της πούμε ότι, αν προχωρήσει με γενναία βήματα να δώσει λύση, οι τοπικές κοινωνίες θα είναι μαζί της».

Λύση για τον κ. Κατσαρό, είναι η ένταξη των αυθαιρέτων σε Σχέδια Πόλης, αφού πρώτα κληθούν να πληρώσουν, άπαξ δια παντός, ένα ποσό οι ιδιοκτήτες, ώστε οι ίδιοι να απαλλαγούν από το "βραχνά", αλλά και σημαντικά έσοδα να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους
«Από τη στιγμή που καμιά κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα, είναι τραγικό να αφήνει να διαιωνίζεται το πρόβλημα, καταστρέφοντας τα παράλια και τα δάση, ό,τι πιο δυναμικό, δηλαδή, έχει η χώρα για να αναπτύξει τον τουρισμό της», τονίζει.
Παράλληλα, ο κ. Κατσαρός ζητά να δοθούν οι πολεοδομικές αρμοδιότητες στις αιρετές Περιφέρειες - στο πλαίσιο του Σχεδίου «Καλλικράτης» - ώστε οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δίνουν άμεσα και αποτελεσματικά λύσεις στα ζητήματα της οικιστικής ανάπτυξής τους.

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: