Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

Δύο εναλλακτικά σενάρια περιλαμβάνει το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να συζητηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η οποία επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο του επιτρόπου Όλι Ρεν, το ποσό της στήριξης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία, θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 δισ. ευρώ.
Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διευκολυνθεί με δάνεια υπό την εγγύηση των χωρών της Ευρωζώνης ή να δανειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απο τη διεθνή αγορά με την εγγύηση όλων των μελών της ΕΕ και στη συνέχεια να χορηγήσει το δάνειο στη χώρα μας.
Η αυστριακή εφημερίδα «Kurier» αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται σχέδιο οικονομικής βοήθειας, το οποίο θα περιλαμβάνει αγορές κρατικών ομολόγων και εγγυήσεις, συνολικού ύψους έως και 55 δισ. ευρώ.
Καμία συμφωνία για στήριξη της Ελλάδας

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ωστόσο, ανακοίνωσε πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ δεν κατέληξαν σε συμφωνία για οικονομική στήριξη της Ελλάδας, τόνισε ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να επέμβει αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηρίζει στο φύλλο του Σαββάτου πως τα μέλη της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε "συντονισμένες, διμερείς προσφορές" οικονομικής βοήθειας, υπό την μορφή δανείων ή εγγυήσεων για την λήψη δανείων, στην Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή του χρέους της και ζητήσει βοήθεια από την Ένωση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει για καμιά συμφωνία των κρατών μελών της Ευρωζώνης να παρέχουν βοήθεια στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης του κοινού νομίσματος.
"Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμά της και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει μόνη της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτό το δημοσίευμα είναι σωστό", τονίζεται στην ανακοίνωση.
"Ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής"

ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΩΣ ΟΧΙ...ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΕΣΗ....

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και μετά το ΔΝΤ θα μας γαμήσει πατοκορφα οπως εχει γαμησει τοσες και τόσες χώρες...