Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ...ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ....

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

Την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει μείωση της κατανάλωσης επικαλείται η Ρhilip Μorris για να αιτιολογήσει την απόφασή της να κλείσει για δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Οπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, το 2009 ο κύκλος εργασιών υποχώρησε σε σχέση με το 2008, αλλά η πτώση αυτή γιγαντώθηκε τους δύο πρώτους μήνες του 2010, για αυτό και η διοίκηση προχώρησε στην απόφαση για προσωρινή παύση των εργασιών μέχρι να ανακάμψουν οι παραγωγικές της ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να λάβουν μέρος της κανονικής τους άδειας. Η διοίκηση της πολυεθνικής στο τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει αν το μέτρο θα ισχύσει και για τις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία απασχολεί στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου 850 εργαζομένους, αλλά το μέτρο αφορά τους εργάτες στις γραμμές παραγωγής, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 700, και όχι τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Το ανησυχητικό είναι ότι η Παπαστράτος δεν έχει περάσει ακόμη στα τσιγάρα της την αύξηση του φόρου κατανάλωσης, γεγονός που προϊδεάζει για ακόμη δυσκολότερες ημέρες, αφού το πακέτο των 3,20 ευρώ θα «σκαρφαλώσει» στα 3,80 ευρώ.
Η Παπαστράτος, βιομηχανία-σύμβολο για την ελληνική οικονομία, εξαγοράστηκε το 2003 από την πολυεθνική Ρhilip Μorris. Η πολυεθνική είχε αποκτήσει από την οικογένεια Αβέρωφ το 75% καταβάλλοντας 363 εκατ. ευρώ και μαζί με τη δημόσια πρόταση που ακολούθησε και τη διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο Αθηνών το τίμημα προσέγγισε τα 480 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση της Ρhilip Μorris θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις ξένης εταιρείας στην Ελλάδα, αφού η Παπαστράτος όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζει υψηλή κερδοφορία και γεμίζει με μερίσματα τα ταμεία της μητρικής στην Ελβετία. Μάλιστα, η επένδυση της Ρhilip Μorris, επειδή έγινε το 2003, συγκρίνεται άμεσα και με την είσοδο της Societe Generale στη Γενική Τράπεζα, αλλά και της Credit Αgricole στην Εμπορική Τράπεζα ένα χρόνο αργότερα. Οπως είναι γνωστό, και τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν να δουν κέρδη στον ισολογισμό τους εδώ και πολλές χρήσεις.
Το 2008, οπότε υπάρχουν τα τελευταία επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, ο καθαρός τζίρος της καπνοβιομηχανίας (πλην φόρων και ΦΠΑ) διαμορφώθηκε στα 298 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 73 εκατ. ευρώ. Λίγο περισσότερα (77 εκατ. ευρώ) ήταν το 2007, ενώ κερδοφόρες ήταν και οι χρήσεις του 2004, του 2005 και του 2006. Για αυτό και η Ρhilip Μorris αποφάσισε να επενδύσει άλλα 100 εκατ. ευρώ για να στηθεί νέα, υπερσύγχρονη μονάδα στον Ασπρόπυργο, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, και να μείνει προς αξιοποίηση η ιστορική έδρα που βρίσκεται σε γήπεδο 20 στρεμμάτων στον Πειραιά.
Η νέα μονάδα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 40.000 τ.μ.

ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2010

12 σχόλια:

Bodydesign είπε...

Πραγματικά κρίμα για τους ανθρώπους αυτούς!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά κινδυνολογείτε χωρίς όρια... Πουθενά δεν λέει ότι απολύονται οι εργαζόμενοι του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ... Θα γίνει πάυση της παραγωγής για δύο μέρες μόνο. Φυσικά κανείς δεν μπορει να προβλέψει το μέλλον.. όπως και παντού σε όλους τους κλάδους της οικονομίας... Αν σκεφτόμαστε όπως διαδίδουν τα παιδιά των Εξαρχείων θα πρεπει να βγούμε στους δρόμους και να σφάζομαι και να κλέβουμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι αναρχικός ούτε ζω στα Εξάρχεια (για να μην αρχιίσεις να κατηγορείς και να βρίζεις με την 1η), αλλά για πες μας λίγο τι σχέση έχουν τα Εξάρχεια;

Ανώνυμος είπε...

Ή μίσο, τον ΠΡΕΖΑ εννοείς ε;

Ανώνυμος είπε...

*μισό

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κοσμός δεν έχει δουλειά ή σιγά σιγά απολύεται και ο άλλος λέει για Εξάρχεια.
Άνθρωποι που σκέφτονται έτσι μόνο Έλληνες είναι.
Πραγματικά... μπράβο ρε ανώνυμε 1:07μμ, το βρήκες.
Θα πάρεις το Oscar την επόμενη βδομάδα να το ξέρεις, πρέπει να βρίσκεσαι ήδη τρείς μέρες πριν στο Los Angeles. Έλα και με First class, θα έρθει να σε πάρει από το αεροδρόμιο μία λιμουζίνα με γκόμενες μέσα, τέτοια ιδιοφυία που είσαι, μπράβο μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι και βγες στους δρόμους να σφάζεις και να κλέβεις. Θα σε βοηθήσει καλύτερα στο να πάρεις όχι μόνο ένα Oscar award, αλλά 2 ή και περισσότερα.
Ναι, κανονικά τα Oscar είναι για καλλιτέχνες και ηθοποιούς, αλλά κάναν μία εξαίρεση, για σένα την ιδιοφυία, που δεν είσαι ηθοποιός αλλά Έλληνας.

Ανώνυμος είπε...

Θα πάς και στο Beverly Hills στο Rodeo Drive, μετά στη Melrose Avenue στο Silver Lake, στο Hollywood και σε πολλά άλλα μέρη.
Μην τρομάξεις τα πρωινά και το μεσημέρι από το νέφος που πέφτει πάνω στη πόλη, είναι από το πολύ καυσαέριο, όπως είχε η Αθήνα κάποτε.

Πλάκα σου κάνω ρε... άποψή σου είναι αυτά που λες, αλλά τι στο κάλο έχει να κάνει με τα Εξάρχεια; πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

Apolyonte 'h den apolyonte twra?
Oso gia ta E3arxeia, oyte egw den katalaba ti ennoei o anwnymos 1.07.
Alla as apanthsei kaneis poy 3erei an oi ergazomenoi einai prin thn apolysh 'h oxi.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι αν πράγματι θα απολυθούν.
Το θέμα είναι να μιλάμε εμείς σαν να είμαστε σίγουροι ότι θα απολυθούν, για να κινδυνολογούμε και να παρασύρουμε και τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Και γι'αυτό μηπως οι μετανάστες φταίνε???εμ έτσι ειναι οταν κάνεις τα στραβά μάτια για τα πραγματικά προβλήματα

Ανώνυμος είπε...

εταιρεία ξενων συμφερόντων!!!
κρίμα για τους υπαλλήλους ...
αλλά εταιρεία - εργοστάσιο Παπαστράτος δεν υπάρχει ειναι phillip morris !!!
ο Παπαστράτος δεν θα το έκλεινε ποτέ ούτε για 2 ώρες!!!
ας μήν μας περάσει απο το μυαλό...
μήπως το κάνουνε για διαφημιστικούς λόγους λόγω μέτρων απαγόρευσης ???...
δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ....
αλλά εκεί μας οδηγούν....
τακτικές που σκέφτονται μερικοί golden managers !!!!!!!