Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΧΑΜΗΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ,ΚΑΘΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΧΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...

Με «χαμηλούς» ρυθμούς ξεκινάει η πασχαλινή έξοδος προς τα νησιά. Παρότι το Σαββατοκύριακο και η Μεγάλη Δευτέρα χαρακτηρίζονται από τους γνωρίζοντες ως μέρες- βαρόμετρο για το μέγεθος της φετινής εξόδου, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια έξοδο στα επίπεδα της περυσινής.Σε ναυτιλιακά πρακτορεία και από ακτοπλοϊκές εταιρείες τίθεται, μάλιστα, περίπου ως «οροφή» η περυσινή κίνηση, που πάντως ήταν αρκετά «πεσμένη».

«Η κίνηση του Πάσχα αναμένεται να είναι μειωμένη για δύο λόγους: πρώτον γιατί φέτος το Πάσχα εορτάζεται πολύ νωρίς και δεύτερον ο κόσμος έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες», λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΠΣΕΑΣ) Γιάννης Θεολογίτης, για να προσθέσει ότι εξαιτίας αυτής της εικόνας σε πολλούς προορισμούς, ιδιαίτερα στα μεγάλα νησιά, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν ανοίξει.
Η μειωμένη κίνηση, όμως, έχει και τα θετικά της. Οπως τονίζει ο κ. Θεολογίτης, «επειδή ακριβώς δεν αναμένεται μεγάλη κίνηση, οι τιμές για τους περισσότερους προορισμούς έχουν μείνει «παγωμένες» και μάλιστα κάποιες εταιρείες αφομοίωσαν την αύξηση του ΦΠΑ».
Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα ότι υπάρχει φέτος μείωση δρομολογίων, ενώ και οι εταιρείες δεν φαίνεται να προγραμματίζουν έκτακτα δρομολόγια.
Το γεγονός αυτό, όπως έλεγαν έγκυρες πηγές, θα έχει ως αποτέλεσμα τα διαθέσιμα πλοία να έχουν μεγάλες πληρότητες και στις ημέρες αιχμής, όπως είναι η Μεγάλη Τετάρτη, η Μεγάλη Πέμπτη και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να είναι από τώρα δυσεύρετα τα εισιτήρια για συγκεκριμένους προορισμούς.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τις μέρες που αναμένεται μεγάλη επιστροφή, όπως είναι η Τρίτη και η Τετάρτη του Πάσχα.
Τα λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας έχουν ήδη λάβει αυξημένα μέτρα, με ενισχυμένες βάρδιες, για να γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα η έξοδος των επιβατών σε όλες τις μέρες του Πάσχα αλλά και η επιστροφή.

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: