Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

ΤΑ ΕΨΑΛΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ....

Με συνθήματα και διαμαρτυρίες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί διέκοψαν την εκδήλωση απονομής των βραβείων και αριστείων σε 100 διακριθέντες εκπαιδευτικούς της χώρας από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομική φρουρά της υπουργού, η οποία και ανέβηκε στο βήμα για να ηρεμήσει τα...αγριεμένα πνεύματα των εκπαιδευτικών, που διαμαρτύρονταν.
Οι ωρομίσθιοι διαμαρτύρονταν γιατί -όπως υποστηρίζουν- παραμένουν απλήρωτοι.
Την εκδήλωση βράβευσης και παρουσίασης των καινοτομιών άνοιξε η χορωδία του κέντρου αποκατάστασης τυφλών Παλλήνης, με τους μικρούς μαθητές να αποσπούν παρατεταμένο χειροκρότημα. Την ίδια ώρα ωρομίσθιοι δάσκαλοι και καθηγητές που ανήκουν στην Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών άρχισαν να διαμαρτύρονται φωνάζοντας συνθήματα και υψώνοντας πανό.

Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν στα χέρια με αστυνομικό της ασφάλειας της υπουργού, ο οποίος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους για να τους πει να κατεβάσουν το πανό. Τότε οι διαμαρτυρόμενοι αντιλήφθηκαν το υπηρεσιακό του όπλο στην εσωτερική ζώνη και θεωρώντας απαράδεκτη την ύπαρξη όπλου στην αίθουσα, προσπάθησαν να του το πάρουν με αποτέλεσμα να τον ρίξουν κάτω.
Για την αποκλιμάκωση της έντασης η υπουργός αποφάσισε να ανέβει στο βήμα και να αρχίσει την ομιλία της, ενώ οι παρευρισκόμενοι συνέχιζαν τα συνθήματα. Η Άννα Διαμαντοπούλου απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους, ενώ για τους ωρομίσθιους διευκρίνισε πως τα δεδουλευμένα ως τον περασμένο Δεκέμβρη έχουν ήδη πληρωθεί και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν ως το τέλος Μαρτίου.

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Και να ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα με τους ωρομίσθιους; Όλη η διαδικασία της ωρομισθίας είναι ένα πρόβλημα.....
Για να μην πούμε πως το πρόβλημα είναι η "ανώτερη" διοίκηση του ΥΠΕΠΘ...