Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ..ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΖΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ;;;

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατά τα φαινόμενα άκαμπτη στάση της Γερμανίας, υπέρ της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, άσκησε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας. Ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι δήλωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», ότι η περαιτέρω εμπλοκή εξω-ευρωπαϊκών θεσμών θα βλάψει το κοινό νόμισμα.
""Αν υπάρξει προσφυγή στο ΔΝΤ, η εικόνα του ευρώ θα γινόταν αυτή ενός νομίσματος που δεν μπορεί να επιβιώσει παρά χάρη στη βοήθεια ενός διεθνούς οργανισμού στον οποίο οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πλειοψηφία και όπου οι Αμερικανοί και οι Ασιάτες έχουν ολοένα και περισσότερη επιρροή", τόνισε το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ. Υπογράμμισε οτί ακόμη και οι φήμες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ έχουν βλάψει τη σταθερότητα του ευρώ. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υποχωρεί έναντι του δολαρίου.
Όπως τόνισε, η εμπλοκή του Ταμείου ενέχει τον κίνδυνο να επιβάλει κανόνες στο σύνολο της Ευρωζώνης και στη νομισματική πολιτική της Ευρώπης.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: