Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΛΗΜΑΚΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ!!ΓΙ'ΑΥΤΟ ΞΕΣΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ!

Ρεκόρ καθόδου σημειώνει η υποστήριξη προς τον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς τα τρία κυβερνώντα κόμματα συγκεντρώνουν μόλις 40%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και οι Βαυαροί σύμμαχοί τους, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), συγκεντρώνουν μαζί 32%, Ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνουν μόλις 8%, σημειώνοντας πτώση 7 μονάδων από την επίδοσή τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η συνολική δημοτικότητα των τριών κομμάτων βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο μετά το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων των Χριστιανοδημοκρατών πριν από 10 χρόνια.
Η έρευνα έρχεται στη δημοσιότητα έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Πρόεδρου Χορστ Κέλερ για "απογοητευτική" αρχή της δεύτερης θητείας της Μέρκελ. Η έναρξή της αμαυρώθηκε από διενέξεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού για ζητήματα μεταξύ άλλων όπως η φορολογία και η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

Η έρευνα δίνει στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) την καλύτερη επίδοση μετά τις περυσινές εκλογές, τοποθετώντας τους στο 25%.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (56%) είπε ότι θα προτιμούσε μια επιστροφή στο μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών (CDU - SPD). Το δείγμα της έρευνας του Forsa ήταν 2.500 πρόσωπα.
Χωριστή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ δίνει 45% στον κυβερνητικό συνασπισμό (36% στις CDU/CSU και 9% στο FDP) πτώση κατά 3% σε σύγκριση με τα περυσινά εκλογικά αποτελέσματα.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: