Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!!!!

Αναπάντητο, παρέμεινε το ερώτημα, σχετικά με το "πότε" θα δοθεί στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών, και μετά την σημερινή "ξενάγηση" δημοσιογράφων στον χώρο αποκατάστασης από την Κοινοπραξία "Αιγαίο Α.Ε". Οι υπεύθυνοι, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, απέφυγαν να δώσουν μία σαφή απάντηση και ανέφεραν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να κάνουν πρόβλεψη για την χρονική στιγμή που θα ανοίξει η Κοιλάδα. Επιφυλακτικοί εξάλλου, εμφανίστηκαν και στο ενδεχόμενο τα Τέμπη να δοθούν στην κυκλοφορία κατά τις εορτές του Πάσχα, και να κλείσουν εν συνεχεία εκ νέου για να συνεχιστούν οι εργασίες, χωρίς ωστόσο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο.
Δηλώνοντας πάντως, "διπλωματικά" ότι μία τέτοια επιλογή "δεν είναι και η πλέον ιδανική λύση".

Ως προς την ασφάλεια του δρόμου, από την στιγμή που θα δοθεί στην κυκλοφορία, οι αρμόδιοι αποφάνθηκαν ότι τα έργα που γίνονται σήμερα, δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν και ότι ο δρόμος θα είναι τόσο ασφαλής όσο και οποιοσδήποτε άλλος δρόμος αυτής της κατηγορίας. Συμπληρώνοντας ότι ασφαλής πλήρως θα είναι όταν δοθούν στην κυκλοφορία οι σήραγγες.
Οι δημοσιογράφοι με δύο λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία, διένυσαν την απόσταση από το παλιά διόδια των Τεμπών μέχρι εκεί που τελειώνει η κοιλάδα και είχαν την ευκαιρία να δούνε επί το έργον αλπινιστές να επιτελούν εργασίες ελαφρού ξεσκαρώματος με τα χέρια και την χρήση ελαφρών εργαλείων και να τοποθετούν πλέγματα προστασίας από τις πέτρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες αποκατάστασης λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο της Κοινοπραξίας.
Η ενημέρωση των δημοσιογράφων ολοκληρώθηκε στα Αμπελάκια από τον γενικό διευθυντή της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" Δημ. Γκατσώνη, τον τεχνικό διευθυντή του έργου της σήραγγας Κρίστιαν Ζίμπερμαν καθώς και τον αναπληρωτή διευθυντή του έργου Δημ. Παπακριβόπουλο.
Όπως ανάφεραν οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν πολύ ικανοποιητικά και έχει εκτελεστεί το 70 με 80% των συμφωνηθέντων εργασιών. Γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ξεπεράσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Όπως εκτίμησαν, το κόστος της αποκατάστασης θα κυμανθεί κάτω από τα 5 εκ. ευρώ, που όπως δήλωσαν θα τα καλύψει η εταιρεία, αν και, παρατήρησαν "ότι τελικό επιμερισμός είναι θέμα που άπτεται της σύμβασης και της διαιτησίας".
Για τις εργασίες αποκατάστασης απασχολούνται 70 άτομα εκ των οποίων οι 40 είναι αλπινιστές διαφόρων εθνικοτήτων. Μέχρις στιγμής έχει ξεσκαρωθεί μία επιφάνεια 1800 τμ ενώ απομακρύνθηκαν 1.750 τόνοι βράχων και τοποθετήθηκαν 2 χλμ φράκτες και 3,5 χιλιάδες τ.μ. προστατευτικό δίχτυ.

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καμαρωστε το υποκριτικο πουστρακι.

http://www.youtube.com/watch?v=HgVbZs_Usc0

τον χειροκροτουσατε κιολας σαν λοβοτομημενα αρνια.

φατε τον στα μουτρα τωρα.