Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ...ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ...

ΖΟΥΜΕ ΜΑΚΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ "ΟΑΣΕΙΣ"...

Την απομάκρυνση όλων των μπαρ από τα προσφυγικά της Πανόρμου προτείνει ο Δήμος Αθηναίων, ώστε να μετατραπεί σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Η πρόταση την οποία ο δήμος καταθέτει στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος προβλέπει ότι σε δύο χρόνια από την ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος μπαίνει «λουκέτο» στα μπαρ και γενικώς σε όλα τα καταστήματα που προκαλούν «ηχορύπανση», όπως για παράδειγμα τα μεζεδοπωλεία που διαθέτουν ζωντανή μουσική.Παράλληλα, η δημοτική αρχή καταθέτει πρόταση στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε τα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα όπου βρίσκονται τα προσφυγικά να κριθούν διατηρητέα.Σήμερα, η περιοχή έχει έντονη νυχτερινή ζωή, ενώ και την ημέρα οι καφετέριες είναι ασφυκτικά γεμάτες. Ωστόσο, αυτό το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στα προσφυγικά της Πανόρμου ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να το αλλάξει. Καταθέτει πρόταση για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου που προβλέπει νέο καθορισμό χρήσεως γης και περιορισμούς δόμησης.
Η νέα πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου αφορά τα δύο οικοδομικά τετράγωνα στην οδό Πανόρμου όπου βρίσκονται προσφυγικά κτίρια και στα οποία στεγάζονται σήμερα μπαρ, καφετέριες, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες.
Στόχος, κατά τη δημοτική αρχή, είναι η διατήρηση της αρχιτεκτονικής και της φυσιογνωμίας της περιοχής, καθώς και η προστασία των ελεύθερων κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.
Οπως υπογράμμισε στο «Εθνος» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ν. Αβραμίδης, ο δήμος αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου «μετά από έντονες διαμαρτυρίες των μόνιμων κατοίκων που αντιδρούν με τη μετατροπή της περιοχής σε Ψυρρή».

Ειδικότερα, η αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου προβλέπει ότι η περιοχή μετατρέπεται σε γενική κατοικία, ενώ για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία απαιτείται έλεγχος από την αρχιτεκτονική υπηρεσία της νομαρχίας.
Οι μόνες χρήσεις που επιτρέπονται είναι: παραδοσιακά καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί. Την ίδια στιγμή δεν θα επιτρέπονται τραπεζάκια έξω, αλλά μόνο στους χώρους όπου θα δίνει άδεια ο δήμος με μέγιστο εύρος τα δύο μέτρα.
Οσα υφιστάμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν περιλαμβάνονται στους νέους κανόνες θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για δύο χρόνια μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα εκδοθεί, αφού συμφωνήσει με την πρόταση του δήμου το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
akarimali@pegasus.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν εσυ περιμενεις να μαζεψεις τουριστες διατηρωντας τα κολομπαρα εισε βαθια νυχτωμενη κοπελα μου ρε τι αλλο θα ακουσουμε σε αυτη τη χωρα. Για πες μας τωρα ποσα σε πληρωσανε για αυτη την καταχωρηση οι αληταραδες ρε αλανιαρα και βρες αλου πραβατα να σε πιστεψουν

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι μονο πληρωμενη αλλα και ασχετη, δεν ξερει ουτε να διαβαζει, βαζει με κεφαλαία αυτό που της σφύριξαν και δεν έχει διαβάσει το υπόλοιπο δελτίο!
Άσε που άμα δεις τι μπαρ είναι τα περισσότερα απ'αυτά, καλύτερα να κλείσουν... μόνο τουρισμο δεν έλκουν.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς, ο μέσος τουρίστας ούτε καν περνάει από την Πανόρμου.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΥΤΟΥΤΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που εξακολουθούν να επιτρέπονται ακόμα οι καφετέριες, οι ταβέρνες κτλ που ακριβώς είναι το θέμα; Προφανώς πάνε να μπουν - και πολύ καλώς κάνουν επιτέλους - ορισμένοι κανόνες στην ασυδοσία κάποιων που βλέπουν τους δρόμους ως προέκταση των μαγαζιών τους