Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΥΠΟΥ SIEMENS ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ MERCEDES ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ...ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δίωξη άσκησαν οι αμερικανικές αρχές στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler που έχει την έδρα της στη Γερμανία και μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz, με την κατηγορία ότι προέβη σε δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων σε 22 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC και άλλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Όπως μεταδίδει το BBC, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την εταιρεία ότι δωροδόκησε με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια αξιωματούχους 22 χωρών συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας.
Τα χρήματα όπως υποστηρίζουν οι αμερικανικές αρχές είχαν ως στόχο να πείσουν τις κυβερνήσεις των ξένων κρατών να υπογράψουν συμφωνίες για αγορές οχημάτων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επικράτειά της να προβαίνουν σε τέτοιου είδους "χρηματοδοτήσεις".
Επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το BBC, πηγή προσκείμενη στην Daimler είναι έτοιμη να καταβάλει πρόστιμο ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.


ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: