Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ...

Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί έχουν ξεκινήσει τις έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για την αναθέρμανση της τελματωμένης ειρηνευτικής διαδικασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Φίλιπ Κρόουλι.
«Καθ’ όσον γνωρίζω οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν. Έχουν δρομολογηθεί. Όσον αφορά το περιεχόμενό τους ο Τζορτζ (Μίτσελ-ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή) βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ουάσιγκτον. Θα δώσει αναφορά στην ΥΠΕΞ) Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
Όταν ερωτήθηκε εάν είναι βέβαιος πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει, ο Κρόουλι απάντησε «είμαι απολύτως βέβαιος». Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πρώτο χρόνο οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν στον «τρόπο καθ’ όν θα διεξαχθεί η διαδικασία».
Εν τούτοις, ο αμερικανός εκπρόσωπος ένοιωσε αρκούντως άβολα με την ανακοίνωση-μάλιστα λίγο πριν την άφιξη του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην περιοχή-του ισραηλινού σχεδίου για την κατασκευή 112 κατοικιών στον οικισμό Μπειτάρ Ιλίτ, κοντά στην Κατεχόμενη Βηθλεέμ.
«Μιλήσαμε για τα εποικιστικά προγράμματα με τους ισραηλινούς αξιωματούχους. Μας δήλωσαν πως δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα. Και σύμφωνα με τους όρους του μορατόριουμ, που έθεσε τον Νοέμβριο το Ισραήλ, οι κατασκευές μπορούν να πραγματοποιηθούν», τόνισε ο Κρόουλι.
«Αφ΄ενός οι Ισραηλινοί δεν παραβιάζουν το μορατόριουμ που ανακοίνωσαν. Αφ’ ετέρου, οι δύο πλευρές οφείλουν να χειρίζονται τα θέματα με πολλή προσοχή τη στιγμή που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Όταν εμπλεκόμεθα σε διαπραγματεύσεις αυτού του τύπου, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη και τα συμφέροντα και την οπτική και της άλλης πλευράς», τόνισε ο ίδιος όταν ερωτήθηκε εάν θεωρεί πως τα παρόντα εποικιστικά σχέδια αποτελούν πρόκληση.

ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: