Σάββατο, Μαρτίου 20, 2010

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΓΑΜΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΓΙΑΤΙ;;;;

ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ....ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;;;

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή , πίσω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Αυτή η κινητικότητα οδηγεί στελέχη της ΝΔ να υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός αναζητεί ρόλο και άλλοι απλώς να επιμένουν πως δηλώνει «παρών». Ο κ. Καραμανλής συναντά πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του με τους οποίους είχε στενή πολιτική σχέση, και η συζήτηση μαζί τους περιστρέφεται αναπόφευκτα γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιά με τον οποίο συζήτησε την πολιτική επικαιρότητα.
Δεν είναι λίγες οι στιγμές που εκφράζει δυσφορία για την κριτική που δέχονται οι κυβερνήσεις του και η οικονομική πολιτική που ακολούθησε. «Θεωρεί ότι είναι άδικη η κριτική που ασκείται» τονίζει βουλευτής της ΝΔ και δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις επιθέσεις που δέχεται με περισσή ψυχραιμία. Παρά τα όσα διαρρέουν στην «πολιτική αγορά», δεν έχει σκοπό να παρέμβει σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και θα συνεχίσει να πορεύεται την οδό της...
σιωπής. Υπερασπίζεται την απόφαση για πρόωρες εκλογές και παραπέμπει στην αυτοκριτική που έκανε μετά την ήττα του.

Τόσο αυτός όσο και οι τακτικοί συνομιλητές του δυσανασχετούν με τις επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές που θεωρούν ότι μπορούν να ξεσπαθώσουν, ασκώντας ανέξοδη κριτική στις κυβερνήσεις Καραμαν- λή. «Υπομονή» συνηθίζει να λέει και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να έχει τακτικές εμφανίσεις στη Βουλή και να συναντά ανθρώπους που τον στήριξαν, όπως τους κκ. Π.Παυλόπουλο , Δ.Σιούφα, Ευρ.Στυλιανίδη . Σχεδόν καθημερινά συνομιλεί με τους κκ. Ευ. Αντώναρο, Ι.Ανδριανό και Ι. Αγγέλου, ενώ είχε και συζήτηση με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο κ.ά.

Ο ίδιος προσπαθεί να κλείσει μέτωπα και να άρει παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Σε αυτή την κατεύθυνση συναντήθηκε με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Θα επιδιώξει να έχει και άλλες επαφές, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να συνα ντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. Αρκετοί προβλέπουν ότι ο κ. Καραμανλής θα επιστρέψει δριμύτερος στην κεντρική πολιτική σκηνή και δεν είναι διατεθειμένος να μείνει στο περιθώριο, ενώ στέλεχος της ΝΔ με εμπειρία αναφέρει τη φράση του: «Θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν θα παραστεί, αν κληθεί, στις Εξεταστικές Επιτροπές για τη Siemens και το Βατοπαίδι, αλλά έχει καταλήξει να αποστείλει υπόμνημα. Για όσους αναζητούν τον ρόλο του κ. Καραμανλή, συνομιλητές του υπενθυμίζουν το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου στο πρόσωπό του κατά την έναρξη των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων στο ΣΕΦ πριν από έναν μήνα. Ανάλογη υποδοχή-μήνυμα του ετοίμαζε και το «καραμανλικό» σύστημα της Θεσσαλονίκης στο σημερινό προσυνέδριο της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα.

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην τρελαθούμε τώρα οτι ο καραμανλάκος γάμησε την ελλάδα... ΕΛΕΟΣ πια με αυτή την καραμέλα!!! ειμαι 32 χρονών και απο τότε που θυμάμαι όλοι γαμάνε την ελλάδα άλλοτε ρομαντικά και άλλοτε βίαια.

Ανώνυμος είπε...

ο ανδρεας ο σοσιαληστης μας γαμησε απο το 81...αλλα εσυ πρεζα τραβα την μαλακια της ζωης σου