Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν 8 εργαζόμενοι του τυροκομείου της ΕΑΣ Ροδόπης, και όπως ειδοποιήθηκαν αντικαταστάθηκαν από άλλους εργαζόμενους ώστε η παραγωγή να μη σταματήσει.

Παράλληλα όμως, οι εργαζόμενοι στις 7 το πρωί της Παρασκευής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΑΣ, και προκάλεσαν την αντίδραση της διοίκησης και συγκεκριμένα του γενικού Διευθυντή, όπως υποστηρίζει ο Ευριπίδης Κούκος, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ Ροδόπης και του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.Σύμφωνα με τον ίδιο, η δικηγόρος τους, θα προχωρήσει την Μεγάλη Εβδομάδα σε ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία θα ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 20 μηνών, καθώς όπως είπε ο κ. Κούκος η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε λογική.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούκος «είχαμε έναν έντονο διάλογο με τον γενικό διευθυντή της ΕΑΣ, τον κ. Λεπίδα. Αμέσως μετά μας φώναξε ο κ. Σκοπιανός, αλλά αρνηθήκαμε να τον δούμε, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια. Έχουμε πάψει να μιλάμε, γιατί μας εκμεταλλεύεται. Προσωπικά έχω δεχθεί απειλές από τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣ τον κ. Κούκο. Το βράδυ της Πέμπτης μου είπε κάποια πράγματα που δεν με τιμάνε, καθώς έχω δώσει εδώ και 10 χρόνια την ζωή μου για την επιχείρηση. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον μισθό μας και να πληρωθούμε για την δουλειά μας. Αυτό κάποιους φαίνεται ότι τους ενοχλεί. Έχουμε δικαίωμα στην ζωή».

Παράλληλα ο κ. Κούκος έκανε μια παράκληση στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δαμασκηνό, καθώς ορισμένοι από τους εργαζομένους που βγήκαν σε επίσχεση εργασίας, δεν θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα. «Δυστυχώς έχουμε ένα πρόβλημα. Μας έκοψαν τα κουπόνια για το μάρκετ, επειδή είμαστε σε επίσχεση εργασίας και δεν δικαιούμαστε λένε. Παρακαλούμε τον Σεβασμιότατο τις άγιες ημέρες, υπάρχουν ορισμένοι από τους 8 εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα κάνουν Πάσχα. Αν γίνεται να τους βοηθήσει με ένα συσσίτιο ή με ότι άλλο μπορέσει», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Πάντως τα προβλήματα της ΕΑΣ φαίνεται να παίρνουν το δρόμο τους, και να επιλύονται, ανέφερε από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κυριάκος Καφαλής, επισημαίνοντας πως τώρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή για κινητοποιήσεις, ωστόσο δικαιολόγησε την αγανάκτηση των εργαζομένων.Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν γίνεται μεγάλη προσπάθεια με την στήριξη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή και σε συνεννόηση με την διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, να δοθούν χρήματα στην επιχείρηση, και έτσι να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Ο κ. Καφαλής επεσήμανε ότι εάν δεν είναι τώρα όλοι ενωμένοι τότε τα προβλήματα θα συνεχιστούν και «ποιος ξέρει για πόσα ακόμα χρόνια θα ταλαιπωρούμαστε. Πιστεύω ότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα και χρειάζεται υπομονή να δούμε τα αποτέλεσμα αυτών των πρωτοβουλιών».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ είναι περίπου 220, από τους οποίους οι 100 μόνιμοι.Σύμφωνα με τον κ. Κούκο, «υπάρχουν εργαζόμενοι που τους χρωστάνε μέχρι και 30 χιλιάδες ευρώ», ενώ στον ίδιο οφείλονται περίπου 10 χιλιάδες ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2010


www.thraki24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: