Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

ΑΠΕΚΡΥΨΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΩΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΡΝΕΙ...ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ...

«Οι επιλογές μας έγιναν με πρώτο κριτήριο τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, με δεύτερο το δημοσιονομικό βάρος, τρίτο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, τέταρτον την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων - και αν αυτές έχουν επιρροή στην αξιοπιστία της χώρας, αυτό είναι καλοδεχούμενο».
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις αιχμές του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι στη συμφωνία του Δημοσίου με την ΑμπουΝτάμπι Μαρ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πρυτάνευσε η σκοπιμότητα της διεθνούς πολιτικής έναντι εκείνης της επιχειρησιακής δεινότητας του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, ο κος Βενιζέλος σημείωσε πως η επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έγινε υπό την πίεση καταστάσεων, «την ευθύνη των οποίων θα πρέπει να αναζητήσουμε στο εσωτερικό της χώρας».

Σύμφωνα με τον κο Βενιζέλο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «παρέλαβε έναν τεράστιο γόρδιο δεσμό. Βρήκαμε τις συμβάσεις να έχουν καταγγελθεί από τη γερμανική πλευρά που ζητούσε αποζημίωση. Βρήκαμε να έχει δώσει 2 δισ. ευρώ το ταμείο χωρίς να έχουμε παραλάβει ούτε ένα νέο υποβρύχιο ή εξοπλισμένο - βρήκαμε 4 εγκλωβισμένα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά και ένα στο Κίελο χωρίς η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να έχει δηλώσει απόρριψη ή αποδοχή. Αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ, είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις μιας μακροχρόνιας διαιτητικής δίκης με κίνδυνο για τα ναυπηγεία».
«Καταλήξαμε σε μια λύση που δεν αφορά την αραβική πλευρά. Η λύση μειώνει το ναυπηγικό πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού κατά ένα υποβρύχιο. Αντί για 8, ναυπηγούνται 7 υποβρύχια. Λύνεται το θέμα του Παπανικολή για να το πουλήσουμε σε τιμή που αρμόζει στην αξία του - γιατί το έχουμε πληρώσει 464 εκ. ευρώ και οι γερμανοί δέχονται να το κοστολογήσουν μόνο 300. Οι δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί και η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε απαντήσει» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε:
«Αυτό που κάνουμε είναι, αντί του εκσυγχρονισμού δύο υποβρυχίων που απομένουν, να τα πάρουμε νέα, πλέον σύγχρονου τύπου, καταβάλλοντας με βάση την τιμή του εκσυγχρονισμού, περίπου 100 εκ. παραπάνω για το καθένα. Χωρίς αντισταθμιστικά και νέες προσαρμογές, η τιμή ανέρχεται σε 500 εκ. Πανηγυρίζει το ναυτικό - δεν το περίμενε κανείς αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Βενιζέλος.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, έψεξε την αρχική σύμβαση που είχε υπογραφεί από το ΠΑΣΟΚ, ρωτώντας «πόσες εγγυητικές πήρε ο συνάδελφός σας υπουργός του ΠΑΣΟΚ για να δώσει τα λεφτά αυτά; Ούτε μία. Οι άλλοι στη συνέχεια, δεν είχαν σταθερό έδαφος να πατήσουν, γιατί δεν είχαν τις εγγυητικές. Και να ρωτήσω: Ο πρόεδρος της εταιρείας μπορεί να διανυκτερεύσει στην Ελλάδα; Γιατί τον κυνηγάει επί 8 χρόνια η Ιντερπόλ με ένταλμα του Σιράκ».
«Αν με ρωτήσετε αν κάνουμε τις συμβάσεις όπως στο παρελθόν, σας λέω όχι» ανταπάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Καταρτίζουμε συμβάσεις με νέα κριτήρια, διαδικασίες, εγγυήσεις. Σεβόμαστε το χρήμα του ελληνικού λαού και εξυπηρετούμε πραγματικές και λελογισμένες ανάγκες. Όσο για τον κο Σάφα που είναι μέτοχος μειοψηφίας, μπορεί να διανυκτερεύσει στην Ελλάδα. Το έκανε πολλές φορές λόγω των αναγκών της διαπραγμάτευσης. Τα ζητήματα αυτά έχουν ελεγχθεί - άλλωστε η ΑμπουΝτάμπι Μαρ μπαίνει και στα ναυπηγεία του Αμβούργου».
Συνεργάτες του πρώην υφυπουργού Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με αφορμή τις αναφορές του Ε. Βενιζέλου ανέφεραν πως «μέχρι τώρα, η Ελλάδα δεν παρελάμβανε το υποβρύχιο Παπανικολής που γέρνει και η Γερμανία ζητούσε να πληρωθεί για τα χρήματα της συμβάσεως του 2000. Ούτε ευρώ παραπάνω. Με τη λύση Βενιζέλου, προεξοφλείται ότι θα παραλάβει η χώρα το υποβρύχιο χωρίς να έχουν γίνει δοκιμές αποδοχής, και συγχρόνως, παραγγέλλονται δύο καινούργια υποβρύχια ύψους 1 δισ. ευρώ - μια νέα ουσιαστικά απευθείας ανάθεση. Σ’ αυτά τα δύο ερωτήματα, η κυβέρνηση δεν μας απαντά και το θέμα που εγείρεται είναι τεράστιας ηθικής και πολιτικής τάξεως».

ΡΕ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΡΝΕΙ;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ;;;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;;;
ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ...ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: