Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ....

Σε διαψεύσεις που αφορούν την αδυναμία δανεισμού της χώρας και τις «παραχωρήσεις» στα εθνικά θέματα, προέβη στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.
«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνά η χώρα, εμείς στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα, ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις θέσεις μας. Όπως και των κόκκινων γραμμών στα εθνικά» ανέφερε ο κος Παπανδρέου απαντώντας στον προλαλήσαντα, Γιώργο Καρατζαφέρη.
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός προέβη σε νέες διαψεύσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις για υποχωρήσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, προς την κατεύθυνση της συνδιαχείρησης του Αιγαίου με την Τουρκία - ζήτημα που έθιξε η Αλέκα Παπαρήγα. «Ούτε καν υπήρξε θέμα στις ΗΠΑ. Υπάρχει μια αντίληψη ωστόσο, ότι για να πάμε εμείς η μικρή χώρα καλά στο εξωτερικό, κάτι θα πρέπει να δώσουμε. Με αξιόπιστη εξωτερική πολιτική δεν χρειάζεται ποτέ να κάνουμε τέτοιου είδους υποχωρήσεις. Και αυτό αν κάποιος το έχει αποδείξει, είναι η παράταξη που λέγεται ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κος Παπανδρέου.

Αντίστοιχα, για τα περί χρεοκοπίας της χώρας, «έκανε λόγο μόνον ένα πρακτορείο στο εξωτερικό και διαψεύστηκε». «Είναι ένας δύσκολος Μαραθώνιος και Γολγοθάς - ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Α. Σαμαρά. 4 δις ευρώ ήταν το έλλειμμα του πρώτου διμήνου του 2009, 1 δισ. ευρώ είναι ο έλλειμμα το 2010 το πρώτο δίμηνο. Είναι δηλαδή 77% μικρότερο. Χάρη στην προσπάθεια που γίνεται να αυξηθούν τα έσοδα, που είναι 13% μεγαλύτερα από πέρσι, αλλά και να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Αυτό είναι ένα μήνυμα σημαντικό, στην Ε.Ε. και διεθνώς» τόνισε ο κος Παπανδρέου και συνέχισε:
«Αν αποκρύπταμε το έλλειμμα του 2009, αυτό θα υπέσκαπτε ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της Ελλάδας. Σ’ αυτή τη φάση, σύμφωνα με το άρθρο του Μάαστριχτ, βρισκόμαστε στην πιο ισχυρή μορφή επιτήρησης, που σημαίνει ότι αν προχθές στο ΕΚΟΦΙΝ δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει για συγκεκριμένα δύσκολα μέτρα, θα ήταν τότε που η Ε.Ε. θα αποφάσιζε επί 26 και όχι επί 27. Της Ελλάδας της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα βέτο για τη δική της οικονομία και πολιτικές. Και μετά λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία…» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
Απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, ο κος Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του «που είπατε ότι σε 3 χρόνια θα βγούμε από την κρίση. Είπατε βεβαίως ότι θα είναι σε βάρος των αδύναμων. Ε, στο χέρι μας είναι να κάνουμε τις μεγάλες τομές, ώστε σε τρία χρόνια να είναι και δίκαιη και υπέρ των εργαζομένων, της Περιφέρειας, των συνταξιούχων, της παιδείας, της υγείας για όλους».
Πήραμε σκληρά μέτρα, αλλά αν βρισκόμασταν σε αδυναμία να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αδυναμία και αδικία» συμπλήρωσε ο κος Παπανδρέου.

«Όσοι έχουν το θάρρος να δουν πόσα λάθη έχουμε κάνει στη χώρα αυτή, θα είναι δίπλα μας. Στην προσπάθεια που κάνουμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της παρακμής, έχουμε δίπλα μας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Δεν διαφωνώ πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο καπιταλιστικό σύστημα» συνέχισε ο κος Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αριστεράς. «Αλλά πόσο αξιόπιστα μπορεί η Ελλάδα να δώσει μάχη απέναντι σε ένα διεθνές σύστημα και μάλιστα με την κατάσταση που έχουμε, χωρίς να θεωρηθεί ως υπεκφυγή απέναντι στα δικά μας προβλήματα;».

«Εμείς αφήνουμε πίσω την παρακμή του πελατειακού κράτους και έχουμε λόγο και στην Ευρώπη και διεθνώς, για τα μεγάλα ζητήματα αδικίας που αναπαράγονται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπως είναι σήμερα. Αφήνουμε όμως πίσω μας και μια Ελλάδα στρεβλής ανάπτυξης και άνισης μεταχείρισης» συμπλήρωσε ο κος Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας την στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αντιλαμβάνεται το «δίλημμά του»: «Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ανάληψη των ευθυνών για το σήμερα και το αύριο, προσπαθεί αλλά δυσκολεύεται, γιατί είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί το κακό παρελθόν της παράταξής του. Αν δεν το μπορείτε στα λόγια, ας το δούμε τουλάχιστον στην πράξη - γιατί μέχρι σήμερα δεν το είδα», είπε.

«Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά. Σπάει κατεστημένα, αποστήματα. Στις αλλαγές που προωθούμε στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνουν λάθη και δεν έχουμε πρόβλημα να τα αναγνωρίσουμε - και το έχουμε κάνει και σ’ αυτήν την κυβέρνηση. Σίγουρα δεν θα κάνουμε το μεγάλο λάθος των έξι ετών αδράνειας, παραίτησης ή ακόμα και συνενοχής με τα κακώς κείμενα και κατεστημένα στη χώρα μας. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν λιποτάκτησε στις 6 Οκτώβρη αλλά στα έξι χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.


ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο λαος ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ αμεση μειωση βολευτων στους 100.

ακους καθυστερημενε γιωργακη?

ΤΩΡΑ.