Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ...ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;;

ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΦΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ!!!!

Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη διάταξη του Ν. 2606/1998, σύμφωνα με την οποία οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ δεν μπορούν να ξεπερνούν το ύψος των αποδοχών τους.
Το ΣτΕ έκρινε ότι οι εφημερίες των ιατρών του ΕΣΥ δεν αποτελούν πρόσθετες αποδοχές, δηλαδή αποδοχές δεύτερης θέσης, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Συντάγματος, αλλά αποδοχές από εργασία που παρέχεται στα πλαίσια της κύριας οργανικής θέσης των γιατρών και μάλιστα υποχρεωτικής.
Κατόπιν αυτού, η Ολομέλεια του ΣτΕ επιδίκασε στους γιατρούς του ΕΣΥ του Νοσοκομείου Λήμνου διαφορές από τις εφημερίες τις διετίας 1996-1998.
Το Νοσοκομείο της Λήμνου επικαλούνταν το Ν. 2606/1998 και δεν κατέβαλε στους γιατρούς του ΕΣΥ όλο το ποσό των εφημεριών.
Από την πλευρά τους, οι γιατροί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και ζήτησαν την καταβολή των ποσών που περικόπηκαν κατά τη διετία 1996-1998. Στην απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει ότι η σχετική διάταξη του Ν. 2606/1998 "είναι αντίθετη προς την προστατευόμενη από το άρθρο 4 του Συντάγματος αρχή της ισότητας, διότι εισάγει αδικαιολόγητα δυσμενή διάκριση εις βάρος των ιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι, σύμφωνα με την σχετική επιβαλλόμενη από τη διάταξη του άρθρου 88 παρ. 1 του ν. 2071/1992 υποχρέωσή τους, πραγματοποιούν ενεργούς εφημερίες, η αποζημίωση για τις οποίες υπερβαίνει κατά μήνα τις τακτικές τους αποδοχές, καθόσον θα λάβουν την ίδια αποζημίωση με ιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι πραγματοποίησαν λιγότερες ενεργούς εφημερίες, η αποζημίωση για τις οποίες δεν υπερβαίνει το ανωτέρω όριο".

ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: