Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η κρατική γραφειοκρατία έχει στόχο αυτή τη φορά παιδιά με καρκίνο… Ο ΟΠΑΠ από τον Ιούλιο του 2009 δαπάνησε 3.000.000 ευρώ για την αγορά του απαραίτητου γραμμικού επιταχυντή που «σκοτώνει» τον όγκο και του αξονικού εξομοιωτή που τον εντοπίζει με ακρίβεια. Η «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) δαπάνησε 300.000 ευρώ για βελτιώσεις στην κλίνη του επιταχυντή. Αλλά τα παιδάκια με καρκινικούς όγκους δεν μπορούν ακόμα να επωφεληθούν… επειδή το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» δεν έχει άδεια από το «Δημόκριτο» και προσωπικό κατάλληλο να λειτουργήσει τον εξοπλισμό! Αποτέλεσμα; Τα πιο σοβαρά περιστατικά εξ αυτών μεταφέρονται καθημερινά στο νοσοκομείο «Υγεία», το οποίο διαθέτει το ίδιο μηχάνημα δωρεάν στα παιδιά της «Φλόγας».
Κάθε παιδί με καρκινικό όγκο, ο οποίος αποτελεί ένδειξη για ακτινοθεραπεία, πρέπει να υποβάλλεται κάθε 2 ημέρες και για 25 με 35 φορές συνολικά σε 10λεπτη θεραπεία κάτω από ολική αναισθησία. Χρειάζεται ως εκ τούτου, εκτός του κατάλληλου χώρου και του κατάλληλου για μικρά παιδιά γραμμικού επιταχυντή, και ειδικός παιδο-αναισθησιολόγος να παρίσταται καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Στο «Αγλαΐα Κυριακού», το πανάκριβο, εξειδικευμένο μηχάνημα παρέμεινε επί μήνες σε κούτες μέχρι να βρεθεί ο χώρος και τα κονδύλια συναρμολόγησης. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ωστόσο συναρμολογηθεί από τους ειδικούς τεχνικούς σε χώρο ειδικό για την περίσταση. Αλλά εκκρεμούν δύο βασικές κινήσεις για να αρχίσει να λειτουργεί: Πρώτον, η επίσκεψη ειδικών ακτινοφυσικών που θα πραγματοποιήσουν τις μετρήσεις για την έκδοση άδειας από το «Δημόκριτο» και η πρόσληψη προσωπικού. Οπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Φλόγας, κυρία Μαρία Τριχονίδου, «έχουμε επισκεφτεί τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μας έχει υποσχεθεί από τον περασμένο χρόνο ότι θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και κατ’ εξαίρεση στην πρόσληψη ή μετάταξη κατάλληλου προσωπικού. Επίσης μας έχουν υποσχεθεί την απαραίτητη επίσκεψη των ακτινοφυσικών στο «Αγλαΐα Κυριακού». Αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει».

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΡΑΜΠΑ,ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Τι σκατα ειναι αυτα ρε πρεζα, βαλε παλι το παλιο καλο μαυρη μαυριλα πλακωσε μπλογκ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το blog είναι καλύτερο (γραφιστικά) από το προηγούμενο....

Ο Δίκαιος

Ανώνυμος είπε...

Πάλι παπαριες γραφεις...
Ασχετος και χωρις ενημερωση για τις ενεργειες που γινονται σε συνεργασία με τη ΦΛΟΓΑ μετα από χρονια αδράνειας.
Μονοφθαλμος..
Χθες για το σκανδαλο με το πλασμα που αποκαλυψε το υπουργειο δεν εγραψες κουβέντα...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βρισκόμαστε στην Ευρώπη του 2010, άσχετα αν έχουμε γίνει ρεζίλι με άλλα τόσα, το νοσοκομείο θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να θέσει σε λειτουργία αυτή την μονάδα και όχι μόνο ένα νοσοκομείο αλλά σχεδόν όλα.
Η Ευρώπη προχωράει ενώ η Ελλάδα μένει πίσω στο 1890.
Και βλέπω ότι γουστάρετε να είναι η Ελλάδα σε όλα τόσο πίσω και να γινόμαστε ρεζίλι συνέχεια.


Ανώνυμε 2:13μμ, ενημέρωσε εσύ το Πρέζα να του πεις τι γίνεται σχετικά με αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Όμως σιγά μη το κάνεις.
Απλά γράφεις τα σπασμένα σου, λες για τον Πρέζα και όλα οκ.
Άσχετα αν θέλει ο υπόλοιπος κόσμος να ενημερωθεί και από έναν επισκέπτη.