Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ...

Κόκκινο χτυπά τους τελευταίους μήνες η αγανάκτηση των καταστηματαρχών επί της οδού Δελφών, από το ύψος της οδού Μπ. Μπότσαρη έως την Π. Συνδίκα. Ο αποκλεισμός των καταστημάτων τους από τις λαμαρίνες που τοποθετήθηκαν για το έργο του μετρό έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνεται μπαράζ κλοπών και ληστειών, η πτώση του τζίρου τους να φτάνει το 80% και να πληθαίνουν τα λουκέτα στα μαγαζιά από την αναδουλειά.

Οι περισσότεροι από τους 50 και πλέον καταστηματάρχες της περιοχής υποστηρίζουν ότι από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου (2009), οπότε τοποθετήθηκαν οι λαμαρίνες, μέχρι σήμερα στην ουσία υπολειτουργούν, αφού οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση. “Οι λαμαρίνες με τις οποίες μας έχουν περικυκλώσει εδώ και τρεις μήνες είναι το καλύτερο όπλο για τους ληστές και τους διαρρήκτες που δρουν ανενόχλητοι, ακόμη και όταν στα μαγαζιά υπάρχει συναγερμός”, τόνισε ο καταστηματάρχης εποχιακών ειδών Γιάννης Αλιτζανίδης. Μάλιστα η οργή του γίνεται μεγαλύτερη, όπως λέει, επειδή κανείς δεν τους έχει πει πότε θα απελευθερωθούν από τα δεσμά των λαμαρινών. “Αν σε λίγο διάστημα δεν γίνει τίποτε και η απομάκρυνση των λαμαρινών κολλήσει στη γραφειοκρατία, τότε θα τις βγάλουμε μόνοι μας, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε”, ανέφερε σε έντονο ύφος η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου Άντυ Χατζηπέτρου.

Οι καταστηματάρχες, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε χθες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης εισακούγοντας τις κραυγές αγωνίας τους, υποστήριξαν ότι στο πρόβλημα υπάρχει λύση, αλλά δεν έχει γίνει τίποτε. “Ζητήσαμε πλέγματα αντί για λαμαρίνες, τουλάχιστον για να φαινόμαστε. Με τα πλέγματα ίσως καταφέρουμε να απομακρύνουμε τους κλέφτες”, ανέφεραν οι επαγγελματίες.
Υπέρ του έργου του μετρό δήλωσε ο νομάρχης κ. Ψωμιάδης, λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη το αγκάλιασε, όμως το έργο παραμένει στάσιμο. “Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την τοποθέτηση των λαμαρινών στην περιοχή είναι τεράστια. Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής καταστρέφονται. Έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα, έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις στα καταστήματα, ειδικότερα τις βραδινές ώρες, που είναι ελλιπής ο φωτισμός”, υπογράμμισε ο νομάρχης.

ΦΑΝΗ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: