Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010

ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΡΕΝΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Οι διαρκείς αντεγκλήσεις και οι διαξιφισμοί μεταξύ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης αλλά και η απόδοση αντιδικονομικών χειρισμών στην πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου, επισκίασαν και χθες τη δίκη για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
«Μετατρέψατε το δικαστήριο σε αρένα και πεδίο προσωπικών αντεγκλήσεων», επεσήμανε σε έντονο ύφος η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στους συνηγόρους των δύο πλευρών. «Δεν θα επιτρέψω προσωπικές αντεγκλήσεις που δεν στοχεύουν στην αναζήτηση της αλήθειας. Οι οποιεσδήποτε αιτιάσεις που αφορούν το πρόσωπό μου, σας προκαλώ να τις υποβάλλετε εγγράφως στα αρμόδια όργανα».
Η ατμόσφαιρα στη δικαστική αίθουσα είναι εξαιρετικά τεταμένη τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα η εξέταση των μαρτύρων να εξελίσσεται αργά και οι παρατηρήσεις από έδρας προς τους συνηγόρους να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Ανάλογη με την τοποθέτηση της προέδρου ήταν και αυτή του εισαγγελέα κ. Χ. Λακαφώση. «Εξοπλίζομαι με μεγάλη υπομονή κάθε μέρα για να αντεπεξέλθω στην προσωπική μου κόπωση και στις υποχρεώσεις μου. Επιβάλλεται ο δικαστής να είναι ψύχραιμος και να κρύβει τον δικονομικό του θυμό, ο οποίος ωστόσο, όταν κινείται στα όρια της ευπρέπειας, δεν παραβιάζει καμία διάταξη. Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και όταν ζητείται η ικανοποίηση δικονομικών αιτημάτων και δικαιωμάτων, να γίνεται με τη δέουσα εκδήλωση ευπρέπειας προς το δικαστήριο».
Οι αψιμαχίες μεταξύ της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης ξεκίνησαν χθες με την έναρξη της διαδικασίας και ολοκληρώθηκαν στις 2.30 το μεσημέρι, οπότε η διαδικασία διεκόπη λόγω... έντασης. Μάλιστα, ο εισαγγελέας κ. Λακαφώσης κάλεσε τους παράγοντες της δίκης στο γραφείο του για συστάσεις. Χαρακτηριστικό της επιβράδυνσης που σημειώνεται στην επί της ουσίας εξέλιξη της διαδικασίας είναι το γεγονός ότι τις δύο τελευταίες ημέρες έχει εξεταστεί μόνο ένας μάρτυρας, ο αστυνομικός κ. Δήμος Μηνούδης, ο οποίος συμμετείχε στην κατάρτιση της αμφισβητούμενης πλέον έκθεσης αυτοψίας για τις συνθήκες θανάτου του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Τον χθεσινό κύκλο της αντιπαράθεσης άνοιξε η παρέμβαση της συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου την ώρα που ο κ. Κούγιας ολοκλήρωνε την εξέταση του κ. Μηνούδη. Η κ. Κωνσταντοπούλου απέδωσε στον συνήγορο υποβολή παραπειστικών ερωτήσεων στον μάρτυρα, ενώ ο κ. Κούγιας απέδωσε στην πολιτική αγωγή παρεμπόδιση άσκησης των καθηκόντων του και προσβλητική συμπεριφορά. Ο κ. Κούγιας με δήλωσή του που καταχωρίσθηκε, ζήτησε τη διαβίβαση των πρακτικών και τη σύνταξη μήνυσης κατά των αστυνομικών κ. Κ. Κουζέλη, και Δ. Μηνούδη που συμμετείχαν στην αυτοψία του τεχνικού συμβούλου Γ. Ραφτογιάννη και της μάρτυρος κ. Αντας Τσορμπατζούδη για κατάχρηση εξουσίας. Οπως κατήγγειλε ο κ. Κούγιας, οι αστυνομικοί και ο τεχνικός σύμβουλος «συνεργάστηκαν με τη γνωστή της μητέρας του θύματος κ. Τσορμπατζούδη και κατασκεύασαν τη “δήθεν άγνωστη μάρτυρα” η οποία κατά την υπεράσπιση συνετέλεσε στην αλλοίωση των συμπερασμάτων της αυτοψίας». Ακολούθησε δήλωση της πολιτικής αγωγής, η οποία επίσης καταχωρίσθηκε στα πρακτικά, με οκτώ επισημάνσεις που απέδιδαν στην πρόεδρο του δικαστηρίου αντιδικονομικούς χειρισμούς ως προς την εξέταση του μάρτυρα από τον κ. Κούγια.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ...Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ...ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΟΜΩΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ.ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ 3 ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Aθώοι και 2 να βγούμε να μην αφήσουμε τπτ όρθιο μετά.

Ανώνυμος είπε...

Η προσήλωση στη δικονομια και στους τύπους της σου δίνει στα νεύρα και καθυστερεί την υπόθεση . Η αλήθεια είναι μια και αδιαψευστη: σκοτωσαν ένα παιδί για το τίποτα . Σιγά μη είναι σημαντική η έκθεση αυτοψίας , μακακιες λέει

Ανώνυμος είπε...

και στα μίντια δεν ακούγετια απολύτωσ ΤΙΠΟΤΑ!

ο κόσμος που βλέπει τηλεόραση δεν ξέρει καν ότι ο κωνσταντόπουλος είναι πια ο δικηγόρος.

αν ρωτήσεις κάποιον, σε ποια υπόθεση είναι δικηγόρος ο κούγιας αυτό τον καιρό, ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου πουν στης τζούλιας..

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΓΙΑ ΓΕΡΑ ΓΑΜΑ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ.
ΞΕΚΩΛΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ.