Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΠΗΡΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ DAIMLER MERCEDES...

Σιγή ασυρμάτου τηρούν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για το νέο σκάνδαλο δωροδοκίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, κατασκευάστρια των οχημάτων Mercedes.
Οι αποκαλύψεις της αμερικανικής Δικαιοσύνης για μίζες και σε έλληνες αξιωματούχους δεν έχουν επί του παρόντος προκαλέσει ιδιαίτερη κινητοποίηση στο Πεντάγωνο, με την πολιτική ηγεσία να περιορίζει την πληροφόρησή της στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Την επίμαχη περίοδο 1998-2008, στην οποία επικέντρωσαν τη διερεύνησή τους οι Αμερικανοί, η Mercedes είχε καταφέρει να συνάψει αρκετά συμβόλαια για την προμήθεια οχημάτων στις ένοπλες δυνάμεις. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ.Ε.», φαίνεται ότι ο στρατός και η αεροπορία έχουν προμηθευτεί οχήματα της γερμανικής εταιρείας μεταξύ 1998 και 2004. Συναρμολογήθηκαν στην ΕΛΒΟ και όλα τα προγράμματα δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις. Το δε ύψος των συμβάσεων υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα αφορούν τζιπ Mercedes 1/4 τόνου, τα οποία για περισσότερα από 25 χρόνια αποτελούν το βασικό όχημα των στρατιωτικών μονάδων. Μόνον το 2001 ο στρατός προμηθεύτηκε περί τα 2.500 τζιπ αυτού του τύπου έναντι 161,4 εκατ. ευρώ. Επρόκειτο για την άσκηση προαίρεσης παλαιότερης σύμβασης, του 1997. Στρατός, ναυτικό και αεροπορία έχουν αγοράσει πάνω από 9.000 τέτοια τζιπ σε δύο βασικές παραλλαγές -με κοντό και μακρύ μεταξόνιο.
Φορτηγά οχήματα παντός εδάφους τύπου Unimog. Το 1998 η αεροπορία αγόρασε 645 με κόστος 100 εκατ. ευρώ και άλλα 111 κατέληξαν στο στρατό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του συστήματος επικοινωνιών ζωνών μάχης «Ερμής», στην υλοποίηση του οποίου, σημειωτέον, η γερμανική Siemens κατείχε κεντρικό ρόλο.
Μικρότερου ύψους συμβάσεις, περί 16,5 εκατ. ευρώ, απέσπασε η ΕΛΒΟ σε συνεργασία με τους Γερμανούς για την κατασκευή οχημάτων και πυροσβεστικών.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: