Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΝΤΑΡΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο διάσημος Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ ματαίωσε την επικείμενη επίσκεψη του στην Αθήνα στις 19 Απριλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
"Λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν από ρατσισμό κατά των Αλβανών, αποφάσισα να ματαιώσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας. Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη", αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε ο Ισμαήλ Κανταρέ.
Από τη μεριά τους, οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής τονίζουν ότι "ακριβώς επειδή θεωρούν ότι η ουσιαστική απάντηση στις ακραίες συμπεριφορές είναι η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσουν το βραβευμένο συγγραφέα να έλθει στην Αθήνα, και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα δοθεί ξανά ευκαιρία στους πολυπληθείς φίλους του Ισμαήλ Κανταρέ, να τον συναντήσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus".

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για τους διωγμούς και της δολοφονίες απο αλβανούς στους Βορειοηπειρώτες βέβαια δεν νοιαζετε...

τα συνθήματα το νοιαζουν


ενας αλβανος λιγοτερος
αν γινεται δεν κραταει και τα υπολοιπα σκατα στη χωρα του

Ανώνυμος είπε...

στα αρχιδια μας...
ποτε να μην ερ8ει...
μαλακα

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ?
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΓΛΕΙΤΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΒΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
ΣΩΠΑ ΡΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αμα ειναι να μην ερθει ο Κανταρε και να παθουμε τετοιο ρεζιλικι,πρεπει να ξανακανουμε μια καινουργια παρελαση υπο τους στρατιωτικους υμνους της Αλβανιας και να βαλουνε τους ΟΥΚαδες που φωναξανε τα απαραδεκτα αυτα συνθηματα να πουνε τα ιδια,αλλα αυτη τη φορα να ειναι υπερ των Αλβανων.Πχ ''Δεν θα γινεις Αλβανος ποτε,βατραχε,βατραχεεεε!".
Παντως κατι πρεπει να γινει και αμεσα!Δεν νοειται να μην ερθει ο Ισμαηλ Κανταρε!Καταλαβαινετε για τι μιλαμε?

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ένας Αλβανός λιγότερος.Ποτέ νά μήν έρθει.

vlaxopodas είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΤΙ ΑΠΟ ΕΦΕΤΟΣ ΘΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ..ΔΙΛ ΣΕ 5-10 ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΜΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ..ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΙΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΧΟΠΡΕΖΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΙΩΝ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΩΖΕΙ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ 1914 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ..

Ανώνυμος είπε...

Ο διάσημος Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ ματαίωσε την επικείμενη επίσκεψη του στην Αθήνα στις 19 Απριλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
-----------------------
οχι ρε πουστη μου και περιμενα πως και πως να ερθει ο τιτανομεγιστοτεραστιος. α ρε κολοπανα που κανετε ρομπα την ελλαδα μας αποταξη ολοι για εσχατη προδοσια της χωρας

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ.ΤΙ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΚΛΑΣΕ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Και καλα εκανε και δεν ηρθε στην Βρωμοελλαδα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχω αρχιδοφαγούρα σημερα?Ναι ρε συ,να γιατί!!! δεν θα έρθει ο κανταρε.

Ανώνυμος είπε...

καλα εχω κλασει στο γελιο κανα πενταλεπτο τωρα δεν μπορω να σταματησω να σε καλα ρε πρεζα

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο




Με σύνδεση από εδώ




Ο ιστός





Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2010
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν ζήτησε πίσω κεφάλαια ύψους περίπου 230 εκατ. ευρώ, που χαρακτηρίστηκαν ως παράνομη ενίσχυση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την προσφυγή, καθώς η χώρα μας δε συμμορφώθηκε με προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής,στις 2 Ιουλίου 2008, και η οποία προέβλεπε την επιστροφή των ενισχύσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση του 2008 η Κομισιόν είχε κρίνει ότι μεταξύ 1996 και 2002, η Ελλάδα έλαβε 16 διαφορετικά μέτρα ενίσχυσης,σε μια περίοδο που το ναυπηγείο αντιμετώπιζε δυσχέρειες. Ταυτόχρονα, είχε εκτιμήσει ότι πολλές από τις ενισχύσεις χορηγήθηκαν στα ναυπηγεία από το ελληνικό κράτος και την τότε κρατικής ιδιοκτησίας τράπεζα ΕΤΒΑ υπό μορφή δανείων, εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου χωρίς προηγουμένως να εγκριθούν -σύμφωνα με τα προβλεπόμενα-από την Επιτροπή. Επιπλέον, είχε εκτιμήσει ότι δεν ήταν συμβατές με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.
Τέλος, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η Ελλάδα και τα ναυπηγεία δεν τήρησαν τους όρους που συνόδευαν τις ενισχύσεις ύψους 160 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί το 1997 και επανεγκρίθηκαν το 2002.

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010

kai sas rwtw se auto to ar8ro giati

toubeka?giati oi mages oi ellines fagane ta lefta?

ftou sas kai vlaxoxeri eisai swstos alla mpazo!)

vlaxopodas είπε...

3:03 poios sou eipe oti den krazo tous prodotes kleftes politikous..distyxos omos aytoi exoun tin laiki nomimopoiisi giati piran psifo..oi allodapoi poy episis me klevoun poia laiki nomimopoiisi exoyn? egeine kana dimopsifisma kai eipan nai oi ellines..otan ginei kai pei o mazoxas laos nai tote tha to vouloso..mexri tote tha krazo kai tous lathrometanastes kai tous prodotes astous politikous..

Ανώνυμος είπε...

τι έχουμε 'δω?

φασιστομάζωξη ή απλά το ΠΙΚΠΑ της γειτονιάς έβγαλε τα μογγολάκια βόλτα?

Ανώνυμος είπε...

O Κανταρέ, του οποίου τα βιβλία είναι πράγματι πολύ ωραία, κατά τη γνώμη μου γενικεύει, υποθέτοντας ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε τις αηδιαστικές ρατσιστικές απόψεις που ακούστηκαν σε μιά παρέλαση.

Επειδή όμως, παρόλο που μερικοί μπορεί να συμμερίζονται τις απόψεις αυτές, σίγουρα αυτό δε συμβαίνει με όλους, θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί.

Ανώνυμος είπε...

Καν ταρε ooo ooo oooo


"Διασημος τριςμεγιστος αλβανος δεν ερχετε ελλαδα λογο συνθηματων "

οχι ρε πουστη μου , το διαβασαμε και αυτο , ρε τι αλλο θα δουμε ρε !

Ρε μηπως δεν ερχεται διοτι εχει "πεσει " η οικοδομη και δεν θελει να φαει τις ωρες του περιμμενοντας κανεναν εργολαβο για μεροκοματο στον σταυρο αγ παρασκευης και στο ηλιον.

του εχει πει κανενας οτι μπορει να ασχολιθει με το πλησιμο τζαμιων η με το εμποριο κοκας και οπλων ??