Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΣΟΥΦΗ,ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ Χ.ΤΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ 6/12/2008 ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Η κατάθεση του αστυνομικού της Διεύθυνσης Μέτρων Αποκατάστασης Τάξης, Φώτη Σούφη, ο οποίος το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ήταν μέλος διμοιρίας, που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, στο πλαίσιο της δίκης των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ήταν ένα συνηθισμένο βράδυ ως τη στιγμή που, γύρω στις 9, ακούστηκε ένας κρότος από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Όπως είπε, αμέσως μετά εμφανίστηκε το περιπολικό των δύο ειδικών φρουρών στο σημείο, που βρισκόταν η διμοιρία, οι άνδρες της οποίας διατάχθηκαν από το κέντρο τους να φορέσουν τον εξοπλισμό τους και να μετακινηθούν στη μέση της οδού Ναυαρίνου. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Σούφη, ακούστηκαν δύο με τρεις κρότοι, χωρίς εκείνη τη στιγμή ο μάρτυρας να μπορεί να προσδιορίσει ότι ήταν πυροβολισμοί.

Λίγο μετά -κατέθεσε- είδε τους δύο ειδικούς φρουρούς να ανεβαίνουν την οδό Ναυαρίνου πεζή με γοργό βηματισμό. Στο βάθος του δρόμου υπήρχαν κάποιοι συγκεντρωμένοι, ακούγονταν φωνές, αλλά ο ίδιος δεν διαπίστωσε κάτι ιδιαίτερο.
Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Σούφη, η διμοιρία διατάχθηκε να οπισθοχωρήσει από το κέντρο της στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ περίπου 20 λεπτά μετά οι άνδρες δέχθηκαν επίθεση με ξύλα, πέτρες και άλλα, ωστόσο όχι μολότοφ, από κάποιους κουκουλοφόρους. Αργότερα, όπως είπε, ξεκίνησαν επεισόδια στην πλατεία και στις γύρω περιοχές των Εξαρχείων, που διήρκεσαν όλη τη νύχτα.
Σε ερώτηση της προέδρου ο κ. Σούφης απάντησε ότι ουδείς αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο μετά το τραγικό συμβάν, παρόλο που η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη και επικίνδυνη.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα.

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: