Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ..ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...

ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ,ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΓΙΑ 3ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΛΕΓΙΟ...ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ...
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ...

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.
Με την επικύρωση των εν λόγω ευρωπαϊκών οδηγιών είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα πανεπιστημίων που έχουν την έδρα τους σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος εκτός Ελλάδος.

Το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία στις ευρωπαϊκές οδηγίες 2005/36/ΕΚ και 2006/100/ΕΚ, για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Και οι δύο αυτές οδηγίες έπρεπε να είχαν επικυρωθεί από την Ελλάδα το 2007.
Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ. καταργείται το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών Τίτλων Εξωτερικού (ΣΑΕΙΤΕ) και αντικαθίσταται μέχρι το 2013 από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) το οποίο θα έχει την ευθύνη για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μετά το 2013 η ευθύνη αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων μετακυλίεται στα επιμελητήρια, επαγγελματικές Ενώσεις κ.λπ. (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Δικηγορικούς και Ιατρικούς Συλλόγους κ.ά.) τα οποία λειτουργούν με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.
Ακόμη, το ΣτΕ έκρινε ότι τα Επιμελητήρια, Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι θα καθορίζουν (και όχι ο υπουργός Παιδείας όπως προβλέπει το σχέδιο Π.Δ.) κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος το βαθμό γνώσης της ελληνικής γλώσσας που θα πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους στη χώρα μας.

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ella den to perimenes

me th sunthrhtikopoihsh ths koinonias tha deite th tha ginei

to lako pou skabate tha pesoume oloi mesa................................

Ανώνυμος είπε...

sth nea koinonia pou ftiaxnete me tous filous sas sth kubernhsei den mporei na uparxei oute dhmosia paideia

oute dhmosia ugeia, oute asfaslistiko oute suntakseis oute tipota


kai tora tha arxisei to neo episodeio.........................

sto ekremes ths neas takshs

Ανώνυμος είπε...

Να συλληφθούν οι δολοφόνοι», ζήτησε και πάλι σήμερα ο «πατέρας» του 15χρονου
Αφγανού. Ο κ. Βούγιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας στην οικογένεια Νατζαφί.Η Εκκλησία του Λιάπη θα μεριμνήσει για τη στέγαση σε κατοικία στην Πεντέλη, τη διατροφή και το ρουχισμό της αφγανικής οικογένειας, ώστε να τους «κλείσουν το στόμα».

Λοιπόν τους «δολοφόνους» τους γνωρίζουν οι εργοδότες του «Πατέρα».Αυτοί που έδωσαν την βόμβα με το ελαττωματικό ρολόι στο παιδί.
Όλο το «σενάριο» διαψεύδεται από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο, από τη σκηνή του εργατικού ατυχήματος.

Είπαν: Η 10χρονη κόρη της που έχει τραυματιστεί, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε.
Ψέμα. Δεν υπάρχει ούτε ταξιδιωτικός σάκος και ούτε κάδος απορριμμάτων (FOTO 2).

Είπαν: Ο γιος πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι' αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Ψέμα. Η βόμβα βρισκόταν κρυμμένη μέσα στο μπουφάν του. Για αυτό όταν εξερράγη τον ξεκοίλιασε . Το παιδί εκτινάχθηκε στα σκαλιά από την έκρηξη .Το σώμα του απορρόφησε την έκρηξη και δεν έπαθαν τίποτα τα δενδρύλλια.

Η φωτογραφία μιλάει μόνη της. Και τη δημοσιεύουμε για να σταματήσουν τα ψέματα. Το τραύμα, είναι στη κοιλιακή χώρα και όχι στα πλευρά και δεν υπάρχει κάδος.

http://deltio11.blogspot.com/2010/04/blog-post_3744.html

Ανώνυμος είπε...

Ποιές είναι οι "γνωστές διαδικασίες" και σε τι διαφέρουν από τις γνωστές διαδικασίες των ΑΕΙ και ΤΕΙ; Αυτό το ερώτημα φυσικά θα είχε νόημα μόνο αν ο πρέζας είχε πάει ο ίδιος σε ΑΕΙ και ήξερε...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο !!

Επιτελους και κατι σωστο, να σταματησει το μονοπωλειο των διαλυμενων και κομματοκρατουμενων ελληνικων δηθεν πανεπιστημιων..

Εμ ετσι ειναι αριστεραντζες μου, πολυπολιτισμικοτητα και παγκοσμοιοποιηση μου θελατε - ε δεν γινοταν να εξαιρεθει το πανεπιστημιο.... εσεις βαρατε το καθει τι ελληνικο και εθνικο.... φατε στην μαπα τωρα τα ευρωπαικα ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.

Φυσικα ειναι τα δικα σας 'διπλωματα' εκεινα που θα υποτιμηθουν ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ...με τι αντιγραφες και με τι ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ να σας δινουν τα κωλοκομματα τα θεματα απο πριν...

Τωρα θα πρεπει ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΚΩΛΟ και να αποδειξετε οτι ειστε επιστημονες... και φυσικα θα πρεπει να διαβασετε ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και οχι υστερικα αριστερα κομματοσκυλα που λυμαινονται δεκαετιες τωρα τα πανεπιστημια και τα εχουν υποβαθμισει ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΠΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ !

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

εΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ εΛΛΑΔΑ .
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ?

ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΩΣΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ?
ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ?
ΧΑ ΧΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ?

ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΔΙΕΘΝΩς ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ? ΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ .
ΡΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ?
ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ?
ΡΕ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ .
ΟΧΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ? ΡΕ ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ Ε ?
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΤΡΙΦΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

OI SXOLES DEN VGAZOUN DEKSIOUS, DAP, ONNED KLP? OSOI FOITHTES MPLEKOUN ME NEOLAIES XANOUN TIS SPOUDES TOUS GIA PSEFTOAGONES DYSTHXO FILE.. "EKSW OI NEOLAIES APO TA PANEPISTIMIA" LEW EGW. AFHSTE TA PAIDIA NA SPOUDASOUN KAI NA PROVLIMATISTOUN PRAGMATIKA, MHN LERONETE ME TA KSERATA THS NEOELLHNIKHS KOMMATIKHS PRAGMATIKOTHTAS KAI TIS SPOUDES POY EINAI H PIO OMORFH KAI EPIKODOMITIKH PERIODO THS ZOHS ENOS PAIDIOU. PASOK, ND, KKE SYRIZES MYRIZES ... VLEPOUN TOUS FOITHTES SAN PELATES, KSYPNATE!

Ανώνυμος είπε...

Προσεκτική ανάγνωση του νόμου δείχνει ότι καμία αναγνώριση δεν πρόκειται να υπάρξει στα κολέγια.

Εξηγούμαι και προσοχή!

Καταργείται το ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ ως προς την αναγνώριση ισοτιμίας.
Κάποιος που έχει πτυχίο από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής θα πρέπει μετά να πάρει εκεί άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, ή αλλιώς να κατοχυρώσει την επαγγελματική του ιδιότητα από τον αντίστοιχο φορέα ή επιμελητήριο της χώρας απονομής του διπλώματος.
Κατόπιν εδώ στην Ελλάδα θα ανοίγει ο δρόμος σχεδόν αυτόματα με μια αντίστοιχη διαδικασία.

Μόνο που δεν πρόκειται να αποκτήσει την ποθητή αναγνώριση από το επιμελητήριο της αλλοδαπής,ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

Για να καταλάβετε, όσοι π.χ. τελειώνουν νομικά κολέγια στην Αγγλία δεν γίνονται υποχρεωτικά δικηγόροι εκεί, επομένως ούτε και εδώ.

Η φάμπρικα πώλησης ελπίδων καλά κρατεί.

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κωλομαλάκες, πουτάνων γιοι είστε αυτοί που είναι υπέρ. Πελάτες μου!! που λέει και ο Βέγγος. Να στρώσετε το κωλαράκι σας μαλάκες να περάσετε πανελλήνιες κοπρόσκυλα και μετά να κάτσετε να στρώσετε το κωλαράκι σας να διαβάσετε. Τι άμα είστε καθυστερημένα και στούρνοι και τεμπέληδες θα πάρετε το ίδιο πτυχίο κωλόπαιδα επειδή πληρώνετε? Αυτό δεν πρόκειτε να περάσει πουστράκια γιατί την επόμενη φορά δε θα κάψουμε τον Άγνωστο Στρατιώτη αλλά τη βουλή και εσάς μαζί.Τεμπέληδες και άχρηστοι, όλα τα καθυστερημένα που μένανε στην ίδια τάξη και δεν περάσανε πουθενά πήγανε σε τέτοια κωλοκολλέγια και μετά θα πιάνουν τις θέσεις λόγω βύσματος.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε λιγούρη μπατιροκουμούνι, όταν γίνεται κάτι καλό πρέπει να χαιρόμαστε όλοι και όχι να ανοιγούμε τον βόθρο με τις κουμουνομαλάκιες του Περ....