Τρίτη, Απριλίου 13, 2010

ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ...ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ...

«Η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια του λαού και μόνο αυτού», σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα χρήματα από τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ, «σήμερα, μπορεί να αρχίζουν να γελούν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, αλλά για τον εργαζόμενο λαό έρχεται ένας απότομος και πολύ γρήγορος σφαγιασμός των δικαιωμάτων, που φτάνει ώς αυτό που κάποτε θεωρούνταν απίθανο: Την άρνηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του κατώτατου μισθού και μια σειρά άλλα δρακόντεια μέτρα, τα οποία βεβαίως η κυβέρνηση και ο μηχανισμός τα παίρνουν για να ισχύσουν στο διηνεκές». Νωρίτερα χθες η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα τη συγκυρία, έχει υποχρέωση να φτάσει στο επίπεδο της επίσημης διεκδίκησης της επιστροφής των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου τώρα. Και αυτό ανεξαρτήτως των χειρισμών που θέλει να κάνει, το πότε θα τις απαιτήσει, σήμερα ή μετά από ένα-δύο χρόνια. Διότι μέχρι τώρα, με εξαίρεση μια περίοδο, το 1995, δεν υπάρχει ανανέωση της διεκδίκησης αυτής». Χαρακτήρισε επίσης «πολύ χρήσιμο» οι πρόεδροι των κομμάτων και κυρίως ο πρωθυπουργός να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. «Εχουν πολλά πράγματα να μάθουν και πάνω απ' όλα μπορούν και με τη δική τους συμβολή να θεμελιώσουν ένα εντελώς δίκαιο αίτημα, το οποίο κατά τη γνώμη μας ασυγχώρητα έχει περάσει σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα».

Τον κίνδυνο νέων οικονομικών μέτρων και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις εις βάρος των εργαζομένων, εάν η κυβέρνηση προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης, που προβλέπει βοήθεια και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισήμανε με δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τον λόγο αυτόν ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. «Δεν είναι καθόλου σοβαρό εκ μέρους της κυβέρνησης, να θεωρεί επιτυχία και γι' άλλη μια φορά να πανηγυρίζει για ένα σχέδιο διάσωσης, που εμπλέκει το ΔΝΤ στα χωράφια της ευρωζώνης και ως εκ τούτου αποτελεί μόνιμη απειλή για την Ευρώπη», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε ότι «το κυριότερο για έναν μηχανισμό διάσωσης, που προϋποθέτει νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση δεν έχει καμιά λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων. Δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να προσφύγει σε έναν μηχανισμό διάσωσης που εμπεριέχει το ΔΝΤ. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ενημερώσει επισήμως τα πολιτικά κόμματα και να φέρει το θέμα στη Βουλή».

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: