Στον εντοπισμό τεσσάρων προσώπων που θεωρείται ότι μετείχαν στον Επαναστατικό Αγώνα έχει επικεντρώσει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική. Και οι τέσσερις, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, φέρονται να έχουν «εξαφανιστεί» από την ημέρα της σύλληψης των έξι κατηγορουμένων.
Προτεραιότητα δίνεται στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 32χρονου Κ.Κ., δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος θεωρείται πως ανήκει στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Δακτυλικό αποτύπωμά του είχε βρεθεί στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα στους Αμπελοκήπους και έτσι βρέθηκε στις λίστες των προσώπων που παρακολουθούνται από την Αντιτρομοκρατική. Αρχικά ο 32χρονος είχε απασχολήσει την Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1995, χωρίς όμως να δώσει άλλες αφορμές για την αντιεξουσιαστική δράση του.
Το σπίτι του 32χρονου στην οδό Τριφυλίας στους Αμπελοκήπους ήταν από τα πρώτα που ερευνήθηκαν όταν άρχισε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Στο σπίτι δεν βρέθηκε κάτι που να τον συσχετίζει άμεσα με την οργάνωση και έτσι δεν έχει στοιχειοθετηθεί εις βάρος του κατηγορία «σε αυτή τη φάση της έρευνας».
Το δεύτερο πρόσωπο που βρίσκεται στο στόχαστρο της Αστυνομίας είναι γυναίκα 35 ετών με τα αρχικά Α.Α. η οποία επίσης είχε απασχολήσει τις αρχές πρώτη φορά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1995, αλλά ανέπτυξε έντονη αντιεξουσιαστική δράση. Αποτύπωμά της εντοπίστηκε στην τρίτη σελίδα εξασέλιδου χειρογράφου που βρέθηκε στο διαμέρισμα του Λάμπρου Φούντα. Ακόμη μια γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική ότι είναι μια από τις πιθανές συντάκτριες των προκηρύξεων της οργάνωσης. «Είναι η διαβασμένη της παρέας και είναι πιθανό το τελικό κείμενο να περνούσε από το δικό της “χτένισμα”, στο οποίο αναδείκνυε το ιδεολογικό στίγμα του Ε.Α.», λέει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής. Το αποτύπωμά της βρέθηκε σε βιβλίο στο σπίτι του Λ. Φούντα και η Αστυνομία έφτασε στην ταυτοποίησή της αφού είχε συλληφθεί και εκείνη το 1995 στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο τέταρτος βασικό ύποπτος είναι ο 32χρονος Γ.Ν. που κατοικεί σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Στις λίστες παρακολούθησης μπήκε λόγω του δακτυλικού του αποτυπώματος στο βιβλίο «Τζιχάντ, ιερός πόλεμος» που βρέθηκε στο σπίτι του Φούντα.
ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ όσων πιστεύει η Αντιτρομοκρατική πως ανήκουν στον Επαναστατικό Αγώνα προσπαθούν οι διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τη γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Νέα Ιωνία, τον Περισσό, τη Ριζούπολη και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Αστυνομία έχει δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα και για σπίτι όπου είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι από τους συλληφθέντες στην Κυψέλη, τους Αμπελοκήπους αλλά και στο Χαλάνδρι. Από τις συνομιλίες που υπέκλεψαν οι σούπερ κοριοί της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, η ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε στο συμπέρασμα πως η οργάνωση είχε ενοικιάσει ακόμη τουλάχιστον δύο σπίτια στην Αθήνα. Μάλιστα φαίνεται πως οι τρομοκράτες είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν και τα δύο. Από τον διάλογο προκύπτει ότι στην ιδιοκτήτρια του ενός διαμερίσματος έδιναν μαζεμένα ενοίκια, διότι είτε είναι κάτοικος εξωτερικού είτε πιθανόν να μην έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Η Αντιτρομοκρατική αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο εμφανιζόμενος ως ενοικιαστής να μην έχει συλληφθεί ακόμη και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφορία.
ΣΥΝΔΕΣΗ με φυλακισμένους αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και κατηγορουμένων ή υπόπτων ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αναζητάει η Αντιτρομοκρατική.
Στο σπίτι του 35χρονου βιολόγου Λάμπρου Φούντα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας, η Αστυνομία εντόπισε δύο επιστολές από τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Σουρωτή μαζί με τον Παλαιοκώστα. Η πρώτη επιστολή αποτελούσε ένα κείμενο που έστειλε ο Γεωργιάδης και άρχιζε με τη φράση «Ακόμα και αν οι φυλακές» και τελείωνε με την υπογραφή του φυλακισμένου αντιεξουσιαστή.
Η δεύτερη επιστολή έχει γραφεί από τον 30χρονο Γεωργιάδη στις 30 Οκτωβρίου 2008 από τις φυλακές των Ιωαννίνων και αρχίζει με τη φράση «Δεν χρειάζονται και άλλα λόγια».
Στη δεύτερη αυτή επιστολή βρέθηκε το δακτυλικό αποτύπωμα του Χριστόφορου Κορτέση και ήταν το πρώτο στοιχείο που τον ενέπλεξε στην υπόθεση. Στην πρώτη επιστολή βρέθηκε το αποτύπωμα από τον αριστερό αντίχειρα του Σαράντου Νικητόπουλου κι έτσι άρχισε και η δική του παρακολούθηση.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής υπάρχουν στοιχεία συχνών επαφών, γραπτών και τηλεφωνικών, των 6 συλληφθέντων με φυλακισμένους αντιεξουσιαστές. Η Αστυνομία προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει αν αυτές οι επικοινωνίες είχαν τον χαρακτήρα ιδεολογικής ανταλλαγής απόψεων ή αποδεικνύουν αυτό που πολλές φορές έχει υποστηρίξει δημόσια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη στενή σχέση των τρομοκρατών με το ποινικό έγκλημα. Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης θεωρούνταν μαζί με τον επίσης συλληφθέντα για την απαγωγή του Μυλωνά Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη σημαντικά στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία τούς καταλογίζει πως δραστηριοποιούνταν στον χώρο της οργάνωσης «Αναρχική αρχειοθήκη». Ο Γεωργιάδης συνελήφθη πρώτη φορά επ΄ αυτoφώρω τον Απρίλιο του 2004, ενώ πυρπολούσε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας. Με τον Παλαιοκώστα φαίνεται πως γνωρίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Με την αποφυλάκισή του βρέθηκε στον στενό πυρήνα του Παλαιοκώστα και συμμετείχε στην απαγωγή του βιομηχάνου.
ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου