Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

Ο ΛΑΝΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΚΡΙΣΟΣ...ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...

Ενα σήμα του Λιμεναρχείου Πόρου ότι μια θαλαμηγός προσάραξε προ ημερών στην περιοχή κοντά στο νησί του Αργοσαρωνικού θα περνούσε μάλλον απαρατήρητο, εάν το όνομα του επιχειρηματία που οδηγούσε το 20μετρο σκάφος, δεν ανήκε στον άνθρωπο που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με το «κραχ» του ελληνικού χρηματιστηρίου το 1999, βουλιάζοντας στα χρέη έναν βιομηχανικό κολοσσό και οδηγώντας στην ανεργία μερικές χιλιάδες εργαζομένους.Μπορεί το μόνο που θυμίζει σήμερα την πάλαι ποτέ πανίσχυρη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας του Θωμά Λαναρά, να είναι κάποια κλωστήρια-»φαντάσματα», που έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια, με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι για 15 ολόκληρους μήνες, για τον ίδιο όμως -όπως ανέδειξε στον... αφρό το πρόσφατο συμβάν- δεν τίθεται καν θέμα βιοπορισμού.

Παρά το γεγονός ότι η ιστορική βιομηχανία που ο Θωμάς Λαναράς κληρονόμησε κατέληξε σε επιχειρηματικό «ναυάγιο» με παράπλευρες απώλειες για έναν ολόκληρο κλάδο της οικονομίας, ο Ελληνας επιχειρηματίας κάθε άλλο παρά στο περιθώριο φαίνεται ότι ζει.
Η ατυχής κατάληξη της κρουαζιέρας με τη θαλαμηγό Centi (με σημαία Αγγλίας, φυσικά) στον Αργοσαρωνικό, έμελλε να αποκαλύψει τον πολυτελή βίο που εξακολουθεί να διάγει ο κατά τα άλλα «χρεοκοπημένος» επιχειρηματίας.
Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια ο βιομηχανικός όμιλος βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με τον επιχειρηματία να δηλώνει αδυναμία πληρωμής δεδουλευμένων. Ο ίδιος όμως, συνεχίζει να διαμένει σε μια υπερπολυτελή και αχανή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό και να οδηγεί ένα πανάκριβο τζιπ.
Η «αυτοκρατορία» της κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά κατέρρευσε συμπαρασύροντας μαζί της περιουσίες, τοπικές οικονομίες και θέσεις εργασίας, ωστόσο ο «αυτοκράτορας» παραμένει στον... «θρόνο» του. Αποδεικνύοντας έτσι με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι η χρεοκοπία μιας βιομηχανίας παρά τον όποιο αντίκτυπο μπορεί να έχει σε οικονομία, πιστωτές και εργαζομένους, δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην οικονομική δυσμένεια και για τον ιδιοκτήτη, τον μεγαλομέτοχο.

Παρά, εξάλλου, τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που απέσπασε ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια στο όνομα της διατήρησης εν ζωή της μεγαλύτερης βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα, λουκέτα, παρατημένα εργοστάσια, απολύσεις και οφειλές σε πρώην και νυν εργαζομένους, αποτυπώνουν εδώ και ενάμιση χρόνο την εικόνα των επιχειρήσεων Λαναρά.
Προσπαθώντας να επαναφέρουν στη ζωή μια ουσιαστικά «πεθαμένη», βιομηχανία τροφοδοτούσαν επί μια πενταετία τον Ελληνα επιχειρηματία με δάνεια που εκταμίευε από τις πιστώτριες τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Παρά όμως τα δάνεια αυτά, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο, όπως και οι απολυμένοι από τα εργοστάσια στη Νάουσα που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Οι δεσμοί της οικογένειας Λαναρά με ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά «τζάκια» της ΝΔ, την οικογένεια Βαρβιτσιώτη, λειτουργούσαν -όπως λέγεται- καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, για τη σύναψη δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Τις «γέφυρες» με τον χώρο της πολιτικής άνοιξε ουσιαστικά ο γάμος της αδερφής του πατέρα του Χρήστου Λαναρά με τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Πρώτος ξάδελφος με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πρώτος ξάδελφος και με τον Σπύρο Καπράλο, ο πατέρας του οποίου παντρεύτηκε τη δεύτερη αδερφή του Χρήστου Λαναρά.
«Οχημα» κάθε φορά για την αναχρηματοδότηση του ομίλου, ήταν τα επιχειρησιακά σχέδια αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του κλωστοϋφαντουργικού τομέα, που στο σύνολό τους όμως παρέμεναν ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς ποτέ να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα της οικονομικής του ανάκαμψης.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ελληνας επιχειρηματίας βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με πρόσωπο από το στενό συγγενικό του περιβάλλον. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε προ τριών ετών, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Ζαφείρης Λαναράς, εξάδελφος του Θωμά Λαναρά, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού και απάτης. Η υπόθεση, με απόφαση του Αρείου Πάγου (αμετάκλητο βούλευμα) θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον ερχόμενο Ιούνιο και ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτορας» της κλωστοϋφαντουργίας θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για υπεξαίρεση χρημάτων και απάτη
Στη λίστα των «θυμάτων» της επιχειρηματικής περιπέτειας του Θωμά Λαναρά περιλαμβάνονται και χιλιάδες μικροεπενδυτές που τον λάτρεψαν στην κυριολεξία, πριν δουν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται.
Το 1999 αποτέλεσε κυριολεκτικά αντικείμενο λατρείας από αμέτρητους μικροεπενδυτές που είχαν την αυταπάτη ότι θα πλουτίσουν μέσα σε λίγους μήνες. Αγόραζαν μανιωδώς «κλωνάρια» (μετοχές «Κλωνατέξ») και «ναούκια» (μετοχές «Κλωστήρια Ναούσης») που «κλείδωναν» κάθε μέρα στο limit up.
Εναν μόλις χρόνο μετά που ξεκίνησε η μεγάλη κατρακύλα του ελληνικού χρηματιστηρίου, η ιστορία αγάπης θα αρχίσει εντελώς ξαφνικά να μεταλλάσσεται σε σχέση μίσους. Ηταν τότε που ξεκίνησε για όλα τα... «λαναρόχαρτα» ένας κατήφορος χωρίς τελειωμό, απαξιώνοντας τις περιουσίες χιλιάδων επενδυτών οι οποίοι πίστεψαν στο εύκολο χρήμα.
Ο Θωμάς Λαναράς συγκέντρωσε τεράστια κεφάλαια κατά τη «χρυσή περίοδο» της Σοφοκλέους, τα οποία σκορπίστηκαν σε εξαγορές εταιρειών αμφίβολης αξίας, στο όνομα του εντυπωσιασμού της Σοφοκλέους και των επενδυτών. Προτού άλλωστε ο βιομηχανικός κολοσσός οδηγηθεί στη χρεοκοπία, η χρηματιστηριακή του αξία είχε φθάσει και ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου «μάζεψε» από τους... πιστούς επενδυτές του -με την προσδοκία βέβαια υψηλότατων αποδόσεων- πάνω από 300 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανάπτυξη του ομίλου μέσω εξαγορών, οι οποίες δεν δικαιολογούσαν σε κανέναν βαθμό το ύψος των επενδύσεων.
Οι προσδοκίες όμως των χιλιάδων Ελλήνων μικροεπενδυτών έπεσαν στο κενό μαζί με τα... λαναρόχαρτα.
Τα λεγόμενα «κλωνάρια» (Κλωνατέξ) που τον Οκτώβριο του 1999 είχαν βρεθεί στα επίπεδα των 87 ευρώ, σήμερα κινούνται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα (0,6 λεπτά) και βρίσκονται σε επιτήρηση. Τα λεγόμενα «ναούκια» (United Textiles) που είχαν σκαρφαλώσει στα 144,57 ευρώ βρίσκονται πλέον εκτός ταμπλό χρηματιστηρίου. Την ίδια τύχη είχαν και οι υπόλοιπες μετοχές του ομίλου Λαναρά.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2010

12 σχόλια:

s54elas είπε...

Ο ΛΑΝΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΚΡΙΣΟΣ...ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;

ε τωρα .. τι να σου πω .. εισαι ανιδεος .. η παριστανεις τον ανιδεο; .. σαματι δεν ξερεις .. οτι ολο το συστημα στην ελλαδα .. και οχι μονο στην ελλαδα .. πανω σ' αυτην την βαση ειναι φτιαγμενο .. το πως θα κανει δυνατο .. οι Λαναραδες, και οι καθε λογης επιχειρηματιες .. για τους οποιους το συστημα .. ειναι κομμενο και ραμμενο .. να αφηνουν ..οπως λες .. χιλιαδες εργαζομενους ανεργους .. και αυτοι να ζουν σαν κροισοι

νομος .. δικαιοσυνη .. εννοιες παραποιημενες .. ο καθε ανθρωπος .. με την καθε δυνατη ιδιοτητα .. που μπορει να παρει .. οταν πια σαν αντρας η γυναικα ερθει η στιγμη .. για να μπει μεσα στο στο συστημα .. στην κοινωνια .. να ζει με την ψευδαισθηση .. οτι ειναι ο νομος ο δικος του .. η δικαιοσυνη του .. ενω ειναι καθε αλλο τι .. παρα αυτο .. τιποτε αλλο απο ενα συστημα .. με τους νομους του .. τις δικαιοσυνες του .. που ο μονος σκοπος του ειναι .. πως να γινεται η συσσωρευση του πλουτου .. στα χερια των καθε λογης Λαναραδων

ακους εκει .. να αναρωτιεσαι .. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ... ενταξει το 'βγαλες το συμπερασμα .. και τωρα τι κανεις; .. η ..

.. το μονο που ξερεις να κανεις .. ειναι .. σαματας .. σαματατζης .. μεχρι τα μπουνια .. σε φανταζομαι .. στα σχολικα σου χρονια .. να βγαζες τον αδοξαστο .. στους καθηγητες σου .. φασαρια για την φασαρια .. και ουσια μηδεν ..

Ανώνυμος είπε...

προς τον απο πανω s54elas... εισαι ηλιθιος

Ανώνυμος είπε...

λύση είναι η δημιουργία κίνηματος αυτοδιαχειριζόμενων κατειλημμένων επιχειρήσεων οπως της Αργεντινής, που ξεπήδησε από την οικονομική κρίση του 2001, σαν αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επέβαλε στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

περισσότερα εδω (ΤΗΕ ΤΑΚΕ-2004) :
http://www.black-tracker.gr/details.php?id=53

Ανώνυμος είπε...

εγω ενα αλλο θα ρωτησω,

ο λαος τι κανει?

πχ γιατι τοσα χρονια δεν εχει γινει μια πορεια, στο π ψυχικο, κηφισια , εκαλη?

εκει κρυβονται πολλα απο τα κλεμμενα που ζηταμε να επιστραφουν πισω

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα πρεζακι μου καλο οι επιχειρησεις πτωχευουν και ουχι οι επιχειρηματιες...αυτοι πλουτιζουν oτι και να γινει.

prince serengeti είπε...

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΑΛΗ ΨΥΧΙΚΟ ΦΙΛΟΘΕΗ ΚΕΦΑΛΛΑΡΙ ΚΗΦΙΣΣΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΝΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΜΕ ΒΡΩΜΑ &ΔΥΣΩΔΙΑ.ΕΧΕΤΕ Τ΄ΆΡΧΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ?

s54elas είπε...

"The shock doctrine is the unofficial story of how the "free market" came to dominate the world, from Chile to Russia, China to Iraq, South Africa to Canada.
"The shock doctrine" is the influential but little understood theory that in order to push through profoundly unpopular policies that enrich the few and impoverish the many, there needs to be some kind of collective crisis or disaster – either real or manufactured. A crisis that opens up a "window of opportunity" – when people and societies are too disoriented to protect their own interests – for radically remaking countries using the trademark tactic of rapid-fire economic shock therapy and, all too often, less metaphorical forms of shock: the shock of the police truncheon, the Taser gun or the electric prod in the prison cell.

Ναομι Κλαιν .. σε καθε καταστροφη ανα τον πλανητη .. πραγματικη η φτιαχτη .. ανοιγεται ενα 'παραθυρο ευκαιρειας' για την 'ελευθερη αγορα' να εισβαλει .. και να πλουτισουν οι λιγοι .. και να γινουν πτωχοτεροι οι πολλοι .. τοτε που οι πολιτες μιας χωρας τα 'χουν χαμενα και δεν μπορουν να προστατεψουν τα συμφεροντα τους .. που αρχιζει με οικονομικα μετρα 'θεραπειας' και συνεχιζεται με τα γκλομπς των αστυνομικων

τα σχεδια της ελευθερης αγορας που αυτη την στιγμη ειναι σε εξελιξη στην ελλαδα .. αυτος ειναι ο τροπος που εχουν δρασει και δρουν .. και οντας εν γνωσει .. ειναι σοφο να αναλογιστει κανεις αν θα πρεπει να παιξουμε στο παιχνιδι τους η οχι ..

αντι να εστιαζει κανεις την προσοχη του ελληνα .. για το τι εκανε η αστυνομια .. παρακρατη και τα λοιπα ..

διαιωνιζει .. αποπροσανατολιζει τον κοσμο .. τον απομακρυνει απο τα αιτια της κρισης .. που δεν ειναι η αστυνομια .. ουτε η εκαστοτε κυβερνηση που ετυχε να βρισκεται πανω

τον εξουθενωνει και αντι να δημιουργει .. καταστρεφει ..

να κοιταξουμε αυτα που ειπε ο Μιλτον Φρηντμαν

"Only a crisis – actual or perceived – produces real change. When that crisis occurs, the actions that are taken depend on the ideas that are lying around."
—Milton Friedman

κουοταρει η Ναομι Κλαιν τον Μιλτον Φρηντμαν .. που ειπε .. οτι μεσα απο καθε κριση .. οι ανθρωποι αναλαμβανουν δραση .. οπλισμενοι απο τις ιδεες που υπαρχουν γυρω τους ..

τι μπορεις να δημιουργησεις απο τις ιδεες που κυκλοφορουν τωρα στην ελλαδα; .. διαμαρτυρια πανω στην διαμαρτυρια .. απαισιοδοξια στο επακρο .. χωρις να παραγνωριζει κανεις .. οτι ετσι οπως ειναι οι καταστασεις στην ελλαδα .. δεν περιμενεις και τιποτα αλλο .. αλλα δεν ειναι αυτο το κλιμα που βοηθαει σε τιποτα .. δεν βγαζει πουθενα ..

αυτο που ειπε ο φιλος ο ανωνυμος .. για αυτοδιαχειριζομενες επιχειρησεις απο τους εργαζομενους .. ειναι μια ιδεα .. απο εκεινες τις ιδεες που υποσχονται πραγματικες αλλαγες στο αμεσο μελλον της ελλαδας .. ειναι κατι που ηδη εχει εφαρμοστει και εφαρμοζεται στην Αργεντινη .. κατι που δεν εχει βγει προς τα εξω οσο θα επρεπε να εχει βγει .. λαμβανοντας υποψη την σημασια του για την εξελιξη στις κοινωνιες του κοσμου

s54elas είπε...

οι λεξεις που χρησιμοποιουμε εχουν μεγαλη δυναμη .. καθοριζουν τις ιδεες που κυκλοφορουν γυρω μας .. το ποσο κυκλοφορουν .. και ο τιτλος 'διαδικτυακος ιχνηλατης ανατρεπτικων διαθεσεων' φοβιζει .. και στην προκειμενη περιπτωση .. προιδεαζει αρνητικα .. ακουγεται ασχημα .. δεν τους δινει κανεις την σημασια που τους αρμοζει

ανατρεπτικες διαθεσεις .. φερνουν στο νου .. μεχρι και καταλυση του κρατους .. βριθουν απο εικονες .. καταστροφης, συμπλοκων με την αστυνομια .. ενω δεν ετσι .. καθε μια ιδεα, οσο μικρη και να 'ναι, που οδηγει στην αλλαγη των σχεσεων αναμεσα στους ανθρωπους μιας κοινωνιας .. ειναι ανατρεπτικη αυτη καθε αυτη .. αλλα για να εχει δυναμη αυτη η ιδεα πρεπει να δημιουργει και οχι να καταστρεφει .. ανατροπη που περναει μεσα απο την δημιουργια και οχι την καταστροφη

η καταστροφη ολων εκεινων των φαυλων αξιων .. που κατατρωγουν τις ανθρωπινες κοινωνιες .. σαρακι στον κορφο τους .. ερχεται απο μονη της .. καταστροφη που ισοδυναμει με την ολοκληρωτικη τους εξαλειψη .. την εξαφανιση τους .. καθως μια-μια εκλειπουν απο τις δρασεις των ανθρωπων .. εκεινες οι αιτιες που τις κρατουν στην επιφανεια .. που τους δινουν ζωη .. φευγουν χωρις να το παρει χαμπαρι κανενας

Ανώνυμος είπε...

s54elas!!!!!
Θα μπορουσες να μεταφράσεις το Αγγλικό κατεβατό που μας αράδιασες.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ.
Εν πάσει περιπτώσει θα επρεπε να ξεκίναγες :
Το δόγμα κλονισμού
είναι η ανεπίσημη ιστορία του πως "ΤHE FREE MARKET"
ήρθε να εξουσιάσει τον κόσμο κλπ κλπ.
Ασε λοιπον τις Αγγλικουρες και αν θες να γινεις ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ & ΑΡΕΣΤΟΣ γράφτα μεταφρασμένα.AnonymousJ.

Ανώνυμος είπε...

Για ρωτήστε και την Σοφία Λαναρά (γυναίκα του εξαδέλφου του Ζαφείρη)τι έχει τραβήξει με αυτό το λαμόγιο που τους έφαγε 16 δισ. δραχμές!!!
Έχει τώρα έναν άντρα που ζει με ψυχοφάρμακα και έχει γινει ενα φυτό.
Για δειτε ο γνωστός Καπραλος τι ρόλο έχει παίξει σε αυτή την ιστορία!!
Για δείτε ο Τριανταφυλλόπουλος που άρχισε να ασχολείται με το θέμα πως ξαφνικα το παρατησε στη μέση και βρέθηκε να έχει χορηγό την Tellas!!!
Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s54elas είπε...

για τον φιλο τον ανωνυμο ..

πρωτα απ' ολα να ζητησω συγνωμη .. δεν ειναι προθεση μου να δημιουργω εντυπωσεις .. και βεβαια θελω να ειμαι κατανοητος ενω αρεστος δεν ειναι μεσα στις βλεψεις μου .. αυτη την παραγραφο στα αγγλικα .. την ουσια οπως την βλεπω, την ειδα, εγω .. την ανεφερα κατω απο την παραγραφο .. ετσι οπως εκεινη την στιγμη την καταλαβαινα

λες να μεταφρασεις .. ειναι κατι που δεν μου παει .. να ψαχνω να βρω τις καταλληλες λεξεις .. και αν δεν υπαρχουν να τις εφευρισκω .. και στην διαδικασια να χανεται το νοημα .. και να μην βρισκω ακρη .. ναι πραγματι δεν ξερουν ολοι αγγλικα .. και αυτο γινεται αιτια να χανονται πολλες εννοιες .. και να μην υπαρχει συνοχη αναμεσα στους ανθρωπους αυτης της γης .. ειναι γεγονος ομως οτι τα αγγλικα .. οπως στα αρχαια χρονια τα ελληνικα .. εχει γινει η γλωσσα-αγκυρα που φερνει κοντα τις σκεψεις των ανθρωπων και μαζι τους ιδιους .. και ειναι προσωπικη επιλογη και συναμα εργαλειο το να μπορεις να χειριζεσαι την γλωσσα
κατι που σου δινει την δυνατοτητα να μπορεις να βγαινει εξω απο τα ορια της χωρας σου .. να παγκοσμιοποιεισαι

πανω στην παραγραφο .. η εκφραση 'δόγμα κλονισμού', την παω .. για το 'shock doctrine' .. που με κανει να σκεφτω οτι θα πρεπει να υπαρχει ελληνικη εκδοση αυτου του βιβλιου της Ναομι Κλαιν .. εγω αν και εχω ακουσει για την Ναομι Κλαιν .. δεν ηξερα για αυτην την δουλεια της .. την βρηκα στο διαδικτυο καθως .. κατα καποιο τροπο ηθελα να εξιχνιασω αυτα που αναφερε ο αλλος ανωνυμος παραπανω .. για την 'δημιουργία κίνηματος αυτοδιαχειριζόμενων κατειλημμένων επιχειρήσεων οπως της Αργεντινής' .. δεν ξερω αν εισαι ο ιδιος

και πραγματι βρηκα .. για τις κατειλημμένες επιχειρήσεις στην Αργεντινη .. που την εξελιξη τους την ακολουθησα μεχρι τα σημερα ..

http://www.theargentimes.com/socialissues/urbanlife/impa-united-against-the-drifts-of-capitalism-/ .. καθως και την Ναομι Κλαιν .. και αυτο το βιβλιο της,

καταλαβαινεις .. το ενα φερνει τ' αλλο .. και αυτα που σκεφτηκα τα εγραψα κατω .. τις ιδεες που 'ρθαν στην κουτρα μου .. και μονο που τις ερριξες μια ματια και εγραψες οτι εγραψες .. αξιζει ..

Ανώνυμος είπε...

s54elas,
OK σε καταλαβαίνω οτι δεν ειναι ευκολο να κάτσεις να μεταφράσεις εστω και 2 παραγράφους.Καθότι ΟΛΟΙ τρέχουμε.
Απλά ηθελα να τονίσω οτι οι περισσότεροι Ελληνες πάνω απο τα 45 μιλάνε Αγγλικά κορακκίστικα (δλδή δεν καταλαβαίνουν δυσκολα Αγγλικά).
Χαιρομαι που σου άρεσε το ΔΟΓΜΑ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥ.
Να'σαι καλά!!!
ΑΝΩΝΥΜΕ 2.23 Τα περί Τριανταφυλλόπουλου αστα μην τα ανακατευεις γιατί ΒΡΩΜΑΝΕ.
Ειναι μεγάλος & βρώμικος.Αλλά δυστυχώς εχει κοινό αφου τους εχει ψήσει οτι ειναι ο ΡΟΜΠΕΝ των ΔΑΣΩΝ.
AnonymousJ.