Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Λ.ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αμπού Ντάμπι Μαρ, Ισκαντάρ Σάφα, θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Η Αμπού Ντάμπι Μαρ συμμετέχει πλειοψηφικά σε κοινοπρακτικό σχήμα με την γερμανική Τίσεν Γκρούπ και το τελευταίο δίμηνο ασκεί την διοίκηση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Συγκεκριμένα, κατέχει ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, ενώ η γερμανική εταιρεία έχει το υπόλοιπο 24,9%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα εξετασθούν θέματα σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και επενδύσεις στις οποίες θέλει να προχωρήσει η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Αμπού Ντάμπι Μαρ ανήκει κατά 70% σε κρατική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι και κατά 30% στον κ. Ισκαντάρ Σάφα.
Η εταιρεία έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε επενδύσεις, προκειμένου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να μπορούν να αναλάβουν εργασίες και στους τομείς mega-yachts και εμπορικών πλοίων. Η σημερινή συνάντηση της κ. Κατσέλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αμπού Ντάμπι Μαρ θα εστιασθεί στα θέματα αυτά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συζητήσεις για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ενέργειας, λιμανιών και υποδομών.
Η Κυβέρνηση θεωρεί κομβικής σημασίας την παρουσία της Αμπού Ντάμπι Μαρ στην Ελλάδα και ειδικά για τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει επανειλημμένως τονίσει πως με την νέα διοίκηση επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει ψάξει κανείς πόσες "επιδοτήσεις" διευκολύνει και πόσα λεφτά φεύγουν απ την κρισάρα;