Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Το νεότερο και ένα από τα μικρότερα μέλη της Ευρωζώνης, η Σλοβακία, αντιμετωπίζει τρομακτικές δυσκολίες να πείσει πολιτικά την κοινή της γνώμη για την ανάγκη να δαπανήσει 800 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βοηθήσει την πλουσιότερη από αυτήν Ελλάδα.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε πρόσφατα πως "δεν θα υπάρξει λευκή επιταγή προς την Ελλάδα. Δεν θα δώσουμε κανένα δάνειο πριν διαπιστώσουμε ότι εφαρμόζουν προηγουμένως όσα πρέπει να κάνουν" και πρόσθεσε πως αμφιβάλλει εάν το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει το σθένος να εγκρίνει τις μεγάλες περικοπές δαπανών που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Ο Φίτσο τόνισε πως η Σλοβακία δεν θα ενεργούσε με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά αποσκοπώντας στη διάσωση του δικού της τραπεζικού συστήματος το οποίο θα ετίθετο σε κίνδυνο σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας. Οι σλοβακικές τράπεζες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ξένης ιδιοκτησίας.
Η αποστροφή σε μία βοήθεια προς την Ελλάδα καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα, κάτι ασυνήθιστο για ένα πολιτικό σύστημα που συνήθως είναι φορτισμένο με πολιτικές εντάσεις. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος SDKU, Ιβέτα Ραντίτσοβα, "καλούμε τον πρωθυπουργό να μην δεσμευτεί έναντι της Ελλάδας".

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: