Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μείωση των διδάκτρων σε όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από τον Σεπτέμβρη προβλέπει ο πρόεδρος του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, που έδωσε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την οικονομική κρίση. Για το θέμα των κολλεγίων εξέφρασε την άποψη ότι «το νέο νομοθέτημα του Υπουργείου Παιδείας, θα βάλει τα πράγματα σε μία σειρά». Ο κ. Ροδόπουλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και των επονομαζόμενων "κολλεγίων" στην Ελλάδα, αν και διαχώρισε το ρόλο των ΙΕΚ (Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Παρότι με την κατάργηση της βάσης του δέκα, εκτιμάται ότι "χάνονται" περίπου 15 χιλιάδες σπουδαστές που θα στρέφονταν προς τα "κολλέγια" και τα ΙΕΚ, ο πρόεδρος του ομίλου ΑΚΜΗ υποστήριξε:
"Η βάση του δέκα δε νομίζω ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ιδιωτική εκπαίδευση. Με δύσκολα θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λιγοστέψει ο κόσμος που στρέφεται σε ΙΕΚ και κολλέγια. Αρκεί να σας πω ότι εμείς έχουμε σπουδαστές, οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά προτιμούν να φοιτήσουν εδώ σε μια σχολή ή ένα επάγγελμα της επιλογής τους, παρά να πάνε σε κάποιο ΤΕΙ της επαρχίας".
Ο κ. Ροδόπουλος προανήγγειλε ακόμη, ότι "σε μια προσπάθεια στήριξης των εισοδημάτων και ο όμιλος ΑΚΜΗ θα αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τα δίδακτρά του από τον προσεχή Σεπτέμβρη", ενώ επισήμανε πως "στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν κρίνονται απαραίτητες αγορανομικές διατάξεις σχετικά με το όριο αυξήσεων στα δίδακτρα, αφού ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα τα αυξήσει, τα περισσότερα δε, θα τα μειώσουν".

ΒΕΒΑΙΑ Ο Κ.ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ......

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2010