Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ FITCH ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ...ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

Ο επενδυτικός οίκος αξιολόγησης "Fitch (Φιτς)" αποφάσισε, σήμερα, να διατηρήσει την αρνητική του προοπτική για το ελληνικό κρατικό εξωτερικό χρέος, δηλαδή την αρνητική αξιολόγηση "BBB-", που ίσχυσε πρώτη φορά την 9η Απριλίου.
Πάντως, ο οίκος αυτός έκρινε με το ανακοινωθέν του ότι "τα 110 δισ.ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα μέσα σε 36 μήνες από τον μηχανισμό στήριξης μειώνει --βραχυπρόθεσμα--τον κίνδυνο για την Ελλάδα να στερηθεί την ρευστότητα και θα μπορέσει να μην την αναζητεί στις αγορές έως το έτος 2012, επιλύοντας πολλά δημοσιονομικά της προβλήματα".
"Όμως", παρατηρείται επίσης στο ίδιο ανακοινωθέν, "θα εκτοξευτεί το ελληνικό κρατικό χρέος έως και το 150% του ΑΕΠ της Ελλάδας, πριν αρχίσει να σταθεροποιείται από το 2013 και μετά".
"Θα παρακολουθήσουμε εμείς στενά τις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας και την ικανότητα της κυβέρνησής της, παρά την πίεση της αντιπολίτευσης, να μειώσει επί σειρά ετών τα πολύ μεγάλα ελλείμματά της", υπογραμμίζεται τέλος στο ανακοινωθέν αυτό.

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: