Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

ΈΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

«Απάνθρωπη» χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση εναντίον της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής στη Γάζα, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ. Εκτάκτως συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο Κουβέιτ. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας καταδίκασε «το απεχθές ισραηλινό έγκλημα εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας».
"Η απάνθρωπη πράξη του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων και της ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας δεν δείχνει τη δύναμη του καθεστώτος αλλά την αδυναμία του" τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιρανός πρόεδρος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "όλες αυτές οι πράξεις δείχνουν το τέλος του ειδεχθούς και ψεύτικου καθεστώτος και θα το φέρουν πιο κόντα στο τέλος της ύπαρξής του".
Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο του Κουβέιτ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχαμάντ αλ-Μπασίρι.

Ο ισλαμιστής βουλευτής Ουαλίντ αλ-Ταμπταμπάι είναι ανάμεσα στους 16 ακτιβιστές από το Κουβέιτ που βρίσκονται σε ένα από τα έξι πλοία τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Kuna, τον έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο πρωθυπουργός σεΐχης Νάσερ Μοχάμαντ αλ-Αχμάντ αλ-Σαμπάχ.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάσεμ αλ-Χοράφι καταδίκασε "το απεχθές ισραηλινό έγκλημα εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας που πραγματοποιούσε αποστολή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας".
"Επικίνδυνη κίνηση τρέλας" χαρακτήρισε την επίθεση ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι. Κάλεσε δε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ενώ δήλωσε πως η χώρα του θα έρθει σε επαφή με μία σειρά κρατών προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.
Παράλληλα, πληροφορίες από τη Βηρυτό αναφέρουν ότι κατά την ισραηλινή επιδρομή τραυματίστηκε και ο επικεφαλής της αποστολής του Λιβάνου που συμμετείχε στο στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια, Χάνι Σουλεϊμάν.

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: