Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...

Με αλλαγές και τροποποιήσεις ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Μεταξύ άλλων:
- Βελτιώνεται η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων, που προστίθενται στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για διορισμούς και προσλήψεις.
- Για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς η μοριοδότηση θα ανέρχεται, πλέον, σε 10 μονάδες, για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία σε 7 μονάδες και για τους εκπαιδευτικούς - γονείς παιδιών με μόνιμη αναπηρία σε 5 μονάδες.
- Επίσης ο 3ος χρόνος υπηρεσίας του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού μοριοδοτείται με διπλάσιες μονάδες, προκειμένου να πετύχει συντομότερα την μετάθεσή του - μετά τα τρία χρόνια - σε σχολείο επιλογής του.
-Τα πτυχία ΤΕΙ μοριοδοτούνται απολύτως ισότιμα με τα πτυχία πανεπιστημίου.
- Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που απολύονται, λόγω κλεισίματος ιδιωτικών σχολείων και έχουν 6ετή προϋπηρεσία με τη δημοσίευση του νομοσχεδίου, θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο.
- Η πρόσληψη αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο Σχολή και στα εκκλησιαστικά σχολεία θα γίνεται με αντικειμενικό τρόπο και θα συνδέεται με τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων του υπουργείου
- Για πρώτη φορά, στις κατηγορίες διορισμού, κατά τη μεταβατική περιοδο, εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67% και 12μηνη προϋπηρεσία.
- Προγραμματίζεται η άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους!!!!
17000 άτομα άνεργοι (stage1) !!!

Preza βάλε έναν μετρητή ανέργων να δούμε πότε θα σπάσουμε το Εκατομμύριο!!!