Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ MARFIN ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

"Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ, απαιτούν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Οι αιτίες που στοίχισαν τη ζωή στους τρεις εργαζόμενους στο κατάστημα της οδού Σταδίου της Marfin Egnatia Bank πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς", αναφέρει η ΟΤΟΕ σε σημερινή της ανακοίνωση.

"Είναι προφανές, ότι το τραγικό γεγονός δεν ήταν ατύχημα, ούτε αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών", αναφέρει η ΟΤΟΕ.
Η ΟΤΟΕ αναφέρει επίσης ότι το κατάστημα "δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων, δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών, δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος- για άγνωστους λόγους- ήταν κλειδωμένη και δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών".
"Ομως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφαλείας, η Διοίκηση της τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.
Ειδικότερα δε, όταν πρόκειται για ένα κατάστημα που βρίσκεται στην οδό διέλευσης της πορείας των εργαζόμενων, όταν γνώριζε - όπως άλλωστε, γνωρίζουν όλες οι τράπεζες- ότι τα καταστήματα των τραπεζών της οδού ΣΤαδίου είναι μόνιμοι στοχοι ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές εργαζόμενους και το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες", αναφέρει επίσης η ΟΤΟΕ.
Η ΟΤΟΕ ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

siga min tous pistepsoume...mipos exei pei alitheia to PASOK pote??

...apokleietai na paremene anoixti se tetoia poreia xoris logo kai me ton kosmo kleidomeno mesa...

ITAN STIMENO POU NA XTIPIOUNTE...

DE SAS PISTEUEI O KOSMOS RE...

EDW OI AMERIKANOI RIKSANE 2 OURANOKSISTES GIA NA POLEMISOUNE TIN TROMOKRATIA...SE TREIS ERGAZOMENOUS THA KOLONANE???

kai meta erxonte oi xountes...

oi anarxikoi kanoun 3-4 poreies tin vdomada...an xtupousan etsi tha eixan pethanei 500 atoma mexri twra...

ksafnika stin megaluteri poreia tis ellados kaike kosmos apo atoma me koukoula...

auta pernousan ston kosmaki prin to internet..twra sas exoume gramenous st'arxidia mas.

krima stous upalilous pou thisiastikan gia na amavrosoun kapoioi tin eksegersi...

alla o kosmos einai xiliades pleon kai den tha katsei me stauromena ta xeria

ola tuxaia ginonte??min eiste provata!!!

E L E O S

Ανώνυμος είπε...

Μπαλασοπουλε μπινε σε λιντσαρανε χθες στην πορεια οι δικοι σου και σε σωσανε κατι φουσκωτοι και δεν ακουστηκε τιποτα ... παρε πουλους μουνοπανο αρχιδι που ησουν υπερ στις αμεσες απολυσεις και μη ανανεωσεις συμβασιουχων ξεπουλημενο πασοκακι Ενας ταπεινος φοιτητης Κοαν

Ανώνυμος είπε...

O Rizospastis den anefere to thanato 4 anthrwpwn, oles oi efimerides to ekanan o rizospastis oute mia leksi.
Protimise na deiksei ti foto tis diadiloseis tou PAME kai poso megali itan kai poso kseskise tis alles diadilwseis pou ginontosan episis apo GSSE-ADEDY.
Toso polu sas noiazei ti pathenei o kosmos apo dolofonous se ena panergatiko sillalitirio? Pou gia sas mono to PAME iparxei ws sillalitirio, oloi alloi einai oi xazoi pou pane me alla swmateia, einai poulimenoi.
Eseis kanete ton lao exthro sas na to kserete.

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε μπινε απο πανω αλλα τελικα το οτι η δολοφονια 3(4) απο το παρακρατος επισκιασε τον πραγματικό αγώνα ... τωρα ζησε για 3 χρονια ετσι επειδη δολοφονησαν 3(4) ανθρωπους και δεν εκανες υπομονη 2 μερες μεχρι να γιγαντωθει ο αγωνας μεχρι να μιλησεις για αυτο.. το θεμα ητανε αλλο και τα βλεμματα πηγαν αλλου .. ΠΟΥΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚΟΛΑΟΣΙΤΑΚΗ μπινεδακι

ταπεινος φοιτητης ΚΟΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί κάψανε την Ικαρία το 1993 παραμονές εκλογών με αποτέλεσμα το θάνατο αθώων ανθρώπων;Ποιοί κάψανε ζωντανούς 70 ανθρώπους στην Ηλεία τον αύγουστο του 2007,20 μέρες πριν τις εκλογές;Ποιοί έβαλαν τους επαγγελματίες εκτελεστές χτες να προκαλέσουν το μακελειό;Δεν νομίζω να πιστεύει έστω και ένας οτι ο φόνοι στην μαρφίν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.Ποιοί να ήταν άραγε αυτοί που ωφελήθηκαν απο την αλλαγή θεμάτων συζήτησης μακριά απο τα οικονομικά μέτρα που ψηφίζονται σήμερα και θέλουν να δημιουργήσουν φόβο και παγωμάρα στους πολίτες ώστε να μην αντιδράσουν σε οτι πρόκειται να επακολουθήσει;Ποιοί θέλουν να σύρουν τα κόμματα πίσω απο τη συναίνεση των μέτρων;Ποιοί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον Βγενόπουλο που σήκωσε κεφάλι στο σύστημα;Καλησπέρα Γιώργο,Μιχάλη,Θόδωρε,Ευάγγελε,Χάρη…….