Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΥΒΕΛΗ;;;;

Το θέμα της συμμετοχής του Συνασπισμού στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ θέτει η Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος ως σημείο αιχμής στις σχέσεις της με την ηγεσία της Κουμουνδούρου.
O Φώτης Κουβέλης μίλησε χθες για αλλοίωση του χαρακτήρα και κρίση ταυτότητας του Συνασπισμού και άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας (στον Βήμα FΜ) ότι το γεγονός του αποκλεισμού του ως αντιπροσώπου από το Συνέδριο αφορά τη λειτουργία του κόμματος και κυρίως τα πολιτικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει στους «πρόχειρους και ευτελείς χαρακτηρισμούς» της Αριστερής Ανασύνθεσης που μεθόδευσε τον αποκλεισμό του και τους κάλεσε να δουν τι ψήφισαν οι πολίτες στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Καλλιθέα για να καταλάβουν ότι όλοι οι βουλευτές της Β΄ Αθηνών είναι στην Ανανεωτική Πτέρυγα.

Ο Σπύρος Λυκούδης, από τους Ανανεωτές, χαρακτήρισε «νεοσταλινική και σεχταριστική συμπεριφορά» μιας ομάδας στην Καλλιθέα τον αποκλεισμό του Φώτη Κουβέλη, επιρρίπτοντας ευθέως τις ευθύνες για τέτοια φαινόμενα στην ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα είπε (στο Κανάλι 1) ότι «δεν με κάλυψαν οι δηλώσεις του Τσίπρα, έκανε απλά το αυτονόητο και ύστερα υποστήριξε ότι ευθύνονται όσοι δεν ήθελαν το συνέδριο». Επανέλαβε ότι «εχθρός του ΣΥΝ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε πως «αντί να δούμε πώς θα απεμπλακούμε από αυτήν την κατάσταση, ανακαλύπτεται στο εσωτερικό του ΣΥΝ ως εχθρός η Ανανεωτική Πτέρυγα».
Κατέληξε δε λέγοντας πως «ο ΣΥΝ πρέπει να απεμπλακεί από το αριστερίστικο, σεχταριστικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτονομείται και λειτουργεί κατά της Κουμουνδούρου» σχολιάζοντας μάλιστα πως «όσο πιο έγκαιρα το καταλάβει το κόμμα μου τόσο καλύτερα». Από την πλευρά του, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης είπε (στον 9,84) ότι η Αριστερή Ανασύνθεση έχει περίπου το 3% της επιρροής στα οργανωμένα μέλη του ΣΥΝ και πολύ λιγότερο στους ψηφοφόρους του, μίλησε για φαινόμενα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια την εποχή της ηγεσίας Αλαβάνου και Τσίπρα και κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να τα καταπολεμήσει διότι «απειλούν το ίδιο μας το σπίτι».
Παράλληλα ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «φθηνά κόλπα που δεν χτύπησαν το πρόσωπο του κ. Κουβέλη, αλλά την εικόνα που έχει είκοσι χρόνια τώρα ο κόσμος για τον Συνασπισμό».

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Eίναι δικό σου ρεπορτάζ ή της Ανανεωτικής Πτέρυγας????
2. Είναι άποψή σου ή ό,τι βρίσκεις το αποθηκεύεις στον blog σου???
3. Έχεις ρωτήσει πουθενά, στις οργανώσεις του ΣΥΝ να σου πούνε την άποψή τους για τα "πτερύγια", ή ό,τι σου προωθεί το σύστημα το ρίχνεις στο blog σου???
4. Σε ενδιαφέρει η ποιότητα ενημέρωσης των αναγνωστών σου ή ..."κάτι" άλλο???
5. Τελικά, πώς κατηγορείς συχνά πυκνά τα τραστ των μεγαλο-εφημερίδων και των καναλιών, τους ξεπουλημένους κονδυλοφόρους, κ.λπ. ενώ εσύ (εσείς) ακολουθείτε την ίδια τακτική?????
6. ........... (Περιττεύει να συνεχίσω)

Ανώνυμος είπε...

Οι ανανεωτικοί είναι άχρηστοι στο να κτίσουν το οτιδήποτε.
Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσπαθούν να γκρεμίσουν τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν τους παίρνει να πουν ξανά τις ίδιες βλακείες, να κατέβουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές ή και στην Κυβέρνηση (βλέπε Κύρκο) και μοναδικό στόχο έχουν πλέον να διαλύσουν την αριστερά.
Διαπλεκόμενοι του κερατά εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία καταστροφής της αριστεράς.
Εκφράζουν για μια σειρά από χρόνια τον πλουραλισμό της διαπλοκής και τα οικονομικά συμφέροντα μέσα στην αριστερά.

Ο Τσίπρας κάνει μεγάλη βλακεία που τους ανέχεται γιατί ο ίδιος θα είναι το επόμενο θύμα όσο τους χαϊδεύει.