Σάββατο, Μαΐου 22, 2010

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η απόσταση που χωρίζει την προπαγάνδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΣ και των δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει να φτιάξουν το προφίλ του Βενιζέλου, από την αλήθεια είναι πραγματικά σοκαριστική.
Την ίδια μέρα που κατευθυνόμενη δημοσιογραφία διαφώτιζε την κοινή γνώμη για την προσπάθεια του Υπουργείου να επιμορφώσει φαντάρους-μόνιμο προσωπικό σε «Προγράμματα Απόκτησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων στη διάρκεια της θητείας» και σε ΚΕΚ στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, επιστολή καταγγελίας φαντάρων που υπηρετούν στο Καλπάκι περιέγραφε τις εξευτελιστικές και απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν.
Η αστραφτερή εικόνα μιας κυβέρνησης που ενδιαφέρεται για το καλό των φαντάρων και υποσχέθηκε να σεβαστεί τα δικαιώματα τους, την οποία φιλοτεχνούν πρόθυμοι δημοσιογράφοι, ενσωματωμένοι στην υπεράσπιση της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , δε μπορεί να κρύψει την ανικανότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που δεν υλοποιεί ούτε στο ελάχιστο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για περιορισμό των άχρηστων στρατοπέδων και η μόνη του έννοια είναι να παραγγέλνει νέα όπλα σε γερμανικές-γαλλικές-αμερικανικές και ελληνικές βιομηχανίες του ολέθρου, όταν δεν υπόσχεται στο ΝΑΤΟ και στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ την ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Βαλκάνια-Σομαλία και Αφγανιστάν.
Ας δώσουμε όμως το λόγο στους φαντάρους!
«Καλημέρα, είμαστε φαντάροι που αποφασίσαμε να κάνουμε γνωστή την αγανάκτηση μας για τον τρόπο διαβίωσης μας στο στρατόπεδο Λορέντζου-Μαβίλη στο Καλπάκι που βρίσκεται 35 χιλ. από τα Γιάννενα και περίπου 30 από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Όσο και εάν σας φανεί απίθανο έχουμε να κάνουμε μπάνιο 10 ολόκληρες μέρες καθώς έχει κοπεί η παροχή νερού από βλάβη στην γεννήτρια που η αποκατάσταση της στοιχίζει μόλις 2.500 χιλιάδες Ευρώ. Και λέμε μόλις διότι αυτά τα λεφτά μπροστά στα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα είναι καραμέλες.
Η αγανάκτηση μας μεγαλώνει καθώς βλέπουμε το πρόβλημα να διαιωνίζεται ενώ βρισκόμαστε εν καιρώ “εμπλοκής” (χωρίς καθόλου εξοδούχους άδω και περίπου 1 μήνα).
Δεν μας σέβονται καθόλου και παρά τις προειδοποιήσεις του στρατιωτικού γιατρού για μεγάλο κίνδυνο στην υγεία μας, οι αξιωματικοί και ο ταξίαρχος της μεραρχίας μας γράφουν κανονικά.
Ακόμα και το μαγείρεμα γίνετε από νερό που μεταφέρετε μέσα σε αμφιβόλου ποιότητας πλαστικά δοχεία.
Τις σωματικές μας ανάγκες τις κάνουμε έξω στην ύπαιθρο.
Ναι καλά διαβάσατε, ΕΞΩ!
Αν όλα αυτά δεν είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τότε τί;».
Άραγε αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει κάτι στους συγκεκριμένους φαντάρους και στις οικογένειες τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ, πους το πλαίσιο της άσκησης της υποχρεωτικής στράτευσης θίγουν βάναυσα την υγεία και αξιοπρέπεια τους;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

alla na vgainoun stin suntaksi sta 45 tous kai na pairnoun 80000 euro efapa3 kai 2000 suntaksi kseroun oi stratogkayloi tis euelpidon min xesw.....
sta xronia egrasias metrane kai ta xronia pou kanane mesa stin sxoli...lamogia karavanades

Ανώνυμος είπε...

fantaroi leme ethelontes

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΑΝΑΡΧΟΠΟΥΣΤΑΡΕΣ
ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ
ΒΡΩΜΟΠΡΕΖΟΥΡΕΣ

vlaxopodas είπε...

5:16 μμ αφου ειναι τοσο καλο το επαγγελμα του στρατιωτικου γιατι δεν το ακολουθησες? μονο ενας βλακας σνομπαρει τετοια προσοδοφορα επαγγελματα...