Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ MARFIN ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΤΗΡΟΎΝΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ INTERNET.

ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ BLOGS...ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ.

Επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας απηύθυνε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μη εκτελεστικός Προέδρος της Marfin Popular Bank, μητρικής τράπεζας της Marfin Egnatia Bank, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι.

Η επιστολή του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Δεκατρείς μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα η οδύνη μας δεν έχει υποχωρήσει και η οργή μας έχει μεγαλώσει. Με την ιδιότητά μου, του μη εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου της...

MARFIN POPULAR BANK, ολοκλήρωσα σήμερα τη δική μου έρευνα για τις συνθήκες της άνανδρης δολοφονίας, αφού είχα και προσωπικές επαφές με το Σύλλογο Εργαζομένων στην MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ και με τους διασωθέντες συναδέλφους του Καταστήματος Σταδίου.

Γνωρίζετε όλοι σας ότι, προτού καν κηδεύσουμε τους νεκρούς μας συναδέλφους, δεχθήκαμε μια απίστευτη επίθεση λάσπης κυρίως μέσα από blogs που δημοσίευαν ανώνυμες ή «επώνυμες» επιστολές ανύπαρκτων συναδέλφων μας. Τα ασύστολα ψεύδη των ανώνυμων ή «επώνυμων» δήθεν συναδέλφων υιοθετήθηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο αλλά, αντίθετα, με ενθουσιασμό, από όλους αυτούς που ψάχνουν αφορμή για να τα βάλουν με το κεφάλαιο και την «κακή εργοδοσία», από αυτούς που τα κομματικά τους στελέχη και οι θιασώτες τους φώναζαν έξω από κατάστημα «κάψτε τους» και πετούσαν πέτρες σ’ αυτούς που προσπαθούσαν να διασωθούν.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Η MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένα παράδειγμα εργοδοσίας που έχει άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της. Πραγματοποιήσαμε συγχώνευση τριών τραπεζών και παρόλο που προέκυψαν πολλοί υπεράριθμοι δεν απολύθηκε κανείς. Τα αιτήματα των εργαζομένων που μας διαβιβάζονται μέσω του Συλλόγου τους ικανοποιούνται πάντα, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Και φυσικά, ποτέ δεν έχουν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμπόδια για όποιον εργαζόμενο θέλει να απεργήσει. Ποτέ δεν έχει υπάρξει επίπτωση σε έναν εργαζόμενο που έχει απεργήσει ούτε για την προαγωγή του, ούτε για τη μισθολογική του εξέλιξη, ούτε για το bonus του. Ποτέ δεν μου έχει καταγγείλει ο Σύλλογος ότι υπήρξε περίπτωση διάκρισης σε βάρος εργαζομένου που έχει απεργήσει. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Σταδίου δέχθηκαν επίσκεψη από εκπροσώπους του Συλλόγου και στις 4 Μαΐου αλλά και στις 5 Μαΐου το πρωί για να ενημερωθούν για την απεργία. Οι διασωθέντες συνάδελφοι με διαβεβαίωσαν ότι ουδείς τους πίεσε ή τους πιέζει να μην απεργήσουν. Τη λάσπη λοιπόν αυτή ότι δήθεν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζά μας πιέζονται ή απειλούνται να μην απεργήσουν την γυρίζουμε πίσω σε όλους αυτούς που με χαρά την πέταξαν. Δεν μας αγγίζει.

Στις 5 Μαΐου, με ευθύνη των Διευθυντών επτά καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που ανησύχησαν, τα καταστήματά τους δεν λειτούργησαν για πολλές ώρες ή και καθόλου. Στην Τράπεζά μας, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία σε θέματα ασφαλείας, τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Ουδείς πίεσε ποτέ τους Διευθυντές καταστημάτων για το αντίθετο. Το κατάστημα Σταδίου, έχοντας πολλές προηγούμενες εμπειρίες όπου ακόμα και επίθεση με βόμβες μολότοφ έχει αντιμετωπισθεί και η φωτιά έχει σβήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων, δεν ανησύχησε από τη μεγάλη ειρηνική πορεία που εξελισσόταν υπό τη φρούρηση των ΜΑΤ. Εάν ανησυχούσαν, δεν θα τους εμπόδιζε κανείς να κλείσουν το κατάστημα και να φύγουν. Όταν ανησύχησαν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο απέναντι βιβλιοπωλείο πήραν την απόφαση ότι ήταν πιο ασφαλές να μείνουν μέσα στο κατάστημα, παρά να βγουν έξω. Τη λάσπη ότι δήθεν οι συνάδελφοί μας ήθελαν να φύγουν από το πρωί και κάποιος δεν τους άφησε τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.

Το κατάστημα Σταδίου είχε όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, πυρανίχνευση, πυρασφάλεια με 16 πυροσβεστήρες, έξοδο κινδύνου, ενισχυμένα τζάμια, με τους περιορισμούς όμως ενός διατηρητέου κτιρίου που δεν μπορούσε από την υφιστάμενη νομοθεσία να μετατραπεί σε φρούριο. Η Τράπεζά μας συνεργάζεται και με εξωτερικούς συμβούλους, εξειδικευμένη εταιρεία η οποία μας αναφέρει κάθε μήνα μετά από επί τόπου επιθεώρηση εάν υπάρχει κάποια έλλειψη ή παράλειψη για τα μέτρα ασφαλείας και για το κατάστημα αυτό δεν υπήρχε καμία παρατήρηση. Μάλιστα, το κατάστημα αυτό έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις και με πυροσβεστήρες είχε σβηστεί και πυρκαγιά που ξέσπασε από απλές βόμβες μολότοφ. Όμως εδώ επρόκειτο για άριστα οργανωμένη δολοφονική επίθεση που δεν θα σταμάταγε αν δεν υπήρχαν νεκροί. Το τζάμι χτυπήθηκε με αλλεπάλληλα χτυπήματα από δύο βαριοπούλες και, παρόλο που δεν έσπασε, σε κάποια σημεία υποχώρησε και κάπου ανοίχτηκε μια τρύπα υπό συνθήκες που ασφαλώς θα μας εξηγήσει το πόρισμα των ανακριτικών αρχών. Από εκεί πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με «βόμβες napalm». Ένας συνάδελφος χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα και εγκατέλειψε την προσπάθεια όταν είδε ότι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μια άλλη συνάδελφος έπιασε ένα πυροσβεστήρα που δεν πρόλαβε καν να τον χρησιμοποιήσει, λόγω των συνθηκών ασφυξίας που είχαν δημιουργηθεί. Το όλο δράμα εκτυλίχτηκε μέσα σε 4 λεπτά το πολύ. Τη λάσπη λοιπόν ότι δήθεν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή ότι δεν δούλεψαν αποτελεσματικά τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.

Την ώρα όπου εξελισσόταν το δράμα οι συνάδελφοι μας που προσπαθούσαν να διαφύγουν δεχόντουσαν επίθεση με πέτρες και φραστικές επιθέσεις από ένα τμήμα των διαδηλωτών που φώναζαν «κάψτε τους» και «να πεθάνουν οι απεργοσπάστες τα γουρούνια». Ένας συνάδελφος που διέφυγε από την κυρία είσοδο, που σύμφωνα με τη λάσπη ήταν κλειδωμένη, κινδύνεψε να λιντσαριστεί δια λιθοβολισμού. Αυτοί οι λίγοι υπάνθρωποι είναι κυρίως αυτοί που προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσω των μηχανισμών που διαθέτουν πετώντας λάσπη. Τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.

Είμαι υπερήφανος για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να απεργήσουν, όμως είμαι υπερήφανος και για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να δουλέψουν.

Είμαι υπερήφανος για την υποδιευθύντρια και τον ταμία που την ώρα που οι δολοφόνοι χτυπούσαν με τις βαριοπούλες το τζάμι το πρώτο μέλημά τους από υπερβολική ευσυνειδησία ήταν να βάλουν τις επιταγές των πελατών στο χρηματοκιβώτιο και μετά να φροντίσουν για την αποχώρησή τους (γενναία πράξη που βέβαια δεν πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν συνάδελφο σε παρόμοιες περιστάσεις).

Είμαι υπερήφανος για τους δύο συναδέλφους που διέσωσαν άλλους πέντε συναδέλφους με κίνδυνο της ζωής τους.

Είμαι υπερήφανος που η Τράπεζά μας δεν έχει πάρει καμία κρατική ενίσχυση και που όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι, προσπαθούμε να προστατέψουμε με την εργασία μας την ανεξαρτησία της Τράπεζας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Φίλες και φίλοι,

Για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ούτε εμείς, ούτε άλλοι εργοδότες, ούτε η κοινωνία, η υπόθεση της δολοφονίας των συναδέλφων μας πρέπει να εξετασθεί με ηρεμία, ειλικρίνεια και σε βάθος από όλες τις αρμόδιες Αρχές ως προς την ενεργητική ή παθητική συμμετοχή όλων των κατά νόμο εμπλεκομένων, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας, Εργοδοσία και για την απόδοση τυχόν ευθυνών αλλά και για προληπτικούς λόγους για το μέλλον.

Ως προς την ουσία όμως του τραγικού περιστατικού σας διαβεβαιώνω και προσωπικά ότι δεν πρόκειται να ησυχάσουμε ποτέ αν δεν βρεθούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας. Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς και τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που τους συντηρούν και τους φανατίζουν ας λογοδοτήσουν στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και στο Θεό.

Εμείς στην οικογένεια της MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ με μεγαλύτερη συσπείρωση και αποφασιστικότητα από ποτέ, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας και προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε και το δικαίωμα της απεργίας αλλά και το δικαίωμα της εργασίας ιερά. Και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ τους συναδέλφους μας. Το τραγικό κατάστημα στην Σταδίου δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά. Η 5η Μαΐου θα είναι πάντα για μας μέρα αργίας και μνήμης των συναδέλφων μας και οι οικογένειές τους έχουν γίνει ήδη και δικές μας. Η λάσπη δεν μας αγγίζει. Η οδύνη μας βαραίνει, αλλά και μας δυναμώνει για τη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Αναπάντητο όμως μένει το ερωτηματικό σε ποια Πολιτεία και σε τι κοινωνία ζούμε επιτέλους».

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2010

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ συγκινητικο.Σχεδον δακρυσα.

Υ.Γ. Γιατι τραπεζα και διοικηση τα γραφει με κεφαλαια τα πρωτα γραμματα οπως πιο κατω τον θεο????

Ανώνυμος είπε...

Πολυ συγκινητικο.Σχεδον δακρυσα.

Υ.Γ. Γιατι τραπεζα και διοικηση τα γραφει με κεφαλαια τα πρωτα γραμματα οπως πιο κατω τον θεο????

Ανώνυμος είπε...

ontos tin trapeza tin grafei me kefalaia...kai ton theo meta...

einai arrwstoi autoi pou eksousiazoun kai amfivolies den xorane pleon pisteuw

admin είπε...

Ποιά ήταν τα 7 καταστήματα της τράπεζας που έκλεισαν;
Δηλαδή αυτά που έκλεισαν κινσύνευαν περισσότερο απο το κατάστημα της Σταδίου;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρετε να διαβάζετε; Απάντηση δίνει άλλο άν δεν είναι αυτή που θέλετε να διαβάσετε....... "Ουδείς πίεσε ποτέ τους Διευθυντές καταστημάτων για το αντίθετο. Το κατάστημα Σταδίου, έχοντας πολλές προηγούμενες εμπειρίες όπου ακόμα και επίθεση με βόμβες μολότοφ έχει αντιμετωπισθεί και η φωτιά έχει σβήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων, δεν ανησύχησε από τη μεγάλη ειρηνική πορεία που εξελισσόταν υπό τη φρούρηση των ΜΑΤ. Εάν ανησυχούσαν, δεν θα τους εμπόδιζε κανείς να κλείσουν το κατάστημα και να φύγουν. "

Ανώνυμος είπε...

mesa thn koufala mhn po kremala

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτισμός του Βγενόπουλου φαίνεται ότι δεν μπορεί να αγγίξει πολλούς από αυτούς που σχολίασαν εδώ.
Πιθανόν δε φταίνε, απλώς τους λείπει η απαραίτητη διανοητική ικανότητα, γεγονός που δεν επιτρέπει να έχουμε από αυτούς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ...ΕΣΠΕΥΣΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΘΩΩΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ....

Ανώνυμος είπε...

"Ο πολιτισμός του Βγενόπουλου φαίνεται ότι δεν μπορεί να αγγίξει πολλούς από αυτούς που σχολίασαν εδώ.
Πιθανόν δε φταίνε, απλώς τους λείπει η απαραίτητη διανοητική ικανότητα, γεγονός που δεν επιτρέπει να έχουμε από αυτούς ιδιαίτερες απαιτήσεις."

Ποιος αλλος μπορει να το εγραψε αυτο εκτος απο τον ιδιο?
Λες και ειναι κανενας νομπελιστας...

I believe nothing. I hope for nothing. I fear nothing. I am free είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ "ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΒΛΗ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΜΑΛΑΚΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...ΗΜΑΡΤΟΝ....

Ανώνυμος είπε...

εγώ ξέρω ότι όταν π.χ. υπάρχουν υπόνειες για επεισόδεια στα γήπεδα παίρνονται καποια μέτρα για την αποφυγή, εδώ δεν διάβασα κανένα μέτρο.πρόβατα προς σφαγή. πήγανε τσάμπα οι άνθρωποι και ο βγενόπουλος ο οποίος το πάει απ ότι φένεται για πρωθυπουργός της χώρας,έδωσε τα εύσημα στην υποδιευθύντρια και στον ταμεία οι οποίοι πήραν τις επιταγές και τις έβαλαν στο χρηματοκιβώτιο.το χρήμα υπέρ όλων και πάνω απο την ζωή.είναι ο λόγος που φτάσαμε εδώ που είμαστε σαν χώρα και συνεχίζουμε ακάθεκτοι

Ανώνυμος είπε...

"..Από εκεί πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με «βόμβες napalm»."

Τι θέλει να πει ο ποιητής?

Που και ποιος μπορεί να προμηθευτεί τέτοια ειδικά "υγρά" που μπορούν να ξεπεράσουν τα τέλεια μέτρα προστασίας της τράπεζάς του?

Θα τον καλέσει επιτέλους κανένας εισαγγελέας?

George K. είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ "ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΒΛΗ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΜΑΛΑΚΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...ΗΜΑΡΤΟΝ....

Κατ'αρχήν γράφε με μικρά γράμματα συγγενή του Βγενόπουλου.
Κατά δεύτερον όταν θα απευθύνεσαι σε Έλληνες με τέτοια λόγια να μάθεις να υπογράφεις με το ονομά σου.
Και τρίτον αυτή την παπάρα που έγραψες μόνος/η σου την σκέφτηκες ή σε βοήθεισαν?
Πήξαμε απο "δήθεν".......Φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

αυτοι που τον υποστηριζουν(!) δεν μπορω να θεωρησω οτι ειναι κατι αλλο απο συγγενεις του οι οπαδοι (χορτοκεφαλοι δλδ) του ΠΑΟ!Δεν βρισκω αλλη εξηγηση να υποστηριξετε αυτο το αρχιδι και καθε κεφαλαιοκρατη αρχιδι που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΕ καθε μερα κοσμο απλα εμεις δεν το μαθαινουμε...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!Η ηλιθιοτητα είναι ανίκητη!!!Λετε να στεναχωριθεικε περισσοτερο απο εσας ρε μαλακιστιρια για τους νεκρους;ΑΡΧΙΔΙΑ!!!Το πρωτο που σκεφτηκε ειναι "σε εμενα ετυχε ρε πουστη;" μαλακες ηλιθιοι ο εργαζομενος ειναι ο αδερφος σας οχι ο κεφαλαιοκρατης,στοκοι παλιομαλακες τενεκεδες!!!Αϊ στο διαολο ψοφιστε να ησυχασουμε!!!ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗΣ!

Παναγιωτης Γκ.
Για να μην μου λετε οτι σας βριζω ανωνυμα μπετόστοκοι

Ανώνυμος είπε...

Η τράπεζα την ημέρα της απεργίας έπρεπε να είναι κλειστή… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φορτώσουμε στον Βγενόπουλο τη δολοφονία των 3ων εργαζομένων… οι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι τα ΖΩΑ που σπάσανε και πετάξανε μολότωφ μέσα... και αντί να κυνηγάτε ανεμόμυλους ρίχνοντας το φταίξιμο όπου να νε δείτε την πραγματικότητα και πείτε απλά :
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!

I believe nothing. I hope for nothing. I fear nothing. I am free είπε...

τι ειπες τωρα ρε ...μολις αποδειξες αυτα που ισχυριστηκα... αν ηταν ο Βγενοπουλος συγγενης μου δεν θα ασχολιομουν με μαλακες οπως εσυ.

I believe nothing. I hope for nothing. I fear nothing. I am free είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ "ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΒΛΗ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΜΑΛΑΚΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...ΗΜΑΡΤΟΝ....

Κατ'αρχήν γράφε με μικρά γράμματα συγγενή του Βγενόπουλου.
Κατά δεύτερον όταν θα απευθύνεσαι σε Έλληνες με τέτοια λόγια να μάθεις να υπογράφεις με το ονομά σου.
Και τρίτον αυτή την παπάρα που έγραψες μόνος/η σου την σκέφτηκες ή σε βοήθεισαν?
Πήξαμε απο "δήθεν".......Φτάνει.



Ti ειπες τωρα ρε ...μολις αποδειξες αυτα που ισχυριστηκα... αν ηταν ο Βγενοπουλος συγγενης μου δεν θα ασχολιομουν με μαλακες οπως εσυ.

George Birbilis είπε...

όποιος ξέρει ανάγνωση να διαβάσει τι λέει και τι έγραφε ο ανώνυμος (ή η ανώνυμη όπως αλλού λέγαν) να-χέσω υπάλληλος της MARFIN στην γελοία τάχα-μου καταγγελία

Ανώνυμος είπε...

Παρτα τρια κοτερα σου και βαλτα στον κωλο σου "συναδελφε"

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΙΝΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ;;;;
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ;;;

ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

"Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,..."προφανώς εννοεί τον Βασίλη Τ..... από την διεύθυνση περιφερειακού δικτύου που διέταξε να μην φύγει κανείς...όλοι οι υπάλληλοι την Πέμπτη που μας πέρασε είχαν άνωθεν εντολές να μη είναι στην Τράπεζα λόγω πορείας ...Ρε πώς αλλάζουν το σκηνικό χάρη των εντυπώσεων

Ανώνυμος είπε...

"Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,..."προφανώς εννοεί τον Βασίλη Τ..... από την διεύθυνση περιφερειακού δικτύου που διέταξε να μην φύγει κανείς την ημέρα της μεγαλύτερης πορείας μετά την μεταπολίτευση ...όλοι οι υπάλληλοι την Πέμπτη που μας πέρασε είχαν άνωθεν εντολές να μη είναι στην Τράπεζα λόγω πορείας ...Ρε πώς αλλάζουν το σκηνικό χάρη των εντυπώσεων....

Ανώνυμος είπε...

Αν είχαμε φυσικά άξιους εκπρόσωπους των εργαζομένων για επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεών μας, δεν θα τολμούσε το κάθε τσουτσέκι να βγαίνει και να μας το παίζει και συγκινημένος με τους 4 θανάτους.
Αν είχε τσίπα ο Βγενόπουλος θα έπρεπε να απαντήσει με επιχειρήματα και έγγραφα και αποδείξεις ακόμα και στην πιο αισχρή φήμη, ακόμα και στο πιο (δήθεν) ποταπό σχόλιο.
Και όχι να κάνει γραργάρα ακόμα και μια πρωτοφανή καταγγελία τόσο σοβαρή και βαριά που δεν δέχεται ως πειστική απάντηση μια απλή διάψευση.
Κλείδωσαν ή όχι τους εργαζόμενους μέσα στην Τράπεζα? Ποιος πήρε αυτήν την απόφαση? Γιατί δεν έκλεισε για 2 γαμημένες ώρες το κωλουποκατάστημα της μπουρδελλοεταιρίας του??? Ε??? ΓΙΑ ΔΥΟ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ??? ΤΟΣΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΙ???
Αφού ο ίδιος μας λέει οτι όταν υπάρχει κίνδυνος κλείνουν τα καταστήματα... ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ??? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΒΓΕΝΟ. ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
Τον αποκαλώ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ.
Ανώνυμα.
Επώνυμα θα το έλεγα αν είχα έστω το 1/5 της περιουσίας του.
Αυτός λοιπόν, ο "Πολιτισμένος" σύμφωνα με το σχόλιο του σφουγγοκωλάριού του, αφού είναι τόσο καθαρός και αφού όπως μας λέει πολύ προκλητικά στην επιστολή - κωλόχαρτό του, έκανε και μόνος του δικιά του έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού γεγονότος (υποκαθιστώντας έμμεσα τις Αρχές που είναι υπεύθυνες για την έρυενα αυτή, δηλ την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη) ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ "ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ" !!!! Μάλιστα.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.
Μετά από συννενόηση με την Κυβέρνηση, με την Αστυνομία που περιέργως δεν επενέβη να προστατέψει ως ώφειλε την ζωή των πολιτών που βρισκόταν μέσα σε μια τράπεζα σε ένα από τα κεντρικώτερα σημεία της Αθήνας και ενώ ήταν γνωστή και προγραμματισμένη η έλευση της πορείας και ενώ είναι γνωστό τοις πάσοι οτι σε τέτοιες πορείες (ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ, δηλ μέρος της αιτίας του κακού) ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ...
Και όχι μόνο αυτό, έχεις προετοιμαστεί όχι μόνο για 1 -2 μολότοφ, αλλά και για προσπάθεια εμπρησμού της Τράπεζας. ΑΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ. Αν λοιπόν ο Βγενόπουλος ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ για τους εργαζομένους του στο κατάστημα της Σταδίου,... τότε:
1) ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 1 ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΞΑΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ
2) ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΤΙΡΙΟ. Ικανό να σβήσει κάθε φωτιά.
3) ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΕΞΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
4) ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 2-3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΤ.

Ο ίδιος προσήλθε στην Τράπεζα με 34 φουσκωτούς μπράβους και 3-4 αστυνομικούς των ΜΑΤ να τον προστατεύουν από το βέβαιο λυντσάρισμα, αλλά ολόκληρο κατάστημα που ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΩΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ...
Περίεργα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος (!!! ???)είπε:
Ο πολιτισμός του Βγενόπουλου φαίνεται ότι δεν μπορεί να αγγίξει πολλούς από αυτούς που σχολίασαν εδώ.
Πιθανόν δε φταίνε, απλώς τους λείπει η απαραίτητη διανοητική ικανότητα, γεγονός που δεν επιτρέπει να έχουμε από αυτούς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
[στις 8:57 μμ]

Ρε φίλε, έχεις ακούσει την έκφραση Βασιλικώτερος του Βασιλέως?
Εσύ τί είσαι ? Ο Δικηγόρος του Βγενόπουλου? Ο επκρόσωπος Τύπου του Βγενόπουλου?
Φυσικά και κάποιος σφουγγοκωλάριός του είσαι, που θα παίρνεις από 600 ως 8.000 το μήνα και ένα από τα καθήκοντά σου είναι να απαντάς ανώνυμα σε σχόλια ή σε άρθρα σε αυτό εδώ το Blog. Ίσως να έχεις το ίδιο "ιερό" καθήκον φιλήματος κατουρημένης ποδιάς και σε άλλα Blog ανάλογα με το πόσο γρήγορα διαβάζεις και γράφεις!.
Αλλά μη μας περνάς και όλους για βλάκες με το απύθμενο θράσος σου να μας υμνήσεις και τον Πολιτισμό του Βγενόπουλου. Στυγνός και αδίστακτος επειχηρηματίας είναι, γιαυτό και έφτασε τόσο ψηλά... Είναι γνωστό άλλωστε οτι τα σκατά επιπλέουν. Αυτό είναι και το ίνδαλμά σου! Να επιπλεύσεις και εσύ μια μέρα. Και φυσικά για να ανέβεις και να "επιπλέυσεις" πρέπει να μην έχεις συνείδηση και τύψεις και να πατήσεις επί πολλών πτωμάτων.
Όπως και ήδη κάνεις.
Πατώντας πάνω στα 4 πτώματα των νεκρών από εγκληματική αμέλεια (για να μην πω προσχεδιασμένης δολοφονίας 4 ατόμων από την Διοίκηση της Τράπεζας με σκοπό να καμφθεί κάθε αυθόρμητη διάθεση του κόσμου να βγει και να διαδηλώσει ειρηνικά αλλά και με πυγμή ενάντια στην Είσοδό μας στο Κολαστήριο του ΔάΝΤη... δηλ. το Δ.Ν.Τ.

Δεν είναι τυχαίο οτι ο (το κύριος δεν το βάζω επίτηδες) Βγενόπουλος είναι από τους κερδισμένους από την Είσοδό μας στο Δ.Ν.Τ.

Και φυσικά ως αδίστακτος επιχειρηματίας που είναι ικανός για τα ανομολόγητα προκειμένου να υπερασπίσει το συμφέρον του, δηλ. την Επιχείρησή του και τα Κέρδη του (υπάρχει κανένας που πιστεύει οτι τέτοιοι υπάνθρωποι δεν είναι ικανοί ακόμα και να σκοτώσουν όποιον είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους?).
Και φυσικά αυτό που έκανε, σε συννενόηση με την Κυβέρνηση και τους Προδότες που μας οδήγησαν ως πρόβατα επί σφαγή στο κολαστήριο του ΔΝΤ (το οποίο θα αρχίσουμε σιγά σιγά να νιώθουμε στο πετσί μας, για να μην αντιδράσουμε και χαλάσει καμιά μπίζνα), είναι να δολοφονήσει 4 υπαλλήλους του με αντάλλαγμα την προβολή που έτυχε από πολλά Μ.Μ.Ε. και επαίνους για τις προτάσεις του και παντοκρατορία στον χώρο της Διαπλοκής στον οποίο τόσα χρόνια κυριαρχούσε ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης.
Και φυσικά τρελά κέρδη για την Τράπεζά του, τα οποία θα εξαργυρώσει ως άλλος Ιούδας πάνω από τα 4 πτώματα.

Όπως είπε και άλλος σχολιαστής...
παραλίγο να δακρύσω.
Είναι πραγματικά αστείο πως σε μια τόσο μακροσκελή επιστολή δεν έχει απαντήσει στην επιστολή που κυκλοφόρησε ευρέως στα Blogs και απλά προσπαθεί να μας πείσει οτι αυτή ήταν πλαστή και μάλιστα είχε και κομματική προέλευση!!! Εδώ γελάνε!!!

Είναι γνωστό τοις πάσοι οτι σε τέτοιες Εταιρίες όποιος διανοηθεί να συμμετάσχει έστω και σε μία (1) μόνο μέρα απεργίας το αμέσως επόμενο βήμα στην καριέρα του θα είναι να περάσει από το Λογιστήριο.
Και η κωλοτράπεζές του φυσικά δεν είναι εξαίρεση στον Κανόνα.
Αυτά φυσικά συμβαίνουν επειδή οι εγρατοπατέρες συνδικαλιστές κουράδες και διαπλεκόμενοι που ψηφίζονται ως Πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι κακομαθημένοι μπούληδες και μαμόθρεφτα βουτυρόπαιδα τα οποία φυσικά και δεν έχουν τα @@ που απαιτούνται για να τρίξουν τα δόντια τους στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες μας (εδώ κοτζαμ Καραμανλής δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε καν προεκλογικά τα ονόματα των 5 Νταβατζήδων της Διαπλοκής!!! Θα τολμήσει να τα βάλει μαζί τους ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και η Επιθεώρηση Εργασίας?? )

livermak είπε...

Πολυ Ανωνυμια στην κριση εξυπναδας.....οσο ειστε ανωνυμοι καλα κανουν και σας πηδανε,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον απο πάνω.

Κ ας δεχτώ ότι κανείς δεν εκβίασε τα άτομα αυτά να δουλέψουν σε μέρα απεργίας (εκτός από την ανάγκη, το άγχος για την "κρίση" που επίτηδες μας φυτεύουν, κ άλλα ασήμαντα).
Αλλά..1η φορά ρίχνουν μολότοφ σε τράπεζα;Ποιος είναι τόσο θύμα ώστε να νομίζει ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ήξεραν ότι έχει κόσμο μέσα κ παρόλ'αυτά πέταξαν τη βόμβα; Τι νομίζουν τα καπιταλόσκυλα; Οτι ο απεργός μισεί τον απεργοσπάστη; Στα παλιά του τον γράφει, τόσο απλα. Σιγά μην τον πυρπολήσει κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Η εργατικη νομοθεσία ορίζει ρητά ότι εάν κάτι συμβεί σε εργαζόμενο κατά την ώρα εργασίας του, εμπίπτει στον κανονισμό περί εργατικού ατυχήματος, και απαγγέλονται κατηγορίες στον εργοδότη. Ξαναλέω, αυτά τα λέει ο ΝΟΜΟΣ. Να βρούνε και τους άλλους που πετάξανε τις μολότοφ, είτε ήταν αναρχικοί, είτε φασίστες, είτε μπάτσοι προβοκάτορες. ΑΛΛΑ τον έναν που ξέρουνε ότι πρέπει βάσει νόμου να συλλάβουνε τον αφήνουνε να κόβει ακόμα βόλτες ελεύθερος.

Και να το παίζει θλιμμένος. Τι θλιμμένος! Απ'έξω κλάψα και Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια (εταιρική) και Οικονομία, και όταν δεν έχει κάμερες κλπ σκάει στα γέλια!

Κρεμάλα στους τυμβωρύχους!

Ανώνυμος είπε...

αυτά περι ανωνυμίας τα λέει ο καρατζαφέρης για να μπορεί να στοχοποιεί ανθρώπους. τα ανώνυμα να ξέρετε εκφράζουν καλύτερα τον νού γιατί είναι ελεύθερα. ξερετε τί σημαίνει η λέξη ελευθερία.? αφεθείτε λιγάκι, θα νιώσετε καλύτερα.αφήστε το μυαλουδάκι σας να χαλαρώσει απο σκέψεις μισαλοδοξίας,αυταρχισμού, ελέγχου άλλων ανθρώπων .θα δείτε ότι θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα, να ερωτεύεστε, να αγαπάτε,να πονάτε, να γελάτε, γενικώς να ζείτε. ότι πεί το χορτοφάγο ζώο το καταπίνετε αμασητί.ήμαρτον. αλήθεια πόσα κιλά χόρτα την ημέρα τρώει το μυρικαστικό και έφτασε να έχει τα κιλά που έχει.?

Ανώνυμος είπε...

αυτά περι ανωνυμίας τα λέει ο καρατζαφέρης για να μπορεί να στοχοποιεί ανθρώπους. τα ανώνυμα να ξέρετε εκφράζουν καλύτερα τον νού γιατί είναι ελεύθερα. ξερετε τί σημαίνει η λέξη ελευθερία.? αφεθείτε λιγάκι, θα νιώσετε καλύτερα.αφήστε το μυαλουδάκι σας να χαλαρώσει απο σκέψεις μισαλοδοξίας,αυταρχισμού, ελέγχου άλλων ανθρώπων .θα δείτε ότι θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα, να ερωτεύεστε, να αγαπάτε,να πονάτε, να γελάτε, γενικώς να ζείτε. ότι πεί το χορτοφάγο ζώο το καταπίνετε αμασητί.ήμαρτον. αλήθεια πόσα κιλά χόρτα την ημέρα τρώει το μυρικαστικό και έφτασε να έχει τα κιλά που έχει.?

Ανώνυμος είπε...

οπως στο proktiko ειναι πουλημένοι, εδω ειστε 'δημοκράτες'. Εδω μας καταντήσατε, και θα σκούζετε συντομα, γιατι αντι να δουλεψετε για τον τοπο και τις οικογενειες σας, δουλευετε για την αρπαχτη βλ.κεκτημένα. Τουλαχιστον 35 χρονια μετα την μεταπολιτευση ειδε το πανελλήνιο τι σημαίνει ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

POLY VLAKEIA...KALIMENI APO ANONYMIA.KRIMA STIN ELEFTHERIA=DITHEN=EKFRASIS TON ...BLOGS..ke sigoura o vgenopoulos ftei gia tin psefto-epanastatikotita klp....varieme.....

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι μαλάκες.