Σάββατο, Ιουνίου 26, 2010

ΑΠΟ ΤΟ 19% ΣΤΟ 24% ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας αποφάσισε σήμερα να αυξήσει τον ΦΠΑ από το 19% στο 24%, προκειμένου με περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να μπορέσει να λάβει τη νέα δόση του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ.
Αυτή η απόφαση έρχεται μία ημέρα μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας των μειώσεων στις συντάξεις κατά 15% που προβλεπόταν από τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση του Μποκ.

Λίγο μετά την απόφαση αυτή το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου συνάντησή του με την οποία θα αποδέσμευε τη νέα δόση δανείου προς το Βουκουρέστι.
"Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το ΦΠΑ κατά 5 μονάδες", δήλωσε ο Μποκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Υπό αυτές τις συνθήκες η συμφωνία με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση του ΔΝΤ προγραμματίστηκε για την Τετάρτη.
Το Βουκουρέστι έχει δεσμευθεί στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα μειώσει το δημοσιονομικό του έλλειμμα στο 6,8% του ΑΕΠ του, έναντι του 7,2% που ήταν το 2009.

ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ!:


http://www.youtube.com/watch?v=tF5W5rcOL8g

Ανώνυμος είπε...

BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA BOYKOTAZ KATHE EVDOMADA STA GERMANIKA PROHONTA