Σάββατο, Ιουνίου 26, 2010

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Για την ύπαρξη διαφορετικών αν όχι ανταγωνιστικών σχεδιασμών στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του ομιλία στην ΚΠΕ του ΣΥΝ. Τόνισε πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει ως πεδίο ανταγωνισμού επί της ιδεολογικής καθαρότητας και πως «η ενότητα της Αριστεράς πρέπει να προχωρήσει».
"Στην πράξη θα φανεί αν όλοι το εννοούν. Διότι ορισμένοι επιμένουν να θέτουν εαυτούς εκτός του εγχειρήματος ή έστω εντός εκτός και επι τα αυτά. Οι κοινωνικές διεργασίες, οι κοινωνικοί αγώνες δε πρόκειται να τους περιμένουν να αποφασίσουν. Και εμείς δε πρόκειται να ταλαντευτούμε ούτε στιγμή. Ματώσαμε στο Συνέδριό μας για να επιβεβαιώσουμε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε", δήλωσε.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η πολιτική απόφαση ορίζει τις συντεταγμένες που θα κινηθεί το κόμμα, ενώ χαρακτήρισε καθήκον την «επανεκκίνηση της λειτουργίας, της δράσης, της παρέμβασης του συμμαχικού σχήματος.
Πρόσθεσε πως « Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικό σχήμα δε μπορεί παρά να είναι πλατύ, ανοιχτό πολυσυλλεκτικό. Όχι μαζικός χώρος των συνιστωσών, όχι σχήμα ιδεολογικής καθαρότητας, αλλά πολιτικής ενότητας των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς» και ότι «Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να αποσαφηνίσουμε και να επικαιροποιήσουμε το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας του σχήματος».

Αποκάλυψε πως θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, τους τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το μνημόνιο και από τους τέσσερις που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσουν από κοινού αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό. Εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα « αντέξουν αυτή τη πίεση του κόσμου» και θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ενώ χαρακτήρισε μήνες της μητέρας των μαχών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οπότε και θα κριθεί το ασφαλιστικό και το εργασιακό.
Τέλος αναρωτήθηκε «Φανταστείτε να μην ήταν και συνταγματολόγος ο υπουργός Εργασίας» σχετικά με την κρίση του ελεγκτικού συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου. Κάλεσε τον κόσμο σε κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας πως στη Γαλλία η νεολαία κατέβηκε στους δρόμους και κέρδισε την μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα λίγα χρόνια πριν.
Όσον αφορά στην αιματηρή επίθεση στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοϊδη, ανέφερε πως ήταν ένα «τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα» και έκανε λόγο για σκοτεινούς κύκλους που στοχεύουν «να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να τρομοκρατήσουν, να δώσουν συνέχεια στον κύκλο του αίματος και της βίας».
Πρόσθεσε ότι «ότι καμία προβοκάτσια, καμία εγκληματική ενέργεια, καμιά προσπάθεια επικοινωνιακής χειραγώγησης δεν μπορεί να εκτονώσει την οργή της κοινωνίας για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον τόπο».

ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TSIPRA DEN EXIS KATHOLOU TSIPA APANOSOU REMALI ESY THA PLIROSIS PERISOTERO APO TOUS DEXIOUS KE TOUS PASOKOUS SKEPSOU TO LIGO