Σάββατο, Ιουνίου 05, 2010

ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 2Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…

Την επικύρωση της διάταξης, που έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη, για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, πρότεινε χθες στο αρμόδιο συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Κων. Χατζίκος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελική εισήγηση αναφέρεται ότι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι ενεργό, διαρκές και συνεπώς δεν έχει παραγραφεί.
Με την πρόταση του Κων. Χατζίκου, αναμένονται πλέον η έκδοση του βουλεύματος σχετικά με την εν λόγω διάταξη καθώς και η σύνταξη του κατηγορητηρίου και η κλήση σε απολογία του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη, από τους δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές Μ. Νικολακέα και Ιω.Φιοράκη.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ι. Σακελλάκος, κατ' εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου του Τ. Μαντέλη από τη χώρα. Οπως ανακοινώθηκε, ο κ.Τέντες οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ο πρώην υπουργός. Δικαστικές πηγές υποστήριζαν τότε ότι η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αποδίδεται στον Τ. Μαντέλη στηρίζεται στο γεγονός ότι εξακολουθούσε να κατέχει τα προϊόντα εγκλήματος και μετά το τέλος της υπουργικής του θητείας.

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: