Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Το διήμερο κλείσιμο των κυλικείων του Δρομοκαϊτείου που κατάφεραν να επιβάλλουν οι νοσηλευόμενοι έληξε σήμερα. Όμως οι εκβιασμοί και οι απειλές εκ μέρους του Προέδρου και ορισμένων από τη Διοίκηση επισκίασαν την κατά τα άλλα επιτυχημένη κινητοποίηση .
Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου εμπόδισε για αρκετές ώρες τους εργαζόμενους-νοσηλευόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους ,όπως είχαν προγραμματισμένο να κάνουν. Σε μία απίστευτη επίδειξη θράσους και αυταρχισμού ο Πρόεδρος του Ψυχιατρείου απαίτησε από αντιπροσωπεία των νοσηλευόμενων που πήγαν να ζητήσουν τους λόγους για το "απειλητικό" κλείσιμο των κυλικείων να "ζητήσουν συγνώμη"!
Προς τιμή τους αρνήθηκαν.
Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζόμενων του Δρομοκαϊτειου με παρεμβάσεις τους έπεισαν τον Πρόεδρο να παραδώσει τα κλειδιά στους νοσηλευόμενους και να σταματήσει, προσωρινά, ο εκβιασμός .
Όμως είναι βέβαιο ότι η Διοίκηση του Ψυχιατρείου δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν καταφέρει να μειώσει τις αμοιβές των εργαζόμενων-νοσηλευόμενων στα κυλικεία.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι απώτερος σκοπός τους είναι, αφού υποβιβάσουν τελείως την επαγγελματική-θεραπευτική τους υπόσταση , να τα δώσουν σε Ιδιώτη.. Τώρα μάλιστα που έφεραν και τα εξωτερικά ιατρεία μέσα στο Ψυχιατρείο η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά..

Όσο για τις άλλες αποκαταστασιακές δομές που δεν έχουν κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για τη Διοίκηση σκοπεύουν απλώς να τις κλείσουν μία προς μία.
Στην παρούσα φάση οι νοσηλευόμενοι χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την έμπρακτη υποστήριξη όλων μας.. και η Διοίκηση του Ψυχιατρείου (που προσπαθεί να επιβάλλει την πειθαρχία εγκλείοντας τις ζωές και το μέλλον των ανθρώπων «εντός των τειχών» , απομονώνοντας τους σε μία ιδιότυπη "λωρίδα της Γάζας" πρέπει να πάρει απάντηση…

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: