Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ,ΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΦΗΜΕΡΑ ΚΕΡΔΗ...ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Ένα ευρύτατο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων αλλά και τη δημιουργία σειράς εταιρειών αξιοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων αλλά και των ακινήτων του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ακόμη η διαχείριση της Εγνατίας Οδού, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα καζίνα.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε πλήρης ιδιωτικοποιήσεις όπου κριθεί σωστό.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα διασφαλιστεί η συμμετοχή του Δημοσίου σε εταιρίες που έχουν στρατηγική σημασία ή όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν θα προχωρήσουν "σε εκποίηση σε ευαίσθητους τομείς".

ΟΣΕ
Τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο θα προωθείται η άμεση αναδιάρθρωση του Οργανισμού, ο οποίος εμφανίζει ετήσιες ζημιές 1 δισ. ευρώ και συσσωρευμένα χρέη 10 δισ. ευρώ.
Θα προβλέπει κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού και διαεταιρικές συμβάσεις για το κόστος προμηθειών και συντήρησης.
Προωθείται ακόμη η πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή με εκχώρηση του management, εισφορά σταθμών και εμπορικών ακινήτων σε εταιρία ειδικού σκοπού για την ανάπτυξή τους μέσω συμβάσεων παραχώρησης ενώ με την ίδια μέθοδο θα αναπτυχθούν τα εμπορευματικά κέντρα του Θριάσιου Πεδίου και της Θεσσαλονίκης.

Λιμάνια
Προωθείται η είσοδος στο Χρηματιστήριο του ΟΛΠ και των περιφερειακών λιμανιών με διατήρηση τουλάχιστον του 51% από το ελληνικό δημόσιο αφού προηγουμένως γίνει μελέτη για την καλύτερη αξιοποίηση τους.

Αεροδρόμια
Προωθείται χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ακόμη, εξετάζεται η εισφορά της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρία συμμετοχών ή ακόμα και στο Χρηματιστήριο.
Τα περιφερειακά αεροδρόμια θα αναπτυχθούν με συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης σε στρατηγικούς επενδυτές.

Συμβάσεις παραχώρησης
Θα τεθεί σε εφαρμογή μηχανισμός παρακολούθησης των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης (Αττική Οδός, Ρίο - Αντίρριο, Ελευθέριος Βενιζέλος). Θα προωθηθούν νέες συμβάσεις μεταξύ των οποίων για την επέκταση της Εγνατίας Οδού, για νέους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής, για τους οδικούς άξονες Κρήτης και για τα εμπορευματικά κέντρα του ΟΣΕΑ σε Θριάσιο και Θεσσαλονίκη.

Ύδρευση
Στην ΕΥΑΘ θα διατεθεί το 23% σε στρατηγικό επενδυτή ή μέσω του Χρηματιστηρίου (σήμερα τιο Δημόσιο έχει το 74% των μετοχών).
Στην ΕΥΔΑΠ προωθείται η πώληση του 10% (το δημόσιο έχει το 61%) αφού προηγηθεί περαιτέρω διαχωρισμός του δικτύου.

Ενέργεια
Στη ΔΕΠΑ προωθείται διαχωρισμός της από την ΔΕΣΠΑ και εκτίμηση της αξίας του option της ΔΕΗ για το 30% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.
Στη ΔΕΗ θα διατηρηθεί η πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου στο ΔΕΣΜΙΕ και θα γίνουν παρεμβάσεις για το άνοιγμα της αγοράς χονδρικής και λιανικής.
Στα ΕΛΠΕ διατηρείται η υφιστάμενη στρατηγική συμμετοχή.

Τηλεπικοινωνίες
Προωθείται η πώληση του 39% των ΕΛΤΑ (σήμερα το Δημόσιο ελέγχει το 90%).
Στον ΟΤΕ, προς το παρόν, διατηρείται η υφιστάμενη στρατηγική συμμετοχή και όπως επισήμανε ο υπουργός θα συζητηθεί το μέλλον του Οργανισμού με το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τη γενική συνέλευση.

Παίγνια
Στα καζίνο προωθείται πλήρης αποκρατικοποίησή τους ενώ στον ΟΠΑΠ αποφασίστηκε διατήρηση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου (34%) με παράλληλη προώθηση σχεδίου νόμου που θα ρυθμίζει το διαδικτυακό στοίχημα και τις άδειες ηλεκτρονικών παιγνίων με επέκταση των δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία Εταιρίας Συμμετοχών στην οποία θα ενταχθούν οι πλειοψηφικές και μη συμμετοχές του κράτους σε ΔΕΚΟ με απώτερο στόχο την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στόχος είναι να υπάρχουν άμεσα έσοδα αλλά και έλεγχος των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.
Ανάλογο σχήμα δημιουργείται για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Θα δημιουργηθεί εταιρία στην οποία θα συγχωνευτούν η ΚΕΔ, η ΕΤΑ και τα Ολυμπιακά Ακίνητα.
Σε αυτή, θα μπορούν να παραχωρηθούν και ακίνητα που διαχειρίζονται σήμερα άλλα υπουργεία.
Η εταιρία θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο με Εταιρίες Συμμετοχών με στόχο την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.
Στο ίδιο πλαίσιο, προωθείται ειδικά για τα Ξενία, η πώλησή τους, είτε μεμονωμένα είτε με τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος.
Στο σχήμα θα υπαχθούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσής τους ενώ το σχήμα, στη συνέχεια, θα μπορεί να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με τη διακράτηση από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου είτε του 51% είτε του 34%.
Αντίστοιχα χαρτοφυλάκια θα δημιουργηθούν για "υψηλής ποιότητας" τουριστικά ακίνητα ενώ ξεχωριστοί φορείς αξιοποίησης θα δημιουργηθούν για μεγάλα ακίνητα του δημοσίου όπως είναι το Ελληνικό και το Τατόι. Στην περίπτωση του δευτέρου, υπάρχει εταιρία αλλά είναι αδρανής.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalh fash...

Ανώνυμος είπε...

gamo to mouni ths manas sas bromopasokoi na pouliste oti agorasate me ta klemena sto onoma sas bromomouna

Ανώνυμος είπε...

Pare kosme, se timi eukairias!

Ανώνυμος είπε...

και επίσημα λοιπόν κυβερνούν οι τράπεζες και οι εταιρείες.

και εμείς καθόμαστε και βρίζουμε τους πολιτικούς.. τους μεσάζοντες.. τα βαποράκια..

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΤΙΛΑ

ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρίν 15 χρόνια είχα πει.Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 κόμματα που κυβερνούν.Ένα δεξιό που λέγεται Ν.Δ. & ένα ακροδέξιο που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Πέφτοντας και οι τελευταίες μάσκες,δυστυχώς επαληθεύτικα.

Ανώνυμος είπε...

ατάκα ελληνοφρένειας:

η αποκρατικοποίηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι πολύ ανίκανοι ή πολύ ανέντιμοι πωλούν τις δημόσιες επιχειρήσεις επειδή δε μπορούν να τις διαχειριστούν.

στη συνέχεια οι ίδιοι πολύ ανίκανοι ή πολύ ανέντιμοι κάνουν τις διαπραγματεύσεις για την πώλησή τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.
ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Τ ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

τιποτε απ αυτα που "πουλανε"δεν θα αξιζει σε λιγο.Δυστυχως το ταιμινγκ
δεν ειναι το πρεπον.Ηδη εχουν αργησει κ ουτως η αλλως η ζημια ειναι μεγαλη.Αφηστε τις ιδεοληψιες κ δειτε γυρω ανα τον κοσμο.Η ελλαδα ειναιμια ασημαντη οικονομια με ζημιογονες σχεδον ολες τις επιχειρησεις.Το κρατος μεχρι τωρα τις συντηρει τωρα που βουλιαζει φαινεται η πραγματικοτητα.Και στο μελλον τα πραγματα θαναι χειροτερα αν η κατηφορα σταματησει στο 1960 ειμαστε τυχεροι.αλλιως θα δουμε εικονες "κατοχης".

Ανώνυμος είπε...

μη σταματατε στην εκποιηση.επιτελους να δουλεψουν οι μισοι γιατι οι αλλοι μισοι κλεβουν ασυστολα τους ελληνες.ο καθε φορεας ειναι τσιφλικι του καθε βλαχουπουργου γι αυτο παμε κατα διαολου.επιτελους να δοθει τελος στο αρμεγμα της ελλαδιτσας.

Ανώνυμος είπε...

H apokrtatikopoihsh den sunapagetai xepoulhma ths xwras. H Ellada tis teleutaies 4 dekaeties dhmiourghse ena terastio dhmosio tomea se mia prospa8eia oxi mono na ikanopoihsei thn auxanomenh zhthsh ergasias alla gia na voleutoun ola ta prasina kai galazia paidia. oloi autoi oi kratikoi organismoi pou apasxolousan epi dekaeties toso megalo meros tou ergatikou dunamikou ths xwras mas den apotelousan tpt parapanw apo plhgh gia to kratos. ena sunolo arrwsthmenwn dhmosiwn paragwgikwn monadwn oi opoies trofodotountan me terastia xrhmatika posa, ta opoia diaxeirhzontan an8rwpoi dieu8armenoi, koutoponhroi kai kuriws (den thelw na pw amorfwtoi aparaithta ) xwris gnwseis panw sth dhmosia dioikhsh. to suzthma twn dhmosiwn organismwn mpazei apo pantou. Ola auta ta xronia exafanizontan xrhmata. Giati, as sovareutoume epitelous; osa xrhmata ki an fane oi 300, ta posa pou leipoun den dikaiologountai. Kai epistrefw pisw sto thema twn idiotikopoihswn. H idiotikopoihsh einai politikh anasas gia to kratos alla tautoxrona mporei na apotelesei praxh stragalismou gia to ergatiko dunamiko. Auto pou den katalavainei o kosmos omws einai oti kathe grafeio, apaitei 1 upallhlo sthn karekla.oxi 5. giati auto sumvainei authn th stigmh sto ellhniko dhmosia. 5 kanoun douleia gia ena. Mphka sto panepisthmio to 2004, kai mou prokalese frikh to na akouw en eth 2004 prwtoeths foithtes na oneireuontai thn eisodo tous sto sto dhmosio legontas xarakthristhka oti ''mia xara tha eimai, tha kathomai kai tha plhrwnomai''. Pws loipon perimenei kaneis na paei mprosta auth h xwra me tetoiou eidous nootropia. Epishs oloi autoi pou douleuoun sto dhmosio tremoun sthn idea oti meta thn idiotikopoihsh tha apoluthoun kai tote den tha uparxei oute mia pithanothta sto ekatommurio na vroun kapou allou douleia. Ma pws einai dunaton na vroun douleia autoi oi an8rwpoi?me ti prosonta?me thn prouphresia tous (h opoia sigoura einai shmantikh)?pws tha vroun douleia otan den ekanan tpt gia anaptuxoun tis ikanothtes kai tis dunatothtes tous.otan oi perissoteroi den xeroun swsta mia deuterh glwssa.den xeroun kala kala na steiloun ena mail h' na kanoun mia morfopoihsh keimenou sto word, para mono na paizoun pasientza kai narkalieuth sto DHMOSIO pc.kai auta einai polu apla..den suzhtame gia kati pio sun8eto..pws loipon otan olos o kosmos allazei sunexomena kai exelisetai, ergazomenoi pou maremeinan sxedon teleiws stasimoi gia dekaeties isws na einai ikanoi na apasxolh8oun kapou allou?kai giati oloi autoi na meinoun sto dhmosio kai na plhrwnontai me ta xrhmata tou ellhna forologoumenou xwris na prosferoun kamia uphresia. Giati na mhn meinoun mono autoi pou pragmatika to axizoun? h apokratikopoihsh einai lush, alla parolo pou krazw tosh wra, den th thewrw kalh lush etsi opws ginetai. me thn apokrathkopoihsh mporei na klhsei mia plhgh exodwn gia to kratos alla tha anoixei mia akoma megaluterh plhgh.auth ths anergias, thn koinwnikhs anataraxhs kai ths mizerias. mporei na tous krazo tous dhmosious upallhlous (oxi olou.exw sunanthsei dhmosious upallhlous pou polloi epixeirhmaties tha zhleuan na exoun sthn etairia tous ) alla tous thelw anergous fusika. Egw proswpika lew nai sthn idiotikopoihsh alla mesa apo orous. Idiotikopoihsh sunodeuomenoi apo programmata epanekpaideushs kai exilhxhs twn dhmiswn upallhlwn wste na apokthsoun efodia kai na einai pleon antagwnistikh sthn agora ergasias. Olo auto den einai oneiro therinhs nuktos, oute einai dikh mou idea..einai programmata pou efarmostikan se polles aneptugmenes xwres oi opoies eidan ta ofelh ths idiotikopoihshs kai tis pragmatopoihsan toulahiston 10-15 xronia nwritera. Einai programmata efarmosima kai me magalo vathmo apotelesmatikos. Twra, to pws tha katapolemh8ei o wxadelfismos kai h ellhnikh tempelia einai allo thema sto opoio den exw thn paramikrh apanthsh.

Me ektimhsh kai kuriws sevasmo
Stelios T.

Ανώνυμος είπε...

kanw anadhmosieush tou arthrou gia pros to telos grafw ''tous thelw anergous'' kai opws tha katalavei o anagnwsthn parakatw eleipe ena ''den'' mprosta apo thn protash.

H apokrtatikopoihsh den sunapagetai xepoulhma ths xwras. H Ellada tis teleutaies 4 dekaeties dhmiourghse ena terastio dhmosio tomea se mia prospa8eia oxi mono na ikanopoihsei thn auxanomenh zhthsh ergasias alla gia na voleutoun ola ta prasina kai galazia paidia. oloi autoi oi kratikoi organismoi pou apasxolousan epi dekaeties toso megalo meros tou ergatikou dunamikou ths xwras mas den apotelousan tpt parapanw apo plhgh gia to kratos. ena sunolo arrwsthmenwn dhmosiwn paragwgikwn monadwn oi opoies trofodotountan me terastia xrhmatika posa, ta opoia diaxeirhzontan an8rwpoi dieu8armenoi, koutoponhroi kai kuriws (den thelw na pw amorfwtoi aparaithta ) xwris gnwseis panw sth dhmosia dioikhsh. to suzthma twn dhmosiwn organismwn mpazei apo pantou. Ola auta ta xronia exafanizontan xrhmata. Giati, as sovareutoume epitelous; osa xrhmata ki an fane oi 300, ta posa pou leipoun den dikaiologountai. Kai epistrefw pisw sto thema twn idiotikopoihswn. H idiotikopoihsh einai politikh anasas gia to kratos alla tautoxrona mporei na apotelesei praxh stragalismou gia to ergatiko dunamiko. Auto pou den katalavainei o kosmos omws einai oti kathe grafeio, apaitei 1 upallhlo sthn karekla.oxi 5. giati auto sumvainei authn th stigmh sto ellhniko dhmosia. 5 kanoun douleia gia ena. Mphka sto panepisthmio to 2004, kai mou prokalese frikh to na akouw en eth 2004 prwtoeths foithtes na oneireuontai thn eisodo tous sto sto dhmosio legontas xarakthristhka oti ''mia xara tha eimai, tha kathomai kai tha plhrwnomai''. Pws loipon perimenei kaneis na paei mprosta auth h xwra me tetoiou eidous nootropia. Epishs oloi autoi pou douleuoun sto dhmosio tremoun sthn idea oti meta thn idiotikopoihsh tha apoluthoun kai tote den tha uparxei oute mia pithanothta sto ekatommurio na vroun kapou allou douleia. Ma pws einai dunaton na vroun douleia autoi oi an8rwpoi?me ti prosonta?me thn prouphresia tous (h opoia sigoura einai shmantikh)?pws tha vroun douleia otan den ekanan tpt gia anaptuxoun tis ikanothtes kai tis dunatothtes tous.otan oi perissoteroi den xeroun swsta mia deuterh glwssa.den xeroun kala kala na steiloun ena mail h' na kanoun mia morfopoihsh keimenou sto word, para mono na paizoun pasientza kai narkalieuth sto DHMOSIO pc.kai auta einai polu apla..den suzhtame gia kati pio sun8eto..pws loipon otan olos o kosmos allazei sunexomena kai exelisetai, ergazomenoi pou maremeinan sxedon teleiws stasimoi gia dekaeties isws na einai ikanoi na apasxolh8oun kapou allou?kai giati oloi autoi na meinoun sto dhmosio kai na plhrwnontai me ta xrhmata tou ellhna forologoumenou xwris na prosferoun kamia uphresia. Giati na mhn meinoun mono autoi pou pragmatika to axizoun? h apokratikopoihsh einai lush, alla parolo pou krazw tosh wra, den th thewrw kalh lush etsi opws ginetai. me thn apokrathkopoihsh mporei na klhsei mia plhgh exodwn gia to kratos alla tha anoixei mia akoma megaluterh plhgh.auth ths anergias, thn koinwnikhs anataraxhs kai ths mizerias. mporei na tous krazo tous dhmosious upallhlous (oxi olou.exw sunanthsei dhmosious upallhlous pou polloi epixeirhmaties tha zhleuan na exoun sthn etairia tous ) alla den tous thelw anergous fusika. Egw proswpika lew nai sthn idiotikopoihsh alla mesa apo orous. Idiotikopoihsh sunodeuomenoi apo programmata epanekpaideushs kai exilhxhs twn dhmiswn upallhlwn wste na apokthsoun efodia kai na einai pleon antagwnistikh sthn agora ergasias. Olo auto den einai oneiro therinhs nuktos, oute einai dikh mou idea..einai programmata pou efarmostikan se polles aneptugmenes xwres oi opoies eidan ta ofelh ths idiotikopoihshs kai tis pragmatopoihsan toulahiston 10-15 xronia nwritera. Einai programmata efarmosima kai me magalo vathmo apotelesmatikos. Twra, to pws tha katapolemh8ei o wxadelfismos kai h ellhnikh tempelia einai allo thema sto opoio den exw thn paramikrh apanthsh.

Me ektimhsh kai kuriws sevasmo
Stelios T.

Ανώνυμος είπε...

Re na ta poulisoume na pane sto diaolo. To epikindyno se auto to 8ema einai poios 8a ta parei... an einai tipota amerikanoi TIN GAMISAME giati simainei pws polles 8ewries 8a vgoun ali8ines.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 60 χρονών και από τότε που άρχισε ο εργασιακός μου βίος δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από
τους κρατούντες για την κατάσταση της οικονομίας ωσάν να είμαι εγώ υπεύθυνος γι' αυτήν. Μετά την
μεταπολίτευση μπήκαμε σε ένα τούνελ, μια στενωπό που βγαίνοντας θα ζούσαμε καλύτερες μέρες, οι
οποίες ποτέ δεν ήλθαν αλλά μας έφεραν μια λιτότητα πάλι για το καλό μας. Έτσι συνεχίστηκε και εγω
γέρασα και έφθασα στην σύνταξη την οποία δεν πρέπει να πάρω γιατί δεν ήρθαν οι καλύτερες μέρες
και γιατί τα ταμεία έχουν αδειάσει και εγώ πάλι ένοχος θα πρέπει να πληρώσω για τις ΔΕΚΟ, για το
Δημόσιο, για τους συνταξιούχους, για αυτούς τους πάντα ίδιους υπεύθυνους που με την σπατάλη τους
έφεραν αυτή την κατάσταση. Το ίδιο παραμύθι γενιές και γενιές. Οι μόνοι καθαροί στην υπόθεση, οι
διαχειριστές του κράτους, με τα κοτερά τους, τις βίλες τους, με τα δισεκατομμύρια, τα κλεμμένα,
με ένα πόθεν έσχες μετέωρο απο την εποχή του Τρικούπη, με μια μηχανοργάνωση 20 χρόνια να παλεύουν
να την ξεκινήσουν, με φοροκλοπές σε παγκόσμιο ρεκόρ, με δημόσια έργα - εργολαβίες - αναθέσεις, με
υπερκοστολογήσεις φαρμάκων και κάθε λογής ρεμούλα στο Ζενίθ! Ήρθε όμως ο Καραμανλής, η ώρα της
κάθαρσης, η αναδιοργάνωση του κράτους και που τελικά μας οδήγησε με ιλιγγειώδη ταχύτητα στην
πτώχευση και χρεοκοπία. Μια νέα προσπάθεια ξεκινά για την ανάκαμψη και σωτηρία της πατρίδος. Μια
νεα σύνθεση, οι παλιοί που ξεκίνησαν την καταστροφή και όντας υπαρχηγοί του Σημίτη μαζί με κάποια
νέα τσακάλια.
Ερωτώ, ποια είναι η μεγαλύτερη ΔΕΚΟ που δεν έχει προϋπολογισμό, που δεν δίνει λόγο σε κανέναν,
που κοστίζει οσο ολες οι άλλες μαζί και ακόμη περισσότερο, δεν την αγγίζει τίποτε και συνεχίζει
να καταδυναστεύει τον τόπο με 300 μαφιόζους συν τα 1800 παιδιά τους, συν την ασφάλειά τους, συν
τους παρατρεχάμενους, που κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι. Πότε θα μπεί στρατηγικός επενδυτής;
Πότε θα κλείσει μιας και είναι πλέον άεργοι΄ με το μνημόνιο πια δεν έχουν αντικείμενο.
Ούτως ή άλλως η Τρόικα κυβερνά, η Τρόικα αποφασίζει, γιατί να τους πληρώνουμε; Θα λυνόταν
μονομιάς το οικονομικό μας πρόβλημα αφού απο κεί πηγάζει.
Όπως μας λένε για τον ΟΣΕ, γιατί δεν μας λένε πόσα δισεκατομμύρια την ημέρα μας κοστίζουν τα
λαμόγια της Βουλής;
Αμάν κάναμε να διώξουμε τους Βασιλιάδες επειδή ήταν χαραμοφάιδες. Αυτοί μας κόστισαν την
καταστροφή της χώρας. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τα δισεκατομμύρια που φάγανε.
Έχουν όμως τα ΜΜΕ, την προπαγάνδα, και μας κατευθύνουν σαν τα ζώα εκεί που θέλουν. Πούλησαν κάθε
τι κρατικό και κερδοφόρο για να μην υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική. Όταν πουλούσαν τις
τράπεζες δεν ήταν κερδοφόρες. Αντί όμως με τα αποθεματικά των ταμείων να αγοράσουν την Εθνική
τράπεζα για να έχουν πόρους τα ταμεία, τα έπαιξαν <> αγοράζοντας μετοχές αμφιβόλου αξίας
για να τα φάνε τα λεφτά τα αφεντικά τους. Κουμάρι παίζεις με τα δικά σου λεφτά και όχι με των
εργαζομένων.
Έρχομαι στο παραμύθι με τον ΟΣΕ. Όταν ο Τρικούπης έφτιαχνε τον σιδηρόδρομο σε ενα κράτος
διαλυμένο' πόσο του κόστισε; Υπήρξε ποτέ κερδοφόρος ο σιδηρόδρομος; Υπήρξε πουθενά στην Ευρώπη
κερδοφόρος ο σιδηρόδρομος; Τότε γιατί τον κρατάνε και δεν τον κλείνουν; Στις προεκλογικές
διαφημίσεις παλαιότερων ετών των κομμάτων τα έργα του ΟΣΕ δεν μας έδειχναν και τις γέφυρες και
καμαρώνανε και παίρνανε τις ψήφους; Τον θέλανε μόνο για τις κατασκευαστικές και για τις
υπερτιμολογήσεις για να πάνε 10 φορές επάνω τουλάχιστον τα κόστη και αφού την πλήρωσε ο κοσμάκης
τώρα κατάλαβαν οτι μας κοστίζει πολλά και βγάζουνε ημερίσιο κόστος οι ίδιοι που τ' αρπάξανε. Αυτό
είναι θράσσος!
Το ίδιο κάνουν με τα νοσοκομεία. Να χτίσουμε οσα θές για να πάρουμε τις μίζες απο κτίρια και εξοπλισμούς.

Για να δουλέψουν όμως έχουν λειτουργικό κόστος και δεν έχει μίζα σε αυτό. Στείλε στους ιδιώτες τους ασθενείς,

να οικονομήσουν και αυτοί μιας και οι μισοί στην Βουλή είναι γιατροί.
Οι παλιοί μόνο με την φωτιά γλυτώνανε απο τις μολυσματικές ασθένειες κάτι ξέρανε εκείνοι!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 60 χρονών και από τότε που άρχισε ο εργασιακός μου βίος δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από
τους κρατούντες για την κατάσταση της οικονομίας ωσάν να είμαι εγώ υπεύθυνος γι' αυτήν. Μετά την
μεταπολίτευση μπήκαμε σε ένα τούνελ, μια στενωπό που βγαίνοντας θα ζούσαμε καλύτερες μέρες, οι
οποίες ποτέ δεν ήλθαν αλλά μας έφεραν μια λιτότητα πάλι για το καλό μας. Έτσι συνεχίστηκε και εγω
γέρασα και έφθασα στην σύνταξη την οποία δεν πρέπει να πάρω γιατί δεν ήρθαν οι καλύτερες μέρες
και γιατί τα ταμεία έχουν αδειάσει και εγώ πάλι ένοχος θα πρέπει να πληρώσω για τις ΔΕΚΟ, για το
Δημόσιο, για τους συνταξιούχους, για αυτούς τους πάντα ίδιους υπεύθυνους που με την σπατάλη τους
έφεραν αυτή την κατάσταση. Το ίδιο παραμύθι γενιές και γενιές. Οι μόνοι καθαροί στην υπόθεση, οι
διαχειριστές του κράτους, με τα κοτερά τους, τις βίλες τους, με τα δισεκατομμύρια, τα κλεμμένα,
με ένα πόθεν έσχες μετέωρο απο την εποχή του Τρικούπη, με μια μηχανοργάνωση 20 χρόνια να παλεύουν
να την ξεκινήσουν, με φοροκλοπές σε παγκόσμιο ρεκόρ, με δημόσια έργα - εργολαβίες - αναθέσεις, με
υπερκοστολογήσεις φαρμάκων και κάθε λογής ρεμούλα στο Ζενίθ! Ήρθε όμως ο Καραμανλής, η ώρα της
κάθαρσης, η αναδιοργάνωση του κράτους και που τελικά μας οδήγησε με ιλιγγειώδη ταχύτητα στην
πτώχευση και χρεοκοπία. Μια νέα προσπάθεια ξεκινά για την ανάκαμψη και σωτηρία της πατρίδος. Μια
νεα σύνθεση, οι παλιοί που ξεκίνησαν την καταστροφή και όντας υπαρχηγοί του Σημίτη μαζί με κάποια
νέα τσακάλια.


Συνεχιζω παρακατω.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερωτώ, ποια είναι η μεγαλύτερη ΔΕΚΟ που δεν έχει προϋπολογισμό, που δεν δίνει λόγο σε κανέναν,
που κοστίζει οσο ολες οι άλλες μαζί και ακόμη περισσότερο, δεν την αγγίζει τίποτε και συνεχίζει
να καταδυναστεύει τον τόπο με 300 μαφιόζους συν τα 1800 παιδιά τους, συν την ασφάλειά τους, συν
τους παρατρεχάμενους, που κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι. Πότε θα μπεί στρατηγικός επενδυτής;
Πότε θα κλείσει μιας και είναι πλέον άεργοι΄ με το μνημόνιο πια δεν έχουν αντικείμενο.
Ούτως ή άλλως η Τρόικα κυβερνά, η Τρόικα αποφασίζει, γιατί να τους πληρώνουμε; Θα λυνόταν
μονομιάς το οικονομικό μας πρόβλημα αφού απο κεί πηγάζει.
Όπως μας λένε για τον ΟΣΕ, γιατί δεν μας λένε πόσα δισεκατομμύρια την ημέρα μας κοστίζουν τα
λαμόγια της Βουλής;
Αμάν κάναμε να διώξουμε τους Βασιλιάδες επειδή ήταν χαραμοφάιδες. Αυτοί μας κόστισαν την
καταστροφή της χώρας. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τα δισεκατομμύρια που φάγανε.
Έχουν όμως τα ΜΜΕ, την προπαγάνδα, και μας κατευθύνουν σαν τα ζώα εκεί που θέλουν. Πούλησαν κάθε
τι κρατικό και κερδοφόρο για να μην υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική. Όταν πουλούσαν τις
τράπεζες δεν ήταν κερδοφόρες. Αντί όμως με τα αποθεματικά των ταμείων να αγοράσουν την Εθνική
τράπεζα για να έχουν πόρους τα ταμεία, τα έπαιξαν <> αγοράζοντας μετοχές αμφιβόλου αξίας
για να τα φάνε τα λεφτά τα αφεντικά τους. Κουμάρι παίζεις με τα δικά σου λεφτά και όχι με των
εργαζομένων.
Έρχομαι στο παραμύθι με τον ΟΣΕ. Όταν ο Τρικούπης έφτιαχνε τον σιδηρόδρομο σε ενα κράτος
διαλυμένο' πόσο του κόστισε; Υπήρξε ποτέ κερδοφόρος ο σιδηρόδρομος; Υπήρξε πουθενά στην Ευρώπη
κερδοφόρος ο σιδηρόδρομος; Τότε γιατί τον κρατάνε και δεν τον κλείνουν; Στις προεκλογικές
διαφημίσεις παλαιότερων ετών των κομμάτων τα έργα του ΟΣΕ δεν μας έδειχναν και τις γέφυρες και
καμαρώνανε και παίρνανε τις ψήφους; Τον θέλανε μόνο για τις κατασκευαστικές και για τις
υπερτιμολογήσεις για να πάνε 10 φορές επάνω τουλάχιστον τα κόστη και αφού την πλήρωσε ο κοσμάκης
τώρα κατάλαβαν οτι μας κοστίζει πολλά και βγάζουνε ημερίσιο κόστος οι ίδιοι που τ' αρπάξανε. Αυτό
είναι θράσσος!
Το ίδιο κάνουν με τα νοσοκομεία. Να χτίσουμε οσα θές για να πάρουμε τις μίζες απο κτίρια και εξοπλισμούς.

Για να δουλέψουν όμως έχουν λειτουργικό κόστος και δεν έχει μίζα σε αυτό. Στείλε στους ιδιώτες τους ασθενείς,

να οικονομήσουν και αυτοί μιας και οι μισοί στην Βουλή είναι γιατροί.
Οι παλιοί μόνο με την φωτιά γλυτώνανε απο τις μολυσματικές ασθένειες κάτι ξέρανε εκείνοι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ:

Ερωτώ, ποια είναι η μεγαλύτερη ΔΕΚΟ που δεν έχει προϋπολογισμό, που δεν δίνει λόγο σε κανέναν,
που κοστίζει οσο ολες οι άλλες μαζί και ακόμη περισσότερο, δεν την αγγίζει τίποτε και συνεχίζει
να καταδυναστεύει τον τόπο με 300 μαφιόζους συν τα 1800 παιδιά τους, συν την ασφάλειά τους, συν
τους παρατρεχάμενους, που κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι. Πότε θα μπεί στρατηγικός επενδυτής;
Πότε θα κλείσει μιας και είναι πλέον άεργοι΄ με το μνημόνιο πια δεν έχουν αντικείμενο.
Ούτως ή άλλως η Τρόικα κυβερνά, η Τρόικα αποφασίζει, γιατί να τους πληρώνουμε; Θα λυνόταν
μονομιάς το οικονομικό μας πρόβλημα αφού απο κεί πηγάζει.
Όπως μας λένε για τον ΟΣΕ, γιατί δεν μας λένε πόσα δισεκατομμύρια την ημέρα μας κοστίζουν τα
λαμόγια της Βουλής;
Αμάν κάναμε να διώξουμε τους Βασιλιάδες επειδή ήταν χαραμοφάιδες. Αυτοί μας κόστισαν την
καταστροφή της χώρας. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τα δισεκατομμύρια που φάγανε.
Έχουν όμως τα ΜΜΕ, την προπαγάνδα, και μας κατευθύνουν σαν τα ζώα εκεί που θέλουν. Πούλησαν κάθε
τι κρατικό και κερδοφόρο για να μην υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική. Όταν πουλούσαν τις
τράπεζες δεν ήταν κερδοφόρες. Αντί όμως με τα αποθεματικά των ταμείων να αγοράσουν την Εθνική
τράπεζα για να έχουν πόρους τα ταμεία, τα έπαιξαν <> αγοράζοντας μετοχές αμφιβόλου αξίας
για να τα φάνε τα λεφτά τα αφεντικά τους. Κουμάρι παίζεις με τα δικά σου λεφτά και όχι με των
εργαζομένων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ:

Έρχομαι στο παραμύθι με τον ΟΣΕ. Όταν ο Τρικούπης έφτιαχνε τον σιδηρόδρομο σε ενα κράτος
διαλυμένο' πόσο του κόστισε; Υπήρξε ποτέ κερδοφόρος ο σιδηρόδρομος; Υπήρξε πουθενά στην Ευρώπη
κερδοφόρος ο σιδηρόδρομος; Τότε γιατί τον κρατάνε και δεν τον κλείνουν; Στις προεκλογικές
διαφημίσεις παλαιότερων ετών των κομμάτων τα έργα του ΟΣΕ δεν μας έδειχναν και τις γέφυρες και
καμαρώνανε και παίρνανε τις ψήφους; Τον θέλανε μόνο για τις κατασκευαστικές και για τις
υπερτιμολογήσεις για να πάνε 10 φορές επάνω τουλάχιστον τα κόστη και αφού την πλήρωσε ο κοσμάκης
τώρα κατάλαβαν οτι μας κοστίζει πολλά και βγάζουνε ημερίσιο κόστος οι ίδιοι που τ' αρπάξανε. Αυτό
είναι θράσσος!
Το ίδιο κάνουν με τα νοσοκομεία. Να χτίσουμε οσα θές για να πάρουμε τις μίζες απο κτίρια και εξοπλισμούς.

Για να δουλέψουν όμως έχουν λειτουργικό κόστος και δεν έχει μίζα σε αυτό. Στείλε στους ιδιώτες τους ασθενείς,

να οικονομήσουν και αυτοί μιας και οι μισοί στην Βουλή είναι γιατροί.
Οι παλιοί μόνο με την φωτιά γλυτώνανε απο τις μολυσματικές ασθένειες κάτι ξέρανε εκείνοι!