Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα ρολά κατέβασε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής τους. Όπως ανακοινώθηκε, ήταν μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την διαχρονική αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία στις προτάσεις που καταθέτει ο επιμελητηριακός θεσμός για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τους επαγγελματίες».

"Οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται, κατανοούν και επικροτούν πλήρως την απόφασή μας να βάλουμε συμβολικά 'λουκέτο για μια ημέρα στο Επιμελητήριο. Οι επαγγελματίες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους, λύσεις που δεν έρχονται παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Το κράτος αγνοεί συνολικά τον επιμελητηριακό θεσμό. Καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν. Εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα απέναντι στα προβλήματα, όπως στέκεται η Πολιτεία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο ίδιος τόνισε πως "η μόνη λύση για να μην ζήσουμε μια καταιγίδα 'λουκέτων' το επόμενο διάστημα είναι να στηρίξουμε την αγορά, να διαθέσουμε την απαραίτητη ρευστότητα και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν και να εκσυγχρονιστούν, ώστε μακροχρόνια να καταστούν βιώσιμες και περισσότερο παραγωγικές".
Σχετικά με το πώς θα αυξηθεί η ρευστότητα υπάρχουν πολλοί τρόποι, είπε, αναφέροντας:
1ον Μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και ενός συστήματος εγγυήσεων και χορήγησης μικροδανείων, για να διατεθούν κεφάλαια κίνησης και να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν μετά το 2008.
2ον Μέσω του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις και δράσεις εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: