Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

Ο ΟΗΕ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΓΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να αφαιρέσουν "σταδιακά" από τη μαύρη λίστα του ΟΗΕ μέλη των Ταλιμπάν που δεν συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι.
"Ο πρόεδρος ζήτησε από τους αντιπροσώπους του ΟΗΕ να αφαιρέσουν από τη μαύρη λίστα τους μέλη των Ταλιμπάν και οι αντιπρόσωποι συμφώνησαν να το κάνουν σταδιακά και με την προϋπόθεση ότι τα μέλη αυτά δεν συνδέονται με την αλ Κάιντα ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις", αναφέρει το γραφείο του Καρζάι.
Ανώτεροι διπλωμάτες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βρίσκονταν σήμερα στο Αφγανιστάν έπειτα από μία έκκληση που έγινε κατά τη διάρκεια της τζίργκα της ειρήνης νωρίτερα αυτό το μήνα να αναθεωρήσουν τα ονόματα των Ταλιμπάν που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΗΕ με τις κυρώσεις.
Τουλάχιστον πέντε από τους 137 Ταλιμπάν που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ είναι πρώην αξιωματούχοι των Ταλιμπάν που πλέον υπηρετούν στο αφγανικό κοινοβούλιο ή μεσολαβούν μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: