Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!!!

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι "Αλφα" και τις εκπομπές "Κους-κους το μεσημέρι" και "Δέστε τους" (3/3/2010) για εσφαλμένη σήμανση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων. Οι εκπομπές αφορούσαν την Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Μαριάννα Ντούβλη.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ κατά πλειοψηφία επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Mega" για το διαφημιστικό τρέιλερ "dailyFiX", καθώς κρίθηκε ότι εξοικειώνει την παιδική ηλικία με την έννοια της εξάρτησης. Μειοψήφησε ο Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότεινε τη διακοπή μετάδοσης του διαφημιστικού τρέιλερ.

Εξάλλου, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Ερμιονίδα 104,3" για χρήση δύο κέντρων εκπομπής.
Αντίστοιχο πρόστιμο επιβλήθηκε και στον "Αντέννα" Πελοποννήσου "97,7" του νομού Αργολίδας για χρήση διαφορετικού κέντρου εκπομπής από αυτό που είχε δηλωθεί στη 1/11/1999.
Εγκρίθηκε η αίτηση για μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού "Κανάλι Δέλτα" του νομού Χίου. Παράλληλα έγινε δεκτή η αίτηση χορήγησης βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Αρτα" του νομού Αρτας, για τον οποίο το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι εκπέμπει από τη συχνότητα 101,5 και τη θέση "Πηγάδι Μάνου".
Αναφορικά με το ραδιοφωνικό σταθμό "Skyline" του νομού Ημαθίας το ΕΣΡ αποφάσισε ότι έχει δικαίωμα να εκπέμπει από τη συχνότητα 98,2 και τη θέση "Κυψέλη".
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προέβη σε σύσταση προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς "Groovy" του νομού Χίου, "Πρώτο πρόγραμμα Χίου", "Studio 2" νομού Χίου", "Ράδιο Μαστίχα" του νομού Χίου και "Ράδιο Κρανίδι" του νομού Αργολίδας προκειμένου να μην εκπέμπουν από δεύτερη συχνότητα.
Τέλος, το ΕΣΡ ενέκρινε το αίτημα για ψηφιακή μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι "Channel 4" (πρώην Ηράκλειο tv).

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2010