Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να υποστηρίζει ένθερμα και σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με το Σέρβο ομόλογό του, Μπόρις Τάντιτς.
"Πιστεύουμε ότι η Σερβία πρέπει να καταστεί, το ταχύτερο δυνατόν, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θέση η οποία δικαιωματικά της ανήκει", ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Για το ζήτημα του Κοσόβου, επανέλαβε ότι η πάγια ελληνική θέση αφορά στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων.
Ο Μπόρις Τάντιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για τη στήριξη που παρείχε στη Σερβία και ευχαρίστησε τους Έλληνες επιχειρηματίες επειδή εξασφάλισαν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα του. Τόνισε ότι η άφιξη Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα θα είναι η μικρή συμβολή της χώρας του στην ελληνική οικονομία

Αναφορικά με το Κόσοβο, ανέφερε ότι μετά από τη γνωμοδότηση και του Διεθνούς Δικαστηρίου η Σερβία είναι έτοιμη να αναδιαπραγματευτεί το μέλλον της επαρχίας, όπως τη χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της. Διευκρίνισε ότι η πολιτική της χώρας του απέναντι στο Κόσοβο θα συνεχίσει να είναι "φιλική".
"Με την πολιτική της σχετικά με το Κόσσοβο, η Σερβία για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την πολιτική της η οποία βασίζεται πάντοτε στην ειρήνη, στην ανάπτυξη και στην ευρωπαϊκή προοπτική. Μια προϋπόθεση για μια τέτοια ανάπτυξη είναι και η οικονομική σταθερότητα και η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή", υπογράμμισε ο Μπ. Τάντιτς.
Κάλεσε τον Κάρολο Παπούλια να επισκεφθεί τη Σερβία, λέγοντας ότι είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και πρέπει να νοιώθει σαν το σπίτι του.

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: