Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ...ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ...

Εκ νέου διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφή στη δραχμή. Ταυτόχρονα απέκλεισε κάθε συζήτηση για νέα μέτρα, που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
"Δεν συζητάμε για νέα μέτρα, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Ούτε τα έχει ζητήσει κανείς, αλλά και καμία σκέψη δεν γίνεται", υπογράμμισε ο Γ.Πεταλωτής, ενώ αναφερόμενος στις φήμες που θέλουν τη χώρα να εξέρχεται της ζώνης του ευρώ και να επιστρέφει στη δραχμή τόνισε: "Είναι σαφές ότι η καταστροφολογία δεν βοηθά κανένα... Οι ανυπόστατες φήμες και διαδόσεις το μόνο που δημιουργούν είναι ανησυχία στην Έλληνα πολίτη και τις αγορές".

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 9,89", τόνισε πως "η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα υπάρχει σύνταξη 400 και 500 ευρώ".
Σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προβεί σε νέες κινήσεις για την αντιμετώπιση της σχετικής φημολογίας ο κ. Πεταλωτής σημείωσε με νόημα ότι "αυτή την κατάσταση δεν την ανέχεται ο Έλληνας πολίτης που δείχνει ωριμότητα" και διευκρίνισε πως "η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμά της με συνέπεια".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρ' ότι αναγνώρισε μικρές αποκλίσεις στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημείωσε ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους και προς τους πολίτες και προχωρά ταχύτατα σε αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Σε αυτή την κατεύθυνση επικαλέστηκε και τη δήλωση του εκπροσώπου του Ολι Ρεν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το πρόγραμμα σταθερότητας, ακόμα και αν υπάρχουν αποκλίσεις. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ως προς το έλλειμμα, είναι αυξημένος ο ρυθμός μείωσης του, ενώ και για τα έσοδα γίνονται προσπάθειες που θα αποδώσουν.
Σχολιάζοντας,δε, την απόφαση του Eurogroup για την ολοκλήρωση του μηχανισμού στήριξης ο Γ.Πεταλωτής ανέφερε ότι υπάρχει ασπίδα για την ευρωζώνη και για κάθε χώρα της Ε.Ε που θα θελήσει να προσφύγει για δανεισμό.

"Ο μεγάλος ασθενής είναι το κράτος που έχει γίνει εχθρικό στους πολίτες και εμπόδιο για αλλαγές. Η κυβέρνηση όμως προχωρά σε αλλαγές σε όλο το φάσμα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας το στίγμα της βούλησης της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φαυλότητα και τη σύγχυση του δημόσιου τομέα.
"Προχωρούμε στην ακριβή καταγραφή του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και στους ΟΤΑ και στον έλεγχο της μισθοδοσίας, ώστε να εξαλειφθούν καθυστερήσεις πληρωμών και να υπάρχει ενιαία αρχή πληρωμών στο δημόσιο τομέα", τόνισε ο Γ. Πεταλωτής.

"Δεν ξέρω εάν υπάρχει εν δυνάμει σήριαλ υπογραφών του κ. Ξυνίδη, πάντως ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συνάδελφος βουλευτής, προσήλθε μόνος του στην εξεταστική επιτροπή, κατέθεσε αυτά που ήταν να καταθέσει και είναι τόσο πειστικός γιατί υπάρχει και η ιστορία των ανθρώπων και των πολιτικών, πέρα από όσα λέγονται και δημοσιεύονται και η ιστορία αυτή μας πείθει για το τι είναι ο καθένας", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδη.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικό οποιοδήποτε ενδεχόμενο ή σενάριο περί πρόωρων εκλογών. "Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας και θα την υλοποιήσουμε", σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: