Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΡΙΚ... ΣΥΧΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Απείχε χθες από την εργασία το προσωπικό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, διαμαρτυρόμενο για τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας στο ραδιομέγαρο, που περιλαμβάνουν ψύλλους και δυσοσμίες από γάτες.
Η έλλειψη στοιχειώδους υγιεινής στις εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προκάλεσε επίσης την αντίδραση πολιτικών κομμάτων και την επίριψη ευθυνών στα Διοικητικά Συμβούλια του Ιδρύματος και στην Κυβέρνηση.
Οι υπάλληλοι οδηγήθηκαν χθες εκτός γραφείων ενώ το Τρίτο Πρόγραμμα διαφοροποιήθηκε, αφού οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν την κατάσταση ανυπόφορη και ανέφεραν, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ότι στα στούντιο υπάρχει τρομερή δυσοσμία και ακόμα και ψύλλοι.
Στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) εστιάζονται τα επανειλημμένα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν οι εργαζόμενοί του, σύμφωνα με το κίνημα σοσιαλδημοκρατών της Κύπρου, ΕΔΕΚ. Το ΚΣ ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή του κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου να λάβουν κατεπείγοντα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στο Ιδρυμα.
«Τα πεπαλαιωμένα κτίρια, είναι φανερό ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν από ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, ενώ επείγουσα είναι και η ανάγκη αντικατάστασης των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ευθύνες στο κράτος αποδίδει το ΔΗΣΥ. «Είναι προφανής η ευθύνη των τελευταίων Διοικητικών Συμβουλίων που άφησαν τα κτίρια του ΡΙΚ και τη συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού στο έλεος του καιρού και του Θεού», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου και Επίτροπου Οικονομικών του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και του βουλευτή και Επιτρόπου Εσωτερικών του Κόμματος, Χρήστου Στυλιανίδη.
«Η δεινή οικονομική κατάσταση του Κράτους γενικότερα και του ΡΙΚ ειδικότερα, ως αποτέλεσμα κακής διαχείρισης, δεν επιτρέπουν σύναψη δανείων για την κατασκευή νέων σύγχρονων κτιρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: